Foto bij What's going on?

POV: Tessa
Oh my gooood, morgen beginnen mijn examens :(
Ik ga een nieuw verhaal aanmaken voor geheimen anders weet je niet meer wat deel 2 is
onderaan het verhaal komt de link te staan en in dat verhaal pas ik mijn schrijfstijl ook aan omdat ik het wat overzichtelijker vind.

Ongeduldig zit ik naast het ziekenbed van Ingrid en wacht tot ze wakker word. De deur gaat open en Sera komt naar binnen met 2 glazen in haar hand.
'Als iets veranderd?' Vraagt ze bezorgt.
Ik schud mijn hoofd.
'Nee, maar mijn moeder zegt dat ze een zware fysieke maar ook een zware mentale reis heeft gehad, we moeten haar tijd geven om te rusten.' Zeg ik geruststellend.
In gedachtes zie ik weer voor me hoe we haar vonden, ik was gewoon met Jake en Amy met de paarden aan het racen toen we geschreeuw hoorden. Opeens had Jake wat zien liggen en toen we dichterbij waren gereden zagen we Ingrid en een paar enorme wolven die langzaam weer in mensen veranderden. We hadden gelijk hulp ingeroepen en nu wachtten we tot ze wakker zouden worden. Opeens springt Sera op.
'Ingrid!'
Ik zie dat mijn vriendin eindelijk haar ogen opent. Maar ze zijn niet bruin en warm zoals ik gewend ben, ze staan nu doodsbang en wild.
'Waar ben ik, waar is Nala? Hoe gaat het met de anderen?' Ze wil overeind gaan zitten maar Sera houd haar tegen.
'Hey, shhh het is okay. Je bent veilig nu.' Zegt ze sussend. Even kijkt Ingrid verward naar Sera maar dan valt ze haar in de armen en begint ze te huilen.
Sera wiegt haar heen weer en prevelt geruststellende woordjes. Ik gebaar naar haar dat ik mijn moeder ga halen en ze knikt. Zachtjes loop ik de kamer uit maar eenmaal op de gang begin ik te rennen. Opeens knal ik tegen iemand op en ik val met een klap op de grond, ik spring gelijk weer op. 'Sorry Mico!' Roep ik over mijn schouder tegen de verbaasde sater. Dan sta ik voor de deur van mijn moeder haar kamer en ik haal even diep adem en klop dan op de deur.
'Binnen.' Klinkt de warme stem van mijn moeder.
Ik open de oude deur en loop de vertrouwde kamer in. Mijn moeder staat gelijk op als ze mij ziet.
'Is er al nieuws?' Vraagt ze net zo bezorgt als Sera.
'Ze is wakker.' Zeg ik terwijl ik haar begin mee te trekken.
Zodra ik die worden heb uitgesproken hoef ik haar niet meer mee te trekken maar moet ik juist mijn best doen om haar bij te houden. Voor de deur staat ze stil.
'Ga de andere warriors zoeken, iedereen moet het weten.' Zegt ze terwijl ze de kamer ingaat.
Ik draai me om en begin weer te rennen. Opeens voel ik een arm om mijn middel en ik kijk recht in het gezicht van Jake.
'Wat heb jij een haast.' Zegt hij verbaasd.
'Ingrid is wakker en ik moet de anderen verzamelen. We missen nu alleen nog Amy.' Zeg ik hijgend.
'Die is in de stallen om Kate te helpen met een gewonde griffioen.' Legt Jake uit.
Snel rennen we naar de stallen en ik zie mijn vriendin bij het gewonde dier op de grond zitten. Ze is bezig met een verband om de vleugel te doen en we wachten ongeduldig tot ze klaar is.
'Zo kleintje, en voortaan een beetje oppassen met spelen he?' Zegt Amy liefkozend.
De griffioen rent naar buiten en Amy staat op om haar handen te wassen. Als ze klaar is loopt ze naar ons toe.
'Hey, sorry hoor ik moest hem ff helpen.' Verontschuldigt ze zich.
Meer tijd om uit te leggen heeft ze niet want Jake en ik trekken haar mee.
'Ingrid is wakker en nu gaat ze ons vertellen wat er gebeurt is.' Zegt Jake terwijl we weer richting het kasteel lopen.

Eenmaal in de kamer aangekomen zijn de weerwolven er ook bij. We nemen plaats en kijken verwachtingsvol naar Ingrid. Ze haalt diep adem en begint.
'Zoals jullie weten ben ik op zoek gegaan naar de familie van Eric. Ik vond ze in het donkere woud en we hebben een tijd samen geleefd. Ik leerde zijn zusje Nala kennen, zijn ouders Maya en Marcus en zijn beste vriend Seth.' Vertelt ze terwijl ze de weerwolven een voor een aanwijst.
'Maar op een dag gebeurde iets ergs, we waren aan het praten over hoe het nou was om een weerwolf te zijn toen er plots een luid gegrauw klonk. We renden naar buiten en we zagen dat Roc op de vuist ging met Seth. Maar dat was niet het rare, het rare was dat Roc in zijn echte weerwolf gedaante was. Hij was buiten zinnen van woede en zijn ogen stonden hysterisch en doods.'
Amy onderbreekt haar.
'Sorry hoor maar zijn echte weerwolfgedaante? Hoe zit dat?' Vraagt ze verward.
'Nou kijk, met volle maan veranderen ze in de gedaante die Eric ook had. Dus echt echt weerwolf. Maar als het geen volle maan is dan kunnen ze alsnog in een wolf veranderen maar dan zijn ze normale wolven maar dan wat grote.' Legt Ingrid uit.
We knikken begrijpend en ze vervolgt haar verhaal.
'De roedel hielp Seth en ze probeerden Roc te kalmeren maar niets leek te helpen. Hij was door het dolle heen en op een gegeven moment hebben ze hem opgesloten. Maar dit begon bij meerdere wolven te gebeuren en er konden ook wolven uit het niets neer vallen, dood. We wisten niet meer wat we moesten doen tot ik bedacht dat we koningin Aurora voor hulp konden vragen. Ik begon mijn weg naar huis, samen met Eric zijn familie en Seth. Onderweg kwamen we nog een kudde eenhoorns tegen, zij hadden hetzelfde probleem. Van de ene op de andere dag begonnen er eenhoorns agressief te doen vielen er sommigen gewoon dood neer. Uiteindelijk werden we ook nog achter na gezeten door een paar cyclopen, die sowieso al vals zijn en toen kwamen we hier.' Eindigt Ingrid haar verhaal.
We kijken haar allemaal met open mond aan. Verward schud ik mijn hoofd.
'Dus als ik het goed begrijp vallen er nu magische wezens zomaar dood neer en kunnen ze uit het niets agressief worden?' Vraag ik verbijsterd.
De weerwolven knikken en degene die door Ingrid Nala was genoemd kijkt onzeker naar mijn moeder.
'Weet u wat het is? U bent onze allerlaatste hoop!' Zegt ze smekend.
Mijn moeder denkt diep na en ik zie dat er iets ergs tot haar door dringt.
'Het enige wat ik kan bedenken is dat er iemand in het land van geheimen is geweest, een steen uit de boom des levens heeft gehaald en dat weer meegenomen naar de normale wereld en het daar bewaard.' Zegt ze ernstig.
'Wat betekent dat?' Vraagt Sera bang.
'Dat betekent dat als er een wolf in de gewone wereld gewond raakt door het toedoen van mensen en niet word geholpen, dat er in het land van geheimen een weerwolf ontzetten vals zal worden en dat als een wolf in de gewone wereld gedood word door mensen dat dat in het land van geheimen ook gebeurt. Dat is hetzelfde als met paarden in de gewone wereld, als mensen ze iets aandoen dan gebeurt dat ook in het land van geheimen.'
Er valt een doodse stilte waarin we elkaar onbehaaglijk aankijken. Dan sta ik op.
'Dan weten we wat ons te doen staat. De warriors gaan naar de normale wereld, daar zullen we proberen de dieren te genezen en ondertussen proberen we de steen te vinden. Anders betekent dit de vernietiging van het land van geheimen.'


De link http://www.quizlet.nl/stories/150070/two-different-worlds-l-l-vervolg-van-geheimen/

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen