Foto bij les: kruidenkunde

Hier leer je alles over het vak kruidenkunde!

Les 1
professor Stronk.
"Hallo klas, vandaag gaan we werken met de Mandragora. Het zijn zeer gevaarlijke planten en ze maken heel veel lawaai. Dus doe allemaal jullie oorwarmers op".
"Ik doe het 1 keer voor'.
Professor Stronk pakt een Mandragora en zet hem in een andere pot.
"Zo moet het dus, wee voorzichtig. Succes!'

(Wat je moet doen: je verteld in de comment hoe het ging , hoe je reageerde, enz. Dit moet af zijn tussen maandag en dinsdag 27/28 april. succes)



Les 2
Professor Stronk:
"Goedemorgen allemaal! Vandaag gaan we het hebben over de schrabbelstomp. Hiervoor moet je beschermende handschoenen aan, een mondbeschermer in je mond en een veiligheidsbril op je neus".

"Als de knoestige stronk tot leven komt, schieten er lange stekelige braamachtige ranken uit de bovenkant. Als er een opening ontstaat moet je meteen je arm in het gat steken en als je dat goed hebt gedaan , heb je dan een peul vast, waarna de stekelige takken terugschieten in de knoestige stomp. Dan lijkt die weer een onschuldig stuk hout.."

"Jullie moeten het nu ook proberen , succes vragen zijn welkom!"
"Oja, het huiswerk voor de volgende les is= zoek op wat er uit de peul komt die je hebt vastgepakken!"

(Wat moet je nu doen: zet hoe het ging, wat er gebeurde enz. In de comments. En het huiswerk ook , inleveren tussen deze woensdag en donderdag 13/14 mei)

Reageer (12)

  • Amo_I_Libri

    Beh, wat vies, dacht ik eerst maar het viel wel mee, ik had de peul vast en er zat een roze paddenstoel in. Is dat de bedoeling?

    8 jaar geleden
  • StarTrekkie

    Dat ding vond ik zo eng. Ik heb niks gedaan.

    8 jaar geleden
  • Hermelienlover

    Het lukte goed alleen ik was even weg met mijn gedachtes en toen was mijn handschoen weg dus soort van onzichtbaar pus ugghhh echt raar

    8 jaar geleden
  • groei

    Het lukte :D Uit de peul kwam een soort, neongroene drab. Professor stronk zei dat hij giftig was en dat merkte ik; mijn handschoen was weg-gebrand en mijn huid heeft er een brandwond aan over gehouden :(

    8 jaar geleden
  • PotterHead4ever

    Het lukte meteen! Ik was echt niet bang! Die dingen zijn echt raar. In de peul zat regenboogkleurige pus! professor stronk zei dat die geneeskrachtige krachten had. Ze zei niet waarvoor.

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen