Foto bij Grachelle Andrews — Starlord

Naam
Grachelle Andrews

Naam • Betekenis
      • Grachelle
Stijl
      • Andrews
Mannelijk / Krijgerachtig

Bijnaam
Gracy

Leeftijd
17

God / Godin
Ares

Wapens / Krachten
      • Telumkinesis
De gave om wapens te manipuleren. Dit houdt meteen ook in dat Grachelle in staat is alle wapens te hanteren die zij in haar handen krijgt — mits ze gefocust is, want de jongedame is nogal onhandig.
      • Odikinesis
De gave om emoties en gevoelens gerelateerd aan oorlog te manipuleren zoals haat en woede. Beide krachten bezig Grachelle natuurlijk in mindere mate dan haar vader.
      • Ares' Blessing
Als kind van Ares kan Grachelle begiftigd worden met Ares’ Blessing. Het ziet er uit als rood vuur en maakt de ontvanger tijdelijk onverslaanbaar. Het komt niet vaak voor dat dit gebeurd.

Persoonlijkheid
In het eerste opzicht lijkt Grachelle een nogal stille, teruggetrokken jongedame. Ze is met de jaren vrij mensenschuw geworden en legt niet snel zelf contact waardoor ze een soort lone wolf is. Er zijn maar een paar mensen die door haar afstandelijke houding kunnen prikken en de warmere kant van de jongedame leren kennen. Voor de rest van de wereld kan ze nog wel eens een onhandig nerd lijken: vooral omdat ze heel stuntelig is en vaak moeilijk uit haar woorden kan komen. Echter is haar houding naast haar onhandigheid nors en oppervlakkig omdat ze niks deelt en eerder botte of verkeerde opmerkingen maakt, dan iets aardigs zegt. Of ze weet niks te zeggen: wat al snel opgevat wordt als negeren of een ongeïnteresseerde houding. Met de jaren heeft Grachelle het vrijwel opgegeven om zelf echt mensen te leren kennen en is ze op zich tevreden met haar rustige bestaan als einzelgänger. Ze houdt mensen simpelweg op een veilige afstand van haar kwetsbare en gevoelige karakter.
      Grachelle is gevoelig, doordat de jongedame emoties zeer diep gaan. Vooral woede, strijdlust en jaloezie ervaart ze altijd heel sterk. Dit met haar onhandige aard heeft haar in het verleden altijd een makkelijk en grappig slachtoffer gemaakt voor pesterijen op de lagere school, waar ze altijd zeer agressief op reageerde. De jongedame is namelijk temperamentvol en zeker geen katje dat je zonder handschoenen moet pakken als ze zich aangevallen voelt. Ze is beschermend over zowel zichzelf en de paar mensen waar ze om geeft en dit was haar valkuil wanneer die kinderen weer eens plaagden. Echt verdrietig is Grachelle hier niet om: ze voelt zich juist sterk en verstandig nu ze mensen op veilige afstand houdt. Het maakt haar ongevoeliger en een heel stuk minder kwetsbaar. Eigenlijk het “what doesn’t kill you makes you stronger” idee.
      De slechtste eigenschap die Grachelle bezit is waarschijnlijk haar jaloezie. Ze doet namelijk wel alsof het haar allemaal koud laat — vooral omdat ze weet dat dat voor de minste problemen zorgt — maar ze kan het niet goed hebben wanneer andere mensen wel heel sociaal blijken te kunnen zijn. Zij is dat jaloerse paar ogen dat vanaf een afstandje toekijkt hoe mensen plezier maken, gewoon omdat zij zelf moeilijk los kan laten. Vooral als mensen dan alles lijken te hebben en te kunnen kan ze zichzelf helemaal van binnenuit opvreten. Grachelle voedt zich dan ook met woede en jaloezie wanneer ze traint of haar hobby’s uitvoert: wat haar ontzettend krachtig maakt zodra ze een wapen in haar bezit heeft, of iets wat als wapen gebruikt kan worden. Ze uit zich dus voornamelijk door middel van trainen en dit is dan ook één van de weinige momenten dat de jongedame zonder haperingen en gebalanceerd kan bewegen.
Grachelle haar onhandigheid komt voornamelijk dan ook voort uit haar gebrek aan concentratievermogen. Ze heeft zo gezegd het concentratievermogen van een pinda. De jongedame is altijd afgeleid. Hierdoor kan ze moeilijk naar verhalen luisteren, struikelt ze dikwijls, loopt ze tegen dingen aan, weet ze niet wat ze moet zeggen, omdat ze de helft niet heeft meegekregen, etc. Grachelle heeft dan ook een hekel aan dingen als films en boeken, waar je je langere tijd op moet kunnen focussen. Ze raakt gewoonweg de draad kwijt. Hierom is ze ook sociaal niet zo goed. Ze heeft er heel veel moeite mee om naar anderen te luisteren en hier dan vervolgens op te kunnen reageren. Dit is dan ook weer een reden voor haar zwijgzaamheid en haar vaak oppervlakkige antwoorden. Haar jaloezie is hierin dus gericht op mensen die wel eeuwig in balans blijven en geconcentreerd taken uit kunnen voeren, waar zij dat echt totaal niet kan.
Wat haar dan wel een goede vriendin maakt wanneer ze je binnen heeft gelaten en in haar hart heeft gesloten, is dat Grachelle eigenlijk te vergelijken is met een bloem die af en toe openklapt als de zon erop schijnt. Haar beschermende aard zorgt er namelijk dat Grachelle werkelijk alles voor haar vrienden en familie over zal hebben. Als je eenmaal binnen bent, ben je ook echt binnen. Ze is een vrij gehoorzame en meegaande vriendin en is tot zeer veel bereid door haar moedige en strijdlustige karakter. Je moet niet bij haar aankloppen met lange verhalen, maar een goede vriendin heeft ook niet veel woorden nodig om iets uit te leggen. Ze is een aanhankelijk persoon en heeft de mensen die ze binnenlaat graag bij zich. Haar liefde is dus eeuwig en ze kan nog wel eens jaloers worden als lijkt dat mensen niet zoveel om haar geven als zij om hen. Als ze je mag, zit je zogezegd aan haar vast. Niet dat ze als een puppy achter je aanloopt, maar je zal gewoon altijd een plekje in haar hard hebben. Zoals gezegd zijn dit dus maar heel weinig mensen.

Uiterlijk • Mary Elizabeth Winstead
Grachelle is een redelijk lange jongedame met een lengte van 1,74. Ze heeft een lichte egale huid zonder sproetjes en met maar weinig moedervlekken. De enige oneffenheden zijn wat littekens van de waterpokken die ze heeft gehad toen ze klein was. Grachelle heeft grote bruine amandelvormige ogen en een redelijk rond gezicht waardoor ze als ze lacht, appelwangetjes heeft. Ze heeft de gewoonte te blozen als ze weer wat onhandig doet en wordt dan tomaatjes rood. Ook kleurt haar gezicht wanneer ze boos is of actief bezig is. Ze heeft er een hekel aan, omdat het haar emoties weggeeft.
      Haar haren hebben even als haar ogen een bruine kleur en zijn op het moment halflang met een pony. Haar haar is van nature stijl erin met — aan de hand van hoe het opdroogt — soms wat slag erin. Ze draagt het graag los of in een staart.
Grachelle heeft het liefst praktische kleren aan, sowieso altijd een broek en platte schoenen dus. Ze wil graag nog een keer iets heel anders met haar haar doen. Dat vindt ze wel grappig, maar ze weet nog niet wanneer.

Geschiedenis
Grachelle heeft eigenlijk voor een Demigod een hele normale jeugd gehad. Ze is opgegroeid in een gezin bestaande uit haar moeder, stiefvader en broertje. Hoewel ze zich altijd anders heeft gevoeld dan de rest van het gezin kan ze het toch heel goed met ze vinden. Natuurlijk de gewone ruzies — vooral om school — maar niet meer problemen dan dat. Ze is dan ook dol op haar gezin en dit zijn dan ook de mensen waarvoor Grachelle door het vuur gaat. Vooral tegenover haar moeder en broertje. Haar stiefvader is echt een vaderfiguur voor haar.
      Op school ging iets minder voortvarend. Door haar concentratiegebrek is ze nooit een goede leerling geweest en is veel geplaagd waar ze altijd op agressieve wijze reageerde. Ze heeft flink wat gevochten op haar lagere school en dit is ook de reden dat het wel goed is dat Grachelle nu op het kamp zit, waardoor ze iets minder buiten de boot valt. Ze mist haar gezin echter wel erg en heeft soms wel een beetje heimwee. Gelukkig maakt haar vriendschap met Kaela wel veel goed.

Extra
Grachelle is linkshandig en heeft een aparte en veel voorkomende hobby. Haar veel voorkomende hobby is gek genoeg dansen — ondanks haar onhandigheid. Voordat ze op het kamp zat, kon ze natuurlijk moeilijk trainen en vechten zoals dat op het kamp gebeurd. De jongedame gebruikte haar talenten toen voor dans en probeerde hier zoveel mogelijk van haar emoties en agressiviteit in te stoppen.
      Daarnaast vindt Grachelle houtbewerken leuk. Ze maakt graag haar eigen speren, maar ze kan ook meubels maken. Dat is dus haar ongewone hobby. Ze is wel meer van de grote voorwerpen. Beeldjes en kleine frummeldingen vereisen teveel concentratie en precisie. Dan raakt ze te snel afgeleid.

Pictures


Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen