Foto bij Cinq

"Ah hier ben je! Hoe was je dag lieverd?" Mijn vader komt de studeerkamer in gelopen als Michael en ik nog steeds druk bezig zijn met relevante bronnen zoeken. Hij komt op me afgelopen en geeft me even een kus op mijn voorhoofd.
"En jij moet Michael zijn." Zegt papa dan vriendelijk terwijl hij zijn hand uitsteekt naar Michael. Michael staat meteen op en terwijl hij mijn vaders had schud maakt hij even een kleine buiging waardoor ik in de lach schiet.
"Ja meneer Stinson. We werken samen aan een school project meneer." Zegt hij snel.
"Oke. Eet je mee Michael?" Vraagt papa zodra hij aan zijn bureau gaat zitten.
"Nee, dat hoeft niet." Zegt Michael stilletjes.
"Ach, doe niet zo gek. Waarschijnlijk zal Erica je toch al hebben meegeteld." Zeg ik snel terwijl ik mijn Ipad vergrendel. Papa is misschien nu al thuis van zijn werk, dat betekend nog niet dat hij klaar is met werken.
"Wat ga je doen?" Vraagt Michael als ik al mijn spullen weer in mijn tas stop.
"We gaan verder werken op mijn kamer of zo, zodat papa hier rustig kan werken." Leg ik snel uit waarna Michael ook snel zijn spullen in pakt. Papa is ondertussen al druk bezig met allemaal dingen op zijn computer, zo te zien heeft hij zo nog een skype vergadering.

Michael volgt me een beetje moeilijk de twee trappen op naar mijn kamer.
"Wow…" Zegt Michael alleen maar zodra hij mijn kamer ziet.
"Wat wow?" Lach ik terwijl ik mijn tas op het bureau neerleg.
"Gewoon, het is zo groot!" Zijn ogen zijn groot terwijl hij ongelovig mijn kamer rond kijkt waardoor ik nog harder begin te lachen. Snel pak ik een klapstoel uit mijn kast zodat we samen aan mijn bureau kunnen zitten.

"Oh, ik vraag even aan Erica wat we gaan eten." Zeg ik blij als we weer klaar zitten om verder te gaan. Snel pak ik mijn telefoon en sms haar even.
"Je sms haar serieus?" Vraagt Michael me spottend.
"Ja, dit is een stuk sneller dan al die trappen de hele tijd of en af moeten lopen. Oh, we gaan vanavond haas eten." Zeg ik blij als ik al een berichtje terug heb.
"Misschien is het handig als ik m'n moeder even laat weten dat ik niet mee eet…" Zegt hij stilletjes terwijl hij een oude klaptelefoon uit zijn zak haalt. Een beetje moeilijk kijkt hij rond, hij wil duidelijk even wat privacy.
"Oh, bel maar gewoon, ik moet toch naar het toilet!" Lach ik terwijl ik op sta en naar mijn badkamer loop.

"We kunnen eten." Zeg ik terwijl ik me even uitrek als ik een smsje van Erica gekregen heb. Ik klap mijn schrift dicht en ga met Michael achter me aan naar onder, naar de eetkamer.
"Wow, volgens mij ben ik een beetje under dressed." Lacht Michael zodra hij de mooi gedekte tafel ziet.
"Nee hoor! En anders ben ik dat ook." Stel ik hem gerust terwijl we aan tafel gaan zitten. Mijn moeder en zusje zitten al aan tafel en nadat Michael zich even aan iedereen heeft voorgesteld komt papa ook binnen en kunnen we gaan eten. Michael kijkt een beetje onzeker naar al het bestek als Erica het voorgerecht komt brengen. Onder de tafel stoot ik hem even aan en laat hem zien welk bestek hij moet gebruiken.
"En Michael, waar kom je vandaan?" Vraagt mama vriendelijk.
"Chester street…" Zegt Michael beschaamd.
"Waar ligt dat? In Harlem of zo?" Zegt mama verward als ze geen idee heeft waar de straat ligt die Michael net zij."
"Brownsville…" Zegt Michael terwijl hij nog dieper over zijn bord heen buigt.
"In Brooklyn he?" Vraagt papa nog maar Michael knikt alleen nog maar.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen