Foto bij 23/05/2015 | Een mening, Luisteren

Een Fluistering

Mensen luisteren te weinig. Misschien is het eenvoudiger om te spreken maar weten we nog wel wat we zeggen? Praten we elkaar niet gewoon na? En spreken we niet gewoon omdat luisteren soms angstaanjagend is? Want misschien horen we dingen die we niet willen horen, over onszelf, anderen, onze overtuigingen... Misschien horen we meningen die niet de onze zijn. En misschien klinken die meningen wel logisch, logischer zelfs dan de onze.
Ik kan niet goed overweg met mensen die te veel spreken. Mensen die zelden echt luisteren omdat hun eigen woorden de ruimte reeds inpalmen. Want vaak zien zij het groter beeld niet. Alsof zij naar een computerscherm staren in een cinemazaal, het grote scherm en de mensen rondom blijven ongezien.
Er is iets o zo mooi aan het luisteren naar het leven. En we zouden dat allemaal wat meer moeten doen want we zijn niet alleen op deze wereld. En spreken is niet voldoende.

En de eerste 10 abo's zijn een feit! Dankjewel voor alle abo's, kudo's en reacties en dan vooral de laatste. Ik heb al een aantal zeer lieve reacties gekregen die mij echt geraakt en bovendien geïnspireerd hebben en we zijn nog met net begonnen. Dank u! Dank u! Dank u! & veel plezier met lezen. ^^ Maybe tell a friend....

Reageer (4)

  • EvilDaughter

    (Y)

    8 jaar geleden
  • teenxnien

    Alle stukken zijn erg mooi, pprachtig zelfs. Ook de reacties van iemand (onyxboy geloof ik) zijn erg mooi, aanvullend en passend bij het verhaal. Ik ben toevallig zo iemand. Iemand die teveel praat, niet omdat ik anderen hun overtuigingen niet wil horen, maar omdat ik het soms niet aan kan. Dingen over mezelf te horen bijvoorbeeld, erg confronterend, pijnlijk, vooral als het komt van je vrienden. Of zelfs je beste vriendin. Niet dat alles perse waar is, of erg. Maar voor hen wel, zij vinden het wel erg. En ik nu ook. Onbewust is alle negativiteit van de te veel pratende mensen tot me doorgedrongen en ik weet even niet meer hoe ik het van me af moet schudden. Schrijven, vooral schrijven naar een onbekende, help misschien wel, en lezen ook. Bijvoorbeeld het lezen van een prachtig stuk, zoals wat jij hier net hebt neergezet.
    Sorry voor de lange reactie, hoop dat je mijn verhaal/mening kan waarderen. HHet is iniedergeval erg prettig om het even kwijt te kunnen.
    Liefs

    8 jaar geleden
  • Catbox

    I want more!!!!!!!!!!!!!

    8 jaar geleden
  • bloemenkroon

    Ik begrijp je volledig. Ikzelf kan ook niet goed met mensen omgaan die teveel praten of zelfs door je heen praten. Mensen moeten inderdaad meer luisteren naar andere en het leven

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen