Julia die aan de rand van het meer had gezeten draaide zich naar me om.
'Wat is er aan de hand?' Ze stond op en liep langzaam mijn kant op. 'Wie is dat?' vroeg ze.
'Dit is Gemslock,' zei ik me half naar hem omdraaiend,' en hij kan ons helpen met onze zoektocht naar de "schaduw". ' Julia knikte en keek Gemaslock aan terwijl ze dichterbij kwam en haar hand uitstak. 'Ik ben Julia.' stelde ze zichzelf voor. Gemslock schudde haar uitgestoken hand niet maar knikte naar haar en keek daarna naar Sofia afwachtend of zij zich ook voor zou stellen. Sofia die het gebeuren zwijgzaam had gade geslagen had stond op en liep ook naar hem toe.
'Ik ben Sofia.' zei ze ook haar hand naar hem uit stekend. Gemslock knikte en keek nu naar Finn die inmiddels op was gestaan en dichterbij was gekomen.
'Mijn naam is Finn.' stelde hij zichzelf voor. Weer knikte Gemslock en keek nu vragend naar mij. 'Heb je honger?' vroeg ik hem. Hij wreef over zijn uit en keek naar het vuur. Waar een ketel boven hing te pruttelen.
'Ja honger hebben ik.' zei hij. 'Kom maar mee dan krijg je te eten en kunnen we praten.' zei Sofia terug naar het vuur lopend. Gemslock volgde haar, en wij volgden hem. Sofia pakte vijf houten kommetjes en schepte soep in inder kommetje. Daarna pakte ze een brood en scheurde dat in vijf stukken.
'Eet smakelijk.' zei ze toen iedereen eten had.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen