Foto bij Hoofdstuk 17

(Jazz pov)

De volgende ochtend loop ik met een bang hart naar de Great Hall. Hoe moet ik het ooit goed maken met Alex? Hij was echt wel heel erg boos op me gisteren. Stomme Malfoy die alles verpest! Ik besluit om eerst even aan de Hufflepuff tafel te zitten. Alex is nog nergens te zien en Malfoy gelukkig ook niet. Echt veel zin heb ik niet om te eten maar Coyote kijkt me bezorgt aan vanaf de overkant van de tafel.
"Gaat het met je?" Vraagt ze me lief.
Ook dat nog, kan niet gewoon iedereen me met rust laten en zich moeien met hun eigen leven?
"Ja hoor." Zeg ik kortaf.
Om mijn woorden kracht bij te zetten schep ik mijn bord vol eten. Met veel moeite prop ik het naar binnen.Gelukkig heeft het me wel geholpen met Coyote. Ze kijkt tenminste al niet meer bezorgd.
"Vandaag Magical Creatures en bezweringen." Zegt ze met een glimlach.
Shit! Ik was vergeten dat ik gisteren naar de bibliotheek moest gaan na de les! Nu moet ik dat ook nog eens gaan uitleggen aan Ashling. Mijn dag kan niet meer beter worden. Coyote kijkt me aan in afwachting van een antwoord.
"Ja, ik ben benieuwd. Sorry, maar ik moet even naar Ashling." Zeg ik snel.
Meteen wandel ik naar de Gryffindor. Ashling ziet me aankomen en kijkt me beschuldigend aan.
"Waar was je, Jazz? Ik heb heel lang op je gewacht!" Roept ze een beetje verontwaardigt.
Fijn, een boze Ashling.
"Sorry, ik was vergeten dat ik ook nog met iemand anders afgesproken had. Het is allemaal een warhoop. Het spijt me echt. Wat kan ik doen om het goed te maken met je?" Ik voelde me oprecht schuldig, wat nieuw is voor me.
Plots verschijnt er een glimlach op haar gezicht.
"Je bent er in getrapt! Denk je nu echt dat ik zo snel boos word?" Vraagt ze lacherig.
Gelukkig is ze niet echt boos. Anders had ik echt te veel problemen. Een luidde zucht van opluchting ontsnapt tussen mijn lippen.
"Oké, dan moet ik nu nog even ergens anders zijn. Tot vanmiddag!" Zeg ik haastig en ik loop naar de Slytherin tafel voordat ik me kan bedenken.
Daar zit hij met zijn zus Heather. Dat word nog leuk, echt niet dus.
"Alex..." Begin ik voorzichtig.
"Ga weg, Hufflepuff." Zegt hij gemeen en zonder zich om te draaien.
Tranen prikken in mijn ogen maar ik geef niet snel op. De eerste keer dat ik hem aansprak viel hij op mijn pit, dus dat haal ik nu dan ook maar weer boven.
"Ik moet met je spreken, en nee is geen antwoord mogelijkheid." Gelukkig klinkt mijn stem ook echt moedig.
"Alex zegt dat je weg moet gaan. Ga dan ook weg, stom klein meisje." Sist zijn zus met haar ogen op me gericht.
De Slytherins die dicht bij hen aan tafel zitten moeten er mee lachen. Alex negeert me gewoon straal. Ik loop snel weg voordat ik mezelf nog meer voor schut zet. Wanneer ik buiten ben komt Batwing naar me toe met 2 brieven. Ééntje is van mijn adoptie ouders, de andere is van professor Mcgonnagall. Volgens mij moet dit wel een wereld record zijn. Op twee dagen schooltijd ruzie hebben met 2 Slytherins, een afspraak vergeten, het verboden bos in gegaan zijn en ruzie met het hoofd van Gryffindor.


Melding: Wow, de volgende hoofdstukken worden terug iets minder druk. Pfoe, wat een bende. (:

Reageer (3)

  • Assietje

    De Slytherins die in de buurt zaten lachten misschien wel, maar het viel haar niet op dat er net buitende de groep die aan het lachen waren er ook iemand aan het meeluisteren was. Hij lachte echter niet en had de naam.... *wat denk je??* Dracoooo!!!!! *goed zo!!*

    Oké, dat was weer eventjes mijn zeeeer vreemde reactie voor vandaag. Maar gelukkig is Ashling niet boos en ik vind het wel leuk dat Jazz ook weer iets minder bitchy wordt! Kleine stapjes tegelijk!!

    Snel verder!!

    8 jaar geleden
  • Moonwarrior7

    Relax jazz! Alex is een eikel! Meer niet! Ga maar naar Draco toe! Ja doe dat maar! Dan komt alles goed! (Y)
    Snel verder!

    8 jaar geleden
  • xxJennyxx

    Ze moet snel haar leven weer op de rils krijgen!

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen