Foto bij De eerste ontmoeting

Dit is breezer toen ik hem voor het eerst zag.

Wat vooraf ging:

Ik was op zoek naar een verzorgpony. En ik had gehoord dat er drie nieuwe Shetlanders waren gestald. Ik ging dus met mijn moeder want ik ben heel erg verlegen kijken of ik er één als verzorgpony kon hebben.
Voor de schuur waar de paarden instonden vonden wij een man. Hij is de eigenaar van deze schuur met paarden. Wij vroegen of ik er een als verzorgpony kon hebben maar hij bleek niet de eigenaar van de shetten. Hij vertelde dat er een van de eigenaars was van de shetten. Dus wij gingen de schuur in.

Hier en nu:

Ik kwam de schuur binnen. De schuur had een grijze vloer en een grijze muur. Ik zag 4 stallen staan. In de eerste stal stond een donkerbruine ruin die blijkbaar kosmos heette. Het leek alsof hij een enorme knuffelkont was. Hij kreeg een aai van mij. En ik keek naar de stal tegenover hem. Daar stond een bruin paard die erg nieuwsgierig uit zijn ogen keek maar hij deed niet de moeite om naar mij toe te komen. Naast hem stond een leege stal. En naast kosmos stond een paard dat bang uit zijn ogen keek en zijn oren plat naar achteren had. Ik kwam dichter bij en hij werd helemaal gek hij deed of hij aanviel en dook toen naar achteren. Ik liep snel weg ik wilde hem niet helemaal gek maken. Naast de stallen stonden het hooi en stro. Het viel mij op dat er daarnaast een hele grote lege ruimte zat dat was een poetsplaats zag ik aan de ringetjes in de muur en de grote stalen poetsblok met ringen erin. Het was wel een erg grote poetsplaats voor drie paarden dacht ik. En ik heb die drie nieuwe Shetlanders nog niet gezien. Ik keek veder om mij heen en zag naast de poetsplaats allemaal kasten staan daar zaten waarschijnlijk alle spullen van de paarden en de eigenaar in. Bij één van die kasten zag ik een vrouw staan. Van ongeveer 25 jaar oud. Mijn moeder en ik liepen naar de jonge vrouw toe. We vertelden wat wij hier kwamen doen en vroegen of zij een van de eigenaars was van één van die Shetlanders. Ze bleek uiteindelijk de eigenaar te zijn van één van de Shetlanders. En ze zou het heel erg leuk vinden als ik hem kwam verzorgen. Ze vertelden ons veder dat hij breezer heette en een ruintje is.
Na het gesprek nam ze ons mee naar buiten. Ik zag allemaal kapotte auto's staan. Ze vertelde ons dat het ook een autobedrijf was dus dat er daarom zoveel auto's stonden. Toen we echt buiten de schuur waren keek ik naar links daar zag ik nog 3 stallen staan. Daar stonden ze dan waarschijnlijk in. Ik keek nog iets veder en zag twee grote weilanden daar staan. Ik liep al die kant op tot ik merkte dat zei naar rechts liepen. Ik draaide mij om en zag daar een vierkante bak wat een rare vorm voor een bak dacht ik nog. Achter de vierkante bak lag een heel groot weiland. En naast de vierkante bak stond een kleine paddock. Daar zag ik drie Shetlanders staan. Nou ja of ze nou alle drie Shetlande waren er was namelijk een bonte en die was enorm voor een Shetlander. Te enorm. Veder stond er een kleine zwarte Shetlander en een Shetlander die de kleuren had van een Haflinger en hij was ook groot voor een Shetlander maar hij kon wel een Shetlander zijn maar die bonte kon echt geen Shetlander zijn. Ik hoopte stiekem dat de bonte de pony was van de vrouw , want ik ben dol op bonte pony's. Het bleek niet haar pony te zijn . Ze vroeg aan mij zie je die grote vos kleurige Shetlander met blonde manen dat is mijn pony. Ik vond het toch wel weer jammer ,maar ik kende de pony nog geen eens misschien was de bonte pony wel hartstikke stom en deze hartstikke leuk. Ze vroeg aan mij of ik hem wou poetsen. En daar zeg ik zeker geen nee op. Het bleek een pony van 5 jaar te zijn die heel lief is en ondeugend is. Ik was nu al verliefd op hem ookal leek bij eerst die bonte pony het leukst. Zo poetste ik hem veder tot hij er blinkend uit zag. Ik mocht hem weer in de paddock zetten en ja hoor hij ging rollen is mijn werk helemaal voor niks geweest. Wij maakte nog een paar laatste afspraken en toen gingen mijn moeder en ik naar huis. Ik zou hem dinsdag weer zien.

Reageer (3)

  • Kraaivacht

    Superleuk!

    8 jaar geleden
  • Meride

    Ben benieuwd wat er dinsdag gebeurd!

    8 jaar geleden
  • Meride

    Leuk! Je kan goed schrijven !

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen