De volgende dag ziet Rox dat Henk en Jill naast de longeerbak staan. Zou Prince vandaag getraind worden? Nee hij kreeg een dag rust! Dat had ze gister afgesproken met Henk.... ze zucht. Waarom heeft ze ook geholpen? Er wordt toch niet geluisterd. Rox loopt naar de longeerbak toe, "Henk! Prince zou toch een vrije dag krijgen?" Henk knikt, "nou nu niet meer! We beginnen vandaag met trainen!" Hij pakt de zweep en het touw en stapt naar binnen. Rox haalt haar schouders op. "Oke dan niet" mompeld ze.

Jill kijkt Rox na. "Waar bemoeid dat kind zich mee? Ze denkt echt dat ze alles is!" Henk knikt. "Maar wij zijn hier de trainers, dus wij beslissen wanneer we beginnen!" Jill knikt, "begin nou maar! Ik kan niet wachten!"
Henk klakt met zijn tong en geeft een tikje met de zweep. Black Prince draaft aan en springt daarna aan in galop.

Noa loopt met Cound Star naar het weiland, "kom jongen! Lekker spelen. Ik kom je zo weer halen!" ze doet het hek dicht en kijkt naar Star die bokkend de wei door rent en dan slippend voor het hek om wat lekkers komt smeken. Noa lacht, "je weet dat ik een appel voor je hebt he! Kijk eens hier is hij." ze haalt een grote appel uit haar zak van haar jas en geeft die aan Star. "Lekker he? Die had ik eigenlijk op moeten eten. Maar hij is voor jou!" Star hinnikt dankbaar en loopt wat door de wei. Noa lacht, "tot zo!" ze zwaait en loopt naar de stallen. Daar ziet ze Rox staan, "hey Rox! Hoe is het?" Rox draait zich om, "hey No! Goed hoor! Wat ga je doen?"
Noa haalt haar schouders op. "Geen idee. Jij?" Rox wijst naar Luna, een gepensioneerd race paard. Ik ging ritje maken met Luna en die nieuwe, je weet wel. Lucky Luke." Noa knikt,"dat cowboy paard. Die is gister aangekomen toch?" Rox knikt, "ga je mee? Is gezelliger. En anders moet ik twee keer." Noa lacht. "Kom op. We gaan!"

Tien minuten later rijden Noa en Rox de ruiterpaden naar het bos op. "De bossen zijn altijd zo mooi met de zon!" Noa steekt haar armen in de lucht, Rox lacht, "weet ik! Heb er echt zin in! Hoe gaaf. Als Star hier mocht trainen! Dan leert hij ook op modder racen!" Noa knikt. "Zullen we dat vragen? Of we twee keer per week hier mogen trainen? In modder trainen is ook goed voor zijn uithoudingsvermogen!" Rox heeft haat een high five, "doen we! Maar nu.... Wie als eerste bij die bomenrij is!" ze galoppeert weg. Noa lacht en spoort Luna aan.

Noa en Rox draven het erf op, Frank komt aanlopen. "Meiden, we gaan weer beginnen met trainen! Komen jullie zo naar de stal? Ik heb Star al binnengehaald." Rox en Noa knikken. "We zadelen even af en komen dan!" ze lopen naar de stallen. Als ze aan het poetsen zijn hoort Noa dat Henk en Jill aan het praten zijn. Over haar! Ze wenkt Rox,
"Noa bemoeit zich te veel met de training van Cound Star! Ze moet weg! En die Rox moet haar mond houden over Black Prince! Die mag ook wel weg."
Rox mond valt open, "wat?" fluistert ze, "ze willen ons gewoon weg hebben!" Noa legt een hand op de mond van haar vriendin. "Stt!" ze luistert goed. "We kunnen naar mijn vader gaan!" Jill kijkt vragend naar Henk, die knikt "doen we. Ray ontslaat ze zo!"
Rox gebaart dat ze naar Ray gaan, Noa schud van nee. "We moeten Cound Star trainen, Frank wacht."
Ze sluipen de box uit en lopen naar Frank toe.

"Hé hé, zijn jullie daar eindelijk? waarom duurde het zolang?" Frank kijkt hen een beetje boos aan. "Oh niets, tijd vergeten. Sorry" Rox kijkt Noa aan, die fronst haar wenkbrauwen. "Oke. Dan gaan we beginnen. Noa klim er maar op. We gaan een rustige training doen. Volgende week gaat hij naar de baan. Ray wilt hem er vroeg hebben vanwege regen."
Noa knikt en klimt op Star. "Gewoon rustige galop?" als Frank knikt stapt ze de baan op en rijd wat figuren, "oke!" roept Frank, "draaf maar een keer de baan rond en dan een rustige galop."

Een half uur later rijden Rox en Noa met Frank de bospaden op. Noa op Star en Noa en Frank op de trainpaarden. "Wedstrijdje doen?" vraagt Rox, Frank knikt. "Ik ga bij die grote eik verderop staan en doe mijn hand naar beneden!" rustig draaft hij het grote stuk voor hen uit. Rox kijkt Noa aan. "Ben je er klaar voor om ingemaakt te worden?" lachend klopt Noa op Cound Star's nek, "verwacht er maar niet te veel van meid. Ik win toch wel!" Frank zijn hand omhoog houd. Ze gaan steviger in het zadel zitten, als Frank zijn hand naar beneden doet gooien Noa en Rox tegelijk hun handen naar voren. "Kom op jongen!" roept Noa. "Vooruit!" roept Rox. Noa voelt hoe Cound Star zijn passen verruimt en vooruit schiet. Met Rox achter hen aan racen ze naar Frank toe. Noa kijkt even onder haar arm door en ziet dat Rox de grootste moeite heeft om haar bij te houden.

Bij Frank aangekomen begint Noa met remmen. Ze gaat dieper in het zadel zitten, "ho maar jongen, ho." Star begint met remmen.
Rox komt naast haar draven, "wauwie! Hij ging snel man! Niet normaal meer!" ze gooit haar handen in de lucht. "Als hij zo altijd gaan winnen we de komende races zeker!"

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen