Foto bij les: fabeldieren

In deze les leer je alles over fabeldieren.

Les 1.
Professor Hagrid (buiten in het bos):
"Hallo allemaal, vandaag ga ik jullie iets leren over paar fabeldieren en hun leefgebied".

1. "Als eerst de Murtlap. Dit fabeldier lijkt op een rat en zijn leefgebied is aan de kust".
2. "Als tweede de Ramora. Het is een zilverkleurige vis. Deze vis leeft in de Indische Oceaan".
3. "Als derde de Kelpie. Het is een waterduivel. Dit fabeldier leeft in Ierland en Groot- Brittannië".

"Ik wil dat jullie van 3 andere fabeldieren het leefgebied en waar het dier op lijkt gaan opzoeken, dat is het huiswerk".
Succes.

(Wat je doet: Je zet in de comments de 3 fabeldieren met de informatie. Je moet het maken tussen maandag en dinsdag 27/28 april. Anders krijg je -3 afdelingspunten. Succes!!)


Les 2.
Professor Hagrid buiten:
"Goedemorgen allemaal vandaag ga ik jullie weer iets leren over fabeldieren, deze keer de bekende fabeldieren!"

"Het eerste fabeldier is de bekende huis- elf : Een huis-elf is een soort slaaf en is gebonden aan een tovenaarsfamilie, die hij of zij tot aan zijn dood moet dienen. Vaak worden ze ingezet in het huishouden. De meeste huis-elfen willen dit ook graag en vinden werken fijn.

Het tweede fabeldier is een Hippogrief : Een hippogrief is een fabeldier, half paard en half adelaar. Als nakomeling van een merrieen een griffioen wordt hij afgebeeld als een gevleugeld paard met de kop en de voorpoten van een griffioen.

Het derde fabeldier is een Feniks! : De feniks heeft een oneindige levenscyclus.[1]Hij verbrandt als zijn lichaam (te) oud is en wordt vervolgens als jonge vogel direct weer herboren uit zijn as. Deze dag wordt debranddag genoemd."

" zo ! Wat is jullie huiswerk: ik wil dat jullie allemaal 1 bekend fabeldier en informatieopzoeken! Succes!"

(Wat moet je doen : zet het antwoord in de comments tussen woensdag 6 mei en donderdag 7 mei. LET OP! ALLEMAAL EEN VERSCHILLEND BEKEND FABELDIER! Dus allemaal een andere in de comments!)

Reageer (20)

  • Amo_I_Libri

    Acromantula
    Acromantula's zijn reusachtige spinnen met acht ogen die oorspronkelijk uit Borneo komen. Acromantula's zijn bedekt met dik zwart haar. Ze hebben poten die zo'n vijf meter kunnen worden en beschikken tevens over gigantische scharen. Het zijn vleeseters die graag grote prooien eten. Hun webben hebben de vorm van een koepel en het vrouwtje, dat groter is dan het mannetje, kan per keer tot honderd zachte eieren ter grootte van een volleybal leggen.

    8 jaar geleden
  • StarTrekkie

    Roodkopje.

    Dat is een wezen die je het liefst in elkaar wilt slaan en beschermen zichzelf met stinkbommen.

    8 jaar geleden
  • groei

    Hey Evelyn, en ik dan?!

    Haha sorry grapje ;)

    8 jaar geleden
  • chaser4ever

    Je Kan inderdaad best vrienden zijn met een Zwadderaar!😊

    8 jaar geleden
  • PotterHead4ever

    Centaur. Een centaur is een half mens half paard. Ze wonen in het bos en doen aan waarzeggerij. Ze vinden mensen niet zo aardig. Centaurs voorspellen doormiddel van de stand van de sterren en planeten. Als mars helder is denken ze dat er gevaar op de loer ligt. Centaurs gebruiken als wapen een pijl en boog. Ze zijn zeer gesteld op hun stuk bos. Niemand mag het afpakken. Je mag centaurs niet boos maken want ze leven vaak ( altijd) in groepen en kunnen je dus gemakkelijk aanvallen.

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen