Foto bij trois

Als we voor mijn huis aan komen betaal ik de taxi even en stap dan uit met Michael op mijn hielen.
"Je weet dat als je met de metro gaat je echt vier keer zo goedkoop kan reizen he?" Zegt Michael als we nog een klein stukje moeten lopen om bij mijn huis te komen. Deze keer is het mijn beurt om mijn schouders op te halen.
"Mijn ouders betalen het en mijn vader heeft liever niet dat ik met de metro ga." Leg ik uit. Hij kijkt me even ongelovig aan.
"Maar je houd dan veel meer geld voor jezelf over."
"Waarom zou ik dat willen? Ik krijg nu al meer dan genoeg geld, waarom zou ik er dat ook nog bij willen?"
"pff, rijke mensen zijn de waarde van geld vergeten." Mompelt Michael meer in zichzelf dan tegen mij dus reageer ik er maar niet op. Ik heb geen zin om nu ruzie te gaan maken. Als ik het poortje van mijn huis open maak worden Michaels ogen groot. Hij bekijkt de voorgevel van het herenhuis waar ik woon aandachtig terwijl hij even stil blijft staan.
"Is dit hele pand van je ouders?" Vraagt hij ongelovig.
"jep." Zeg ik onverschillig terwijl ik door loop naar de voordeur.

Zodra ik de deur open worden Michaels ogen nog groter waardoor ik even moet lachen. Erica, onze huishoudster komt me al tegemoet en begroet me even.
"U heeft een vriend meegenomen?" Zegt ze netjes, maar ik zie aan haar blik dat ze zich af vraagt wat ik met zo'n sloeber als Michael moet.
"Ja inderdaad, we werken samen aan een project voor school. Kan je de lunch naar de studeer kamer brengen?" Vraag ik haar even snel, voordat ze nog meer vragen gaat stellen over Michael.
"Natuurlijk mevrouw." Hierna loop ik de trap op en kom ik pas halverwege er achter dat Michael me niet volgt. Verward draai ik me om en kijk hem vragend aan. Hij staat nog steeds midden in de hal zijn ogen uit te kijken.
"Kom je? Ik lijdt je straks wel rond." Zeg ik waardoor Michael uit zijn trans gehaald word. Hij knippert even en paar keer en volgt me dan de trap op.

"Onder is de woonkamer, eetkamer, keuken en een badkamer. Op de tweede verdieping de studeerkamer en een tv kamer en op de 3e en 4e verdieping slaapkamers." Leg ik uit terwijl we de trap op lopen.
"Heb je veel broertjes of zusjes?" Vraagt Michael uiteindelijk. Dit is het eerste wat hij zegt sinds hij binnen is.
"Ik heb een jonger zusje en een oudere broer. Maar die woont op zichzelf." Leg ik hem snel uit.
"En toch hebben jullie twee verdiepingen met slaapkamers?"
"Ja… De 4e verdieping is een zolderkamer, mijn kamer. Met eigen badkamer en op de 3e verdieping liggen drie slaapkamers. Voor mijn zusje, ouders en een logeerkamer. Plus badkamers natuurlijk." Leg ik rustig uit. In dit huis heb ik mijn hele leven gewoond en ik vind het de normaalste zaak van de wereld, aan de vragen van Michael te horen is hij dit totaal niet gewent.
"En jou huis?" Vraag ik terwijl we over de overloop op de eerste verdieping lopen richting de studeerkamer.
"Serieus?" Vraagt Michael waardoor ik hem even aan kijk terwijl hij spottend terug kijkt.
"Het appartement waar ik woon zal de helft van een verdieping zijn…" Zegt hij uiteindelijk als hij merkt dat mijn vraag serieus bedoelt was.
"Je woont op jezelf?" Vraag ik er als vanzelfsprekend achteraan. Als je maar zo weinig leefruimte hebt zal hij daar niet met een hele familie wonen.
"Nee, ik woon daar met mijn moeder, twee jongere broertjes en jonger zusje…" Nu is het mijn beurt om hem met uitpuilende ogen aan te kijken.
"Serieus?" Vraag ik ongelovig terwijl ik me probeer voor te stellen hoe het er daar dan aan toe moet gaan.
"Jep…" Nu haalt Michael zijn schouders weer op. Snel herpak ik me weer en maak de zware deur naar de studeerkamer open. Alle wanden zijn bedekt met boekenkasten die ook helemaal vol staan. Voor het grote raam staat een groot bureau met een lekkere stoel waar papa meestal werkt en in het midden van de kamer staat nog een tafel met wat stoelen er aan waar we gaan zitten.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen