Foto bij Deux

Ik ben helemaal blij omdat ik net zag dat ik voor dit verhaal m'n eerste abo heb! Dus nog een stukje!

Nog steeds een beetje geïrriteerd loop ik naar de achterkant van het lokaal, waar Michael nog steeds met zijn hoofd op tafel ligt, te slapen! Moet ik hiermee gaan samenwerken? Ik schraap even mijn keel waardoor hij wakker schrikt.
"Wat is er aan de hand?" Vraagt hij verstrooit, lekker dan.
"Wij moeten samen een opdracht maken." Zucht ik terwijl ik mijn woede onder controle probeer te houden.
"Oh, gezellig." Zegt hij nonchalant terwijl hij op staat, zijn leren motorjas over zijn schouder gooit en de boeken in zijn tas propt. Waarom heeft hij boeken? Iedereen hier op school heeft de school boeken op de Ipad staan, waarom wilt hij met zo'n zware tas slepen?
"Zullen we naar de mediatheek gaan?" Vraag ik Michael terwijl hij langs me heen loopt richting de uitgang van het lokaal. Nonchalant haalt hij zijn schouders op waardoor ik nog bozer word dan ik al was. Hoe kan hij zo laks doen? Snel loop ik achter hem aan als ik merk dat hij niet even op me wacht.

In de hal heb ik hem weer bijgehaald en ga naast hem lopen.
"Wat is de opdracht?" Vraagt hij uiteindelijk. Michael word door alle andere studenten nagekeken in de gang, niet vreemd ook. Hij ziet er totaal anders uit dan iedereen op deze school. En ookal lijkt het hem niet te deren, ik voel me steeds ongemakkelijker om zo naast hem te lopen.
"Geen idee, nog niet gekeken." Zeg ik snel als ik merk dat ik nog geen antwoord heb gegeven.
"Oh, we kijken zo wel even, zo lastig zal het niet zijn." Ongelovig kijk ik hem aan na zijn laatste opmerking? Hoe kan hij dit soort dingen zeggen? Hij is hier degene die goede punten moet halen om op school te mogen blijven! Hoe kan hij zo makkelijk denken over al dit schoolwerk?
"Ja kut." Zegt hij opeens waardoor ik ook naar voor kijk. De deur van de mediatheek is dicht, wat vreemd is aangezien hij normaal altijd open staat. Snel loop ik naar de deur en bekijk even het blaadje wat ze op de deur gehangen hadden.
"En?" Vraagt Michael zodra hij naast me staat.
"De mediatheek is vandaag gesloten voor het debat team." Zucht ik. Wat moeten we nu doen?
"Nou, dan beginnen we maandag." Michael haalt weer zijn schouders op waardoor ik het nu echt helemaal gehad heb.
"Nee! Ik wil er dit weekend aan beginnen, we gaan wel naar mij." Zucht is. Michael kijkt me even met een opgetrokken wenkbrauw aan maar haalt dan weer zijn schouders op.
"Wat jij wilt…" Zegt hij uiteindelijk. Zonder iets tegen elkaar te zeggen lopen we zij aan zij naar buiten.

"Waar woon je? Welke Metro moeten we hebben?" Vraagt Michael zodra we buiten komen en hij een sigaret opsteekt.
"Metro? We nemen een taxi. En ik woon in Soho, jij?" Zeg ik terwijl ik naar de straatkant loop en even een taxi laat halt houden om vervolgens in te stappen. Michael schuift een beetje ongemakkelijk naast me de taxi in, heeft hij iets tegen taxi's of zo?
"Brownsville…" Zegt hij uiteindelijk als de taxi al is verroken. Even kijk ik hem vreemd aan totdat ik mijn laatste vraag herinner.
"Oke… Beter dan New Jersey…" Zeg ik een beetje ongemakkelijk. Ik probeer iets aardigs te zeggen, maar kom op, Brownsville?!? Michael heeft dit ook in de gaten waardoor hij me even spottend aan kijkt. Snel pak ik mijn Ipad uit mijn tas en ga weer naar de school portal om te kijken wat de opdracht eigenlijk is.
"Heb je hier internet?" Vraagt Michael ongelovig als hij ziet waar ik mee bezig ben.
"Ja, in heel Manhatten." Zeg ik alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Meteen heb ik spijt van de manier waarop ik het zeg, Michael komt uit Brownsville, de ergste en armste buurt in heel New York. Ik moet eerlijk zeggen, dat ik er zelfs nog nooit geweest ben, ik kom überhaupt amper in Brooklyn dus.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen