Opdracht 1:
Schrijf de letters van het alfabet onder elkaar op en geef jezelf genoeg ruimte om zinnen te formuleren. Iedere nieuwe zin moet beginnen met de volgende letter.
Voorbeeld:
Als Japie naar het park gaat, rent hij als eerste naar de bloemen.
Bloemen in alle soorten, kleuren en maten
Chrysanten, lelies, rozen
De jongen heeft geen favoriete bloem
Echter vind hij rode bloemen mooier dan gele of oranje
F...
G..
H...
etc.

Onderwerp van je verhaal: Schrijven (dit kan over van alles gaan, zolang het maar te maken heeft met iets dat betrekking heeft tot schrijven. Een pen, papier, writersblock, verhalen etc)

Deze story is niet geschikt voor alle leeftijden. Daarom is deze alleen te lezen als je bent ingelogd. Zo houden we Quizlet.nl leuk voor alle bezoekers.

Reageer (5)

  • GusWaters

    Ik vind het leuk dat dit het ABC is en dat je dat er ook echt in verwerkt. Daardoor link je meteen je hele ABC nog eens extra aan de opdracht en bovendien keert het einde zo ook weer meteen naar het begin waardoor het een leuke cirkel wordt.
    Bovendien kan ik me wel vinden in wat je hier schrijft over schrijven.
    Alleen vind ik het een beetje vreemd dat je over ik gebruikt en dan bij de O ineens je.
    Maar ja misschien heb ik het fout begrepen.

    8 jaar geleden
  • Tad

    Ik ga met Naoko mee wat betreft de herkenbaarheid. Persoonlijk denk ik dat veel schrijvers zich hiermee kunnen identificeren en dat vind ik altijd een sterk punt aan een verhaal (of dit geval een ABC), omdat ik er dan makkelijker in kan rollen. :) Twee kleine puntjes wat grammatica en spelling betreft: volgens mij is de correcte schrijfwijze van trans trance en wordt het woord 'echter' over het algemeen liever niet aan het begin van een zin gezien (al geloof ik dat daar over te twisten valt, dus misschien ben ik nu gewoon aan het muggenziften haha). Al met al vind ik het een leuke uitwerking. :)

    8 jaar geleden
  • Baudelaire

    Je ABC gaat echt over schrijven en is goed uitgewerkt, maar soms lijken het meer losse zinnen dan een echt verhaaltje (dat kan natuurijk de bedoeling zijn van een ABC) en het valt me op dat je heel erg vaak het woord 'dan' (7x) gebruikt, wat bij mij een beetje overkomt als 'en toen en toen en toen'. Maar over het algemeen vind ik het een best goed uitgevoerde opdracht (:

    8 jaar geleden
  • Klaar

    Ik vind dat je dit heel origineel hebt uitgewerkt. Het is inderdaad een fenomeen dat bij vele mensen voorvalt. Geloof ik, en ik herken mezelf er dan ook helemaal in.
    Misschien kun je wel proberen er een ritme in te steken? Dat leest op die manier vlotter. Zelf vind ik dat ook moeilijk, maar dat zou het nog fijner maken om te lezen. (:

    8 jaar geleden
  • Lolaa90

    (Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y) (en niets meer want je kunt ook overdrijven he ja genoeg is genoeg ja vind ik ook ja blij dat we het daarover eens zijn doei)

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen