Foto bij Leren Schrijven: opdracht 1.

OPDRACHT 1
Schrijf de letters van het alfabet onder elkaar op en geef jezelf genoeg ruimte om zinnen te formuleren. Iedere nieuwe zin moet beginnen met de volgende letter.

Als ik later groot ben, wil ik het heft in eigen handen nemen.
Bergen beklimmen, bergen verzetten.
Capriolen uithalen, altijd en overal.
Dansen, blootsvoets dansen tot ik erbij neerval.
Emigreren naar een exotische bestemming, ver weg van de beschaafde wereld.
Fantasie en plezier zijn primordiale belangen, geen bijkomstigheden.
Genadeloos, geen spijt.
Hart op de tong.
In een opwelling de lucht doorklieven, als een vogel.
Jetskiën op de Atlantische Oceaan.
Kermisattracties uitproberen tot de lucht niet meer boven is en het zware beton niet meer onder.
Lachen tot ik huil, zodat iedereen zich afvraagt of ik psychologisch wel volledig in orde ben.
Maan en sterren bekijken, bewandelen, begrijpen.
Naar betere oorden vertrekken, zowel fysiek als mentaal.
Onvoorwaardelijk liefhebben.
Pina Colada's drinken en cocaïne vreten.
Quotums stellen en bereiken, moeiteloos.
Rozen kopen en aan willekeurige vreemdelingen schenken.
Seks hebben met één of twee of drie.
Tattoo's nemen, jong zijn.
Uiteindelijk heb ik alles in mijn macht om dit nu al te verwezenlijken.
Veel is er niet voor nodig.
Wat papier, een pen en een grenzeloze dosis moed.
Xenofilie in de meeste intense betekenis van het woord.
Yes, ja, oui, sí.
Zo, waar wachten we nog op?

Reageer (4)

  • Tad

    Ik vind het feit dat het thema in het laatste stuk pas naar voren komt juist erg leuk gedaan en verfrissend! Dan vallen voor mij alle puzzelstukjes pas op zijn plek. Ik weet niet hoe het geïnterpreteerd dient te worden, maar zelf vat ik het op als de wereld die een schrijver kan creëren. Hoe je als schrijver alle voorgaande dingen mee kan maken en ik denk dat iedere schrijver of lezer zich hier ook mee kan identificeren. Iedereen heeft wel eens dat hij wordt opgeslokt door een verhaal en meeleeft met alles wat er in gebeurt en juist daarom vind ik dit een geslaagde uitvoering van de opdracht: het is herkenbaar en verrassend. Voor mij hoeft niet alles à la minute duidelijk te zijn, het is juist leuk als je je lezer aan het denken zet. :)

    Het enige puntje is dat ik quotums zo'n lelijk woord vind, haha. Quota vind ik zoveel beter klinken, ook als je kijkt naar de andere woorden die je gekozen hebt, maar aangezien het volgens de Van Dale beide correct is zal ik maar snel mijn mond houden, haha.

    8 jaar geleden
  • MacGyver

    Je verhaal is kort en helder voor mij. Iets wat ik aangenaam vind, het hoeven geen lange zinnen te zijn en je maakt het zo goed duidelijk wat je bedoelt. Daarnaast vind ik het een mooie opsomming van dingen die je nog wil doen, alleen besef ik daardoor pas bij: Wat papier, een pen en een grenzeloze dosis moed. dat deze tekst over schrijven gaat(als ik puur en alleen naar de tekst kijk). Dat vind ik wel jammer, want je schrijft en beschrijft mooi waardoor ik denk, waarom kom je niet eerder met het onderwerp? Persoonlijk dacht ik namelijk eerst dat het een bucketlist was en niet dingen waarover je wilt schrijven zonder ze te doen. Tenminste, dat is wat ik denk.

    En je lettertype vind ik nogal klein, dit vind ik zelf niet prettig om te lezen.

    8 jaar geleden
  • Slughorn

    Hmm. Ik vind uiteindelijk het thema wel in je verhaal, maar toch mis ik hem ergens. Het straalt niet door in je hele verhaal denk ik, waardoor ik toch niet helemaal het idee krijg dat dit iets met verhalen te maken heeft. Ik twijfel heel erg over deze uitspraak, maar dat zegt toch wel denk ik dat je thema niet helemaal duidelijk is.

    Ik vind het wel een heel mooi geschreven stuk! Al je zinnen hebben met elkaar te maken, ze vullen elkaar aan. En vaak zijn ze kort, maar krachtig (alleen de X begrijp ik niet helemaal in de samenhang, maar goed). Erg leuk. Nog 1 ding. Ik denk niet dat het cocaïne vreten is, maar snuiven (;

    8 jaar geleden
  • Gibigianna

    Allereerst wil ik benadrukken dat dit een zeer originele manier is om het thema te verwerken. Het is absoluut zeer mooi verwoord. Het thema is er wel in te vinden, al staat het maar in één zin samengevat eigenlijk. Zodra je die zin gelezen hebt echter, is het wel duidelijk dat alle vorige dingen ook geïmpliceerd worden als dingen die je schrijft en daarom niet echt doet. Soms zijn er een paar moeilijke woorden in te vinden, die wat van het verhaal af kunnen leiden als je ze niet snapt, maar dat heeft langs de andere kant ook zijn charme natuurlijk. Het oogt veel slimmer door dat moeilijk woordgebruik, maar is tegelijkertijd daardoor voor een kleiner doelpubliek beschikbaar.
    Het enige wat ik nog kan opmerken is dat de laatste twee zinnen een beetje los lijken te staan van de rest van het verhaal. Vooral de voorlaatste zin dan. Natuurlijk is het in dit geval, waarbij alles met de volgende letter van het alfabet moet beginnen, zeer moeilijk om zinnen elkaar perfect te laten opvolgen. Dus daar struikel ik persoonlijk niet al te veel over!
    Kortom: een zeer mooi gedaan! Het was leuk om het te lezen.

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen