naam: daffie123
bekend van: Het woudmeisje, De geheimen van het woud en Geloven in magie - de magische gids

Stefanie: Welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van 'Ondervraag een quizzer'! Vandaag heb ik daffie123 te gast.
daffie123: *komt vrolijk huppelde het podium op, maar struikelt over haar eigen benen en land met een klap op de bank.*
Stefanie: voor we aan de vragen beginnen, wil je even jezelf kort voorstellen?
daffie123: Nou ik ben dus Daphne en ben 14 jaar oud. Samen met mijn zusje, broertje en moeder woon ik in een klein, maar fijn huisje. Ik teken graag naast schrijven. Vaak teken ik de personages uit mijn verhalen, omdat ik niet zo gauw iemand kan vinden die op ze lijken. Verder ben ik erg fan van the hobbit, lord of the rings, harry potter , de hungergames, i am number four en hart van inkt. Ik luister altijd muziek, want daar krijg ik inspiratie van. Verder ben ik verslaaft aan chocolade, het liefst pure. Mijn lievelingsdier is een Nevelpanter. Sinds kort ben ik opgehouden met smurfenijs eten, omdat ik nu weet dat het gewoon bananenijs is met een kleurstof. Ik dacht vroeger dat het gebracht werd naar de winkels door de smurfen. Daar gaat het smurfenijs. Vaarwel. *Kijkt even triestig*
Stefanie: Aangezien je veertien jaar bent, gok ik dat je nog naar school gaat. Wat volg je?
daffie123: Ik zit nog op de middelbare school. Daar zit ik nu in een atheneum gymnasium klas en ik volg dan atheneum. Ik had een havo advies, maar mocht van de school atheneum doen. Ik merk wel dat het meer werken is, maar te veel is het ook niet. Ik ben echt super slecht in Engels, mijn taalgevoel laat me daar gewoon in de steek. Geschiedenis, kunst en muziek zijn de vakken die ik nog wel leuk en makkelijk vind. Helaas krijgen we muziek op mijn school een half jaar, en dat was voor mij het begin van het jaar. Helaas, want daardoor kan ik nu wel gitaar spelen. Al zijn het maar een paar liedjes.
Stefanie: Ik wou dat mijn muziekleraar ook zo tof was om ons gitaar te leren spelen. Hoe heb jij Quizlet ontdekt?
daffie123: Ooh dat is zo'n grappige verhaal. Ik was denk ik twaalf -of zoiets- en was alleen thuis met de laptop . Ik was gewoon aan het lezen in de grijze jager, volgens mij het vijfde boek. Ineens vroeg ik me af welk personage ik uit die serie was, dus begon ik de laptop op te stappen. Ik opende Google en typte de grijze jager in. Eerst kwam ik bij een site daarvan, waar ik erachter kwam dat er ook een grijze jager dag was. Daarna las ik dat er een film van kwam. Pas toen ik naar beneden scrolde zag ik wat ik me afvroeg. Ik klikte erop en kwam op deze site. Helaas voor mij moest je voor deze quiz een account hebben, dus heb ik een account in het geheim aangemaakt. Een lange tijd deed ik er niks mee, maar na een tijdje merkte ik dat ik iets miste. Ik wou praten met anderen zonder dat ze wisten hoe ik eruit zag. Ik wou mijn verhalen delen. Per toeval herontdekte ik Quizlet en ben er sinds die erg verslaafd aan. Nog steeds weet niemand hiervan in mijn directe omgeving. Ze vinden het vreemd dat ik verhalen schrijf, dus wordt het niet erg gewaardeerd dat ik zoveel fantasie heb.
Stefanie: Ik zag op je profiel dat je van magie houdt?
daffie123: Ja, ik hou echt wel van magie. Ik geloof er ook wel in. Misschien iets te veel. Mijn moeder waardeert dit ook niet echt. Het begon eigenlijk door harry potter. Toen ik alle boeken en films had gelezen en gezien, vond ik ergens bij mijn oma de magische gids van harry potter. Dat is zo boek waar alles over staat van harry potter. Van de wezens tot de vakken. Ik las het opnieuw en opnieuw. Gewoon omdat ik het interessant vond. Nu staat het naast nog meer boeken over magie en magische dieren. Er is ook nog een boek in de bibliotheek die ik graag wil lezen. Die heet "hoe wordt ik magiër". Ik weet, misschien erg kinderachtig, maar ik blijf er echt wel in geloven.
Stefanie: Ik vind dat we allemaal iets nodig hebben om in te geloven, dus zo kinderachtig vind ik het niet hoor. Welke genres lees je zelf graag op Quizlet?
daffie123: Het liefst fantasie, zoals iedereen wel gemerkt heeft. Verder heus wel fanfiction alleen niet over bands of zangers. Gewoon van de hobbit of de hungergames. Daar ben ik ook wel fan van. Alleen gaan er zoveel mensen in dood.
Ook lees ik graag iemands levensverhaal. Dat vind ik ook wel interessant. Hoe iemand dan reageert op iets of iemand. Ik ben altijd opgegroeid met dat iedereen een eigen verhaal heeft en ik wil die best lezen als dat mag.
Ik lees ook nog het liefst avontuur, actie en detective. Dat laatste kwam mede dankzij mijn vriendin die sinds kort verslaafd is aan sherlock holmes, die tv serie dan. Ik word er echt gek van. Door haar heb ik de bijnaam dear Watson gekregen. Best wel grappig.
Stefanie: Waarvoor je bent genomineerd, is voor je story 'het woudmeisje. Kun je even er iets kort over vertellen?
daffie123: Nou het gaat over een land waar vijf stammen wonen. De Eikenstam in een woud met hun element aarde. Iederen stam krijgt het element door een steen die de leider bewaart of draagt. De energie van die steen geeft al die mensen in de stam de gave om dat element te beheersen. Verder leeft er in de zee de Zeestam met hun element water. Hoog in de bergen leeft de Bergstam met hun element lucht. Ergens in een niet werkende vulkaan leeft de Vulkaanstam met hun element vuur. Op de loer ligt de moerasstam met hun zwarte magie. Die willen de wereld overnemen. Silvy is een meisje die leeft in het woud waar ze van de stammen de bijnaam het woudmeisje heeft gekregen. Zij bezit een steen waarmee ze de planten kan besturen en met dieren kan praten. Ze moet die steen vernietigen, want dan houdt de moerasstam op met leven. Alleen ze weet niet hoe. Vandaar dat ze elke stam afreist om raad te vragen. Echter wil de moerasstam de steen, want als ze die hebben vergroot dat hun macht. Wanneer Silvy op een dag gevangen wordt genomen door de moerasstam, komt ze Scar tegen. Dat is de zoon van Zadoek, de leider van de Bergstam. Scar biedt aan om mee te reizen, maar Silvy weet niet wie Scar eigenlijk is en wat hij van plan is.
Stefanie: Hoelang heb je erover gedaan om dit verhaal te bedenken?
daffie123: Erg lang. Telkens veranderde ik dingen. Eerst was het idee dat er op een nacht de bliksem insloeg vlak bij een bos. Dat idee kwam doordat ik op een nacht de bliksem zag inslaan vlak bij een park achter mijn huis. Ik wou dan dat er een poort ontstond naar de wereld waar zich nu het verhaal afspeelt. Dat er dan iemand was uit onze wereld die door de poort ging en daar kreeg te horen dat ze de enige was die de moerasstam kon tegenhouden. Later vond ik dit te voorspelbaar, hoeveel verhalen hebben hetzelfde? Iemand die door iets naar een andere kan en daar te horen kreeg dat ze bijzonder was.
Het idee daarna was dat het woudmeisje een legende was die werd verteld door de verhalenverteller, maar dat was te vaag uitgewerkt. Daarna wou ik het doen zonder de stenen, maar dat ze gewoon de moerasstam moest uitschakelen met behulp van de anderen stammen. Maar dat vond ik niet leuk. Uiteindelijk heb ik gekozen voor dit idee, omdat dit idee het meest uitgewerkt was. Nog steeds krijg ik anderen ideeën ervan. Op de basisschool schreef ik dit verhaal op in de eerste vorm, maar was er niet tevreden over. Vandaar dat ik ging nadenken over anderen mogelijkheden. Uiteindelijk is het dit geworden en ben ik er erg blij mee.
Stefanie: Ben je tevreden over je story?
daffie123: Op zich wel, maar ik merk wel dat ik beter kan. Ik ben ook wel van plan om als ik klaar ben met het hele verhaal hem te herschrijven. In het begin gaat alles veel te snel en nu te langzaam naar mijn zin. Vandaar dat ik daar eerst een evenwicht in moet vinden zodat ik daarna er een beter verhaal kan maken. Ook doe ik met heel veel dingen niks meer, bijvoorbeeld dat Scar kan veranderen in dieren. Dat gebeurde één keer en daarna nooit meer. Dus ik ben er wel tevreden mee, maar ik weet dat ik beter kan.
Stefanie: Vind je zelf dat je wat lijkt op het woudmeisje, qua karakter?
daffie123: Op sommige momenten wel. Ik zal in de situatie dat ze gevangen wordt genomen, ook zo reageren. Ik zal er dan alles aan doen om niet mee te moeten. Ook kan ik echt niet doden, en zal er ook vaak overstuur van zijn, net als zij. Maar ik zal nooit iemand zo makkelijk vertrouwen, wat zij dan weer heel makkelijk doet. Verder is dit best wel een grappige vraag, want vele personages zijn gebaseerd op mensen die ik ken. Scar, bijvoorbeeld heb ik gebaseerd op mijn vriendin waarmee ik nog steeds ruzie mee heb, omdat ze mij geheim heeft doorverteld, terwijl ze zei dat ze dat nooit zal doen. Zadoek heb ik gebaseerd op een vriend van me, die erg achter me staat qua onderwerp dat ik ruzie heb met die vriendin. Vele personages baseer ik op mensen die ik ken of hoe ik ze liever zie. Als het ware laat ik een kant van ze zien, van hoe ik ze zie. En daar bedenk ik een personage bij.
Maar laten we zeggen dat ik qua acties wel lijk op het woudmeisje, maar qua karakter op hoe mensen me zien. Volgens vele vrienden vertrouw ik mensen te makkelijk, terwijl ik vind van niet. Dus het woudmeisje is eigenlijk hoe vrienden me zien, en niet hoe ik mezelf zie.
Wat ik wel kan is boogschieten, net als zij. Dat is iets wat ik ook graag doe en dat wou toepassen in het verhaal, zodat er ook een beetje skills van mij in werden gebruikt.
Stefanie: is er nog iets dat je zelf wilt zeggen aan de lezers?
daffie123: Bedankt voor het lezen en nog veel geluk voor de kommende jaren.
Stefanie: Dit was het dan alweer. Als afsluiter heb ik nog een oreo koekje. *Neemt een koekje uit een blauwe doos en geeft het aan daffie123*
daffie123: *pakt het koekje en eet hem op* Waarom bestaat er geen oreo ijs?
Stefanie: Er bestaat al oreo ijs, toch hier bij mij in de supermarkt. Zo, het einde van het interview is er alweer. Ik hoop dat jullie er allen van genoten hebben en tot volgende week!

Reageer (2)

  • inktzwart

    Daffie, je lijkt teveel op mij O.o

    8 jaar geleden
  • Bloodstreams

    En weer een heel leuk interview!
    Tot volgende week xD

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen