Foto bij W106

Voor al wie van sprookjes houdt:

En ze leefden niet lang en gelukkig...
... of toch?


Een toneelstuk, geschreven voor een groepswerk, over een aantal verschillende sprookjes :)

“Nee, inderdaad. Om zo erg te worden als de Trix, moet je wel erg je best doen”, zei Musa, met een klein lachje. Bloom grinnikte aarzelend.

De bespreking duurde een hele dag. Ze bespraken wat ze wel en niet moesten zeggen over de beveiliging, welke goede daden ze wel of niet moesten aanhalen en wat ze moesten doen met personen die kwaad spraken over Bloom. Er werd ook afgesproken een aantal mensen die ze eerder geholpen hadden te vragen dat af en toe wat te benadrukken, zodat er ook uit andere bronnen dan Blooms naaste vrienden vernomen kon worden dat Bloom nog lang zo slecht niet was.
“Kunnen we ook uitleggen dat Bloom best omgeven wordt door zo veel mogelijk personen die ze kent, dierbaren, familie, goede vrienden?”, vroeg Layla’s vader aarzelend.
“Dat was één van de redenen om Nabu terug te halen, heb ik begrepen”, vulde Nabu’s moeder aan.
“Jullie bedoelen dat mensen lastig doen omdat ik zogezegd met een dode trouw”, verzuchtte Layla.
“Ik denk niet dat het kwaad kan dat bekend te maken, samen met alle andere maatregelen”, zei Faragonda. “Zeker in een geval als bij jullie, als dat zo belangrijk is…”
“Een aantal edelen hebben zelfs het gerucht al verspreid dat Bloom Nabu heeft teruggehaald om ons later te kunnen omkopen”, zei Layla’s moeder zacht.
“Onzin”, zei koning Radius, Stella’s vader, prompt. “Bloom heeft net de banden willen versterken zodat wij haar in het oog kunnen houden.”
“En dat is ook de officiële reden”, zei koningin Luna, met een knipoog naar Brandon. “Dat kunnen we niet zomaar achterhouden.”
“Misschien zetten we dat ook gewoon het best op de lijst van beveiligingsmaatregelen”, zei de voorzitter van Lichtrots. Bloom moest even slikken bij het woord ‘beveiligingsmaatregelen’, maar knikte toen. Ze wist dat de voorzitter gelijk had.

Er werd lang gepraat die dag, maar stilaan begon Bloom te geloven dat alles goed zou komen. Het zou moeite kosten, maar ze had al voor hetere vuren gestaan. Dit kon ze ook, ze had meer hulp dan ooit tevoren.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen