Foto bij HC • Thalia May Jove — Beauregard

Naam
Thalia May Jove

Naam • Betekenis
      • Thalia
Thalia is vernoemd naar de Huntress en dochter van Zeus: Thalia. Dit omdat ze op kamp aankwam toen ze slechts een paar maanden oud was en gevonden werd in een mandje onder Thalia's pine tree.
      • May
De maand waarin Thalia geboren is. Dit wist Chiron alleen maar doordat hij kon zien hoe oud ze ongeveer was en schatte dat ze in mei geboren was.
      • Jove
Dit is een andere naam voor Zeus: haar vader. Aangezien niemand de achternaam van haar moeder wist — niemand op Zeus na weet überhaupt niet wie haar moeder is — is dit de naam die haar gegeven werd.

Leeftijd
15

God / Godin
Zeus

God / Godin • Relatie
Thalia heeft haar vader al vier keer ontmoet wat best wel veel is voor een Demigod. De eerste keer was toen ze drie jaar werd (dit herinnert ze zich natuurlijk niet meer) en hij haar kwam op zoeken. Hij vertelde dat haar moeder "er niet meer is" en ze daarom naar kamp is gebracht door hem. Dat is het enige wat ze dan ook van haar moeder weet. De tweede keer was op haar vijfde verjaardag toen ze haar spullen in de Zeus Cabin neer legde en Zeus voor haar verscheen. Daarna nog een keer toen er een uitje was naar Olympus en de laatste keer dat ze hem heeft gezien was nadat ze haar eerste Quest succesvol had afgerond (leeftijd: dertien). Thalia heeft best wel een goede band met haar vader voor een Demigod — ze heeft niet echt reden om boos op hem te zijn aangezien hij haar nooit genegeerd heeft of zo.

Wapens / Krachten
Natuurlijk zijn de krachten van Thalia wel wat sterker dan die van de gemiddelde Demigod. Haar vader is de Lord of the Sky en dat helpt zeker. Thalia kan de wind beheersen en het precies laten doen wat ze wil. De wind is waarschijnlijk haar sterkste punt. Bliksem en onweer oproepen kan ze wel, maar niet zo goed als omgaan met de wind. Als Thalia echt boos is, hoor je de bliksem wel eens ergens inslaan. Omdat ze zo goed met wind overweg kan, staat Thalia bijna nooit op de grond. Meestal zweeft ze er een paar centimeter boven zodat ze wat langer is dan ze eigenlijk is en ze niet hoeft te lopen. Als Thalia zich heel hard concentreert, kan ze ook het weer beheersen (bijvoorbeeld de zon laten schijnen of het laten regenen). Dit vindt ze echter heel moeilijk en heeft ze niet echt onder controle.
      Qua wapens kan ze overal wel redelijk mee omgaan dankzij haar levenslange training, maar messen werpen is sowieso haar favoriet. Op haar tiende verjaardag heeft ze van haar vader een cadeau gekregen: een dolk in een hoes die ze aan haar middel kan hangen, maar het is een magisch mes. Wanneer ze hem uit de hoes trekt, neemt het de vorm aan van het soort mes dat ze nodig heeft op dat moment — het kan zowel een botermesje zijn als een soort van zwaard. Daarnaast zal het altijd terug keren naar haar hand op het moment dat zij het wilt. Niet zoals Percy's zwaard — dat het magisch naar zijn zak terug keert — maar dat hij meer terug vliegt naar haar hand. Messen werpen kan Thalia heel erg precies en ze gooit bijna nooit mis.

Persoonlijkheid
      • Eigenwijs
Thalia is echt heel erg eigenwijs: echt heel erg. Ze doet precies waar zij zelf zin in heeft en iets uit haar hoofd praten is bijna een onmogelijk. Haar koppigheid is één van de duidelijkste eigenschappen die ze heeft. Luisteren naar anderen, dat doet ze zelden. Deze eigenschap heeft ze waarschijnlijk van haar vader gekregen, die net zo koppig is als zij.
      • Dominant
Een wat minder iets aan Thalia, maar het is er wel en wordt geaccepteerd. Thalia is best wel bazig en neemt meestal de leiding — iets wat natuurlijk is voor een kind van Zeus. Ze is dus ook erg strijdlustig en heeft een sterke, vaste mening over alles. Gelukkig is dit meestal wel een positief iets. Ze wordt namelijk nooit beïnvloedt door haar omgeving en blijft heel erg haar zelf. Meegaand is ze ook totaal niet.
      • Krachtig
Thalia straalt haar kracht bijna uit. Als dochter van Zeus is ze één van de sterkste Demigods op kamp en haar houding en de manier waarop ze zich gedraagt laat dat heel duidelijk zien. Ze heeft al haar leven op kamp getraind en dat kan je zien aan haar. Ze is sterker dan sommige meisjes uit de Ares Cabin en ze straalt eigenlijk gewoon een soort kracht en autoriteit uit.
      • Liefdevol
Dit zou je niet zo snel verwachten van haar, maar eigenlijk heeft Thalia best wel een groot hart. Naar haar vrienden toe is ze echt heel erg lief en rustig: heel anders dan ze is naar een grote groep. Ze gunt mensen sowieso best wel veel dingen. Maar toch maakt Thalia ook genoeg vijanden die ze totaal niet kan uit staan.
      • Moedig
Dit meisje is erg moedig en dapper. Ze zou alles doen voor haar vrienden en durft heel erg veel. Ze vindt het ook erg leuk om dingen als parachute springen te doen, dus het is ook wel typisch. Maar ze durft dus echt heel erg veel en doet het ook wel vaak van dat soort dingen.
      • Slordig
Een ander aspect van Thalia dat je niet al te vaak terugziet, maar het meisje laat alles overal slingeren. Haar spullen zijn over het hele kamp verspreidt en ze raakt echt altijd alles kwijt. Haar bunker is een enorme troep en orde houden kan Thalia gewoon niet.
      • Strijdlustig
Iets wat ze zeker aan haar vader te danken heeft: haar strijdlustigheid. Het is niet dat ze zoveel van ruzie en vechten houdt, maar meer dat ze haarzelf wilt bewijzen door ervoor te strijden. Daarnaast denkt ze dat het best wel veel oplost, ook al lijkt het niet zo. Mensen die ze niet mag zet ze heel graag op hun plaats.
      • Taai
Taai is Thalia zeker wel. Ze heeft heel wat doorzettingsvermogen en ze zal niet snel zeuren ergens om. Zeuren is eigenlijk iets wat je haar nooit zal horen doen, tenminste niet als het zinloos is. Om Thalia te breken is heel wat voor nodig en fysiek zou al helemaal bijna niet lukken.
      • Zelfstandig
Omdat Thalia opgegroeid is op kamp zonder echt een moeder is het meisje aardig zelfstandig geworden. Dit is natuurlijk een goed iets, alleen dit betekent ook dat ze liever niet in teams of zo vecht.

Uiterlijk • Cara Delevigne
Thalia is een knap meisje, dat is een feit. Haar blonde haren zijn redelijk lang en stijl. Over haar haar is Thalia zeker wel tevreden: het is makkelijk te kammen en ziet er mooi uit ook. Niet dat ze er verder iets mee doet — daar heeft ze niet echt zin. Ze knipt het ook zelf, maar ondanks dat ziet het er redelijk verzorgd uit. Thalia zelf ziet er ook altijd wel gewoon verzorgd uit, maar niet bijzonder. Ze heeft gewoon geen zin om zichzelf helemaal op te knappen en vindt ook geen plezier in haarzelf mooi maken. Daarom draagt ze meestal haar Camp Half—Blood shirt en een broek. Sieraden en dergelijke draagt Thalia nooit — deels omdat ze natuurlijk kamp niet mag verlaten en dus nergens sieraden vandaan kan halen en omdat het gewoon erg in de weg zit tijdens de dagelijkse activiteiten op kamp. Gelukkig heeft Thalia gewoon een heel mooi lichaam waar zelfs een vuilniszak nog leuk op staat.
      Thalia's gezicht is zeker wel een tweede blik waard. Haar ogen zijn grijs/blauwachtig — dit ligt vooral aan het licht. Meestal zijn ze grijs, alsof de lucht bedekt is met van die lichtgrijze wolkjes. Als ze boos wordt veranderd dit meer in een storm.
De lippen van Thalia zijn vol en neutraal gekleurd en volgens haarzelf één van de mooiste dingen aan haar. Niet dat ze van haarzelf vindt dat ze mooi is, maar meer dat ze daar wel tevreden mee is. Haar wenkbrauwen vallen ook altijd wel erg op omdat ze in tegenstelling tot haar haar zo donker zijn. Dit vindt ze zelf juist enorm lelijk, terwijl andere dat wel mooi vinden. Voor de rest heeft ze ook mooie, opvallende jukbeenderen en een klein, schattig wipneusje. Overdreven lang of licht of zo is ze niet: ze is een normale lengte, misschien iets kleiner dan de gemiddelde vijftienjarige (1,65) en een normaal gewicht.

Geschiedenis
Toen Thalia net een paar maanden oud was, bracht haar vader haar naar kamp. Natuurlijk niet bij de hand, maar meer in de vorm van "lichtflits, bam, baby weg, bam, baby op kamp, bam". Chiron vond haar vrijwel onmiddellijk en het teken van haar vader verscheen meteen boven haar hoofd. Tot haar vierde heeft ze in een speciale kamer in het Grote Huis gewoond, verzorgd door Chiron. Zelfs hij weet niet wie haar moeder is en waarom Zeus haar zo jong naar kamp bracht. Zeus is de enige die het weet en hij weigert hij te vertellen.
      Toen Thalia vijf jaar werd, mocht ze in haar Cabin. Ze kreeg het bed van de originele Thalia en op haar vijfde verjaardag ontmoette ze haar halfzus ook. Thalia raakte onmiddellijk gehecht aan haar grote halfzus en zelfs nu komt Thalia Grace regelmatig het kamp bezoeken om bij te kletsen met haar jongere zusje. Nu zijn ze ongeveer dezelfde leeftijd wat Thalia (allebei de Thalia's) een raar idee vindt.
      Op haar achtste mocht ze al mee op een Quest die succesvol afgerond is. Het was de eerste keer dat ze ooit in de bewoonde wereld is geweest, en het was best raar voor haar. Op haar dertiende leidde ze er zelf eentje en ook deze was een succes.
Aan haar ketting hangen nu al vijftien beads en daarmee is ze een van de Demigods die het langste op kamp zijn geweest. Ze is dan ook al Head Counselor sinds haar negende.

Pictures



Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen