Foto bij HC • Daniël Hyde — AwkwardTurtle

Naam
Daniël Hyde

Leeftijd
17

Bijnaam
Danny

God / Godin • Relatie
Apollo

God / Godin
Hij heeft zijn moeder nog nooit ontmoet, waar hij niet echt wakker van kan liggen gezien hij van mening is dat de Goden het te druk hebben met denken dat ze het te druk hebben voor hun kinderen.

Wapens / Krachten
Doordat Daniël een zoon van Athena is, is hij een vlotte leerling. Dit zorgt ervoor dat hij de meeste wapens wel kan hanteren. Zijn voorkeur gaat uit naar het zwaard en zijn tweede keus is de boog. Wapens als bijlen, daar kan hij niets mee. Over het algemeen zijn dit soort wapens te zwaar voor hem, waardoor hij ze niet goed kan hanteren. Verder heeft hij geen speciale krachten.

Persoonlijkheid
Ondanks zijn ADHD is Daniël vrij rustig. Hij houdt zich voornamelijk op de achtergrond, omdat hij moeite heeft met communiceren in een grote groep mensen. Toch is het wel zo dat zodra hij iets heeft gedaan waar hij trots op is, hij wel graag wilt dat het gezien wordt en het niet over het hoofd wordt gezien. Dit levert soms nog wel eens wat complicaties op, gezien hij dus geen opvallend type is.
      Aan de ene kant is Daniël een eerlijk persoon. Wanneer hij iets niet mooi vindt en er wordt om zijn mening gevraagd, zal hij dat dan ook gewoon toegeven. Bij dit soort dingen houdt hij dan ook niet altijd evenveel rekening met andermans gevoelens. Het kan nog wel eens bot overkomen, al bedoelt hij het meestal helemaal niet zo.
Aan de andere kant zal Daniël het niet zo snel toegeven dat er iets met hem aan de hand is of dat iets hem niet lukt. Wat dit betreft is hij dus weer niet honderd procent eerlijk. Hij wilt dingen namelijk graag zelf doen en ziet het als een soort falen als anderen hem moeten helpen.
      Onder vrienden kan Daniël wel gezellig zijn. Over het algemeen is hij opgewekt, al heeft hij soms de neiging de wijsneus uit te hangen. Hier probeert hij dan wel weer op zijn manier een soort humoristische twist aan te geven, wat niet iedereen altijd lijkt te begrijpen.
Iets waar Daniël behoorlijk slecht mee is — zijn meiden. Hij heeft geen idee wat meiden nou eigenlijk willen en hoe zij denken, waardoor hij sommige reacties nogal verkeerd op kan vatten en hij soms ook echt niet weet wat hij moet zeggen. Dit komt vaak nogal stuntelig over, gezien zijn hoofd zo rood kan worden als een tomaat en hij begint te stotteren, omdat hij niets met de situatie kan. Zo lijkt hij af en toe net op een hulpeloze puppy.
      Daniël heeft redelijk wat moeite met het leren kennen van nieuwe personen, omdat hij sociaal gezien gewoon wat onhandig is. Wanneer je dan eenmaal bevriend met hem bent, waardeert hij de vriendschap oprecht en hij zal je dan ook niet zo snel laten vallen.
      Verder wordt Daniël niet zo heel snel boos. Doordat hij een vrij rustig persoon is, weet hij het hoofd meestal wel koel te houden. Toch heeft hij wel een paar zwakke punten waarop je hem boos kan krijgen. Een daarvan is wanneer je iets flikt bij zijn vrienden. Daniël kan dat absoluut niet waarderen en zal dan ook snel de neiging hebben er op zijn minst wat van te zeggen tegen het persoon in kwestie. Iets anders waar hij behoorlijk geïrriteerd van kan raken is wanneer je doet alsof je iets beter weet dan hem. Hij wordt niet graag voor gek gezet betreft zijn intelligentie.
      Wat liefde betreft verwacht iedereen dat Daniël zal gaan trouwen met zijn laptop. Dit ding lijkt namelijk aan hem te zijn vastgegroeid, gezien hij hem vrijwel altijd mee heeft. Dit maakt dat hij echt op een computernerdje lijkt.
      Er zijn twee dingen waar Daniël bang voor is: spinnen en vuur. De angst voor spinnen komt veel voor onder de kinderen van Athena, gezien het verhaal van Athena en Arachne in de mythologie. De angst voor vuur is ontstaan door een gebeurtenis in het verleden, waarbij zijn vader is omgekomen.

Uiterlijk • Lucas Till
Zoals de meeste van Daniëls halfbroers en —zussen heeft hij grijze ogen en blond haar. Verder is hij redelijk lang — zo’n 1,87 — en vrij slank, waardoor hij op het eerste oog wat slungelig overkomt. Toch zorgt zijn bouw er wel voor dat hij vrij snel en behendig is. Over zijn rug lopen een littekens, iets waar hij niet graag over praat. Hierdoor zal je hem niet snel zonder shirt rond zien lopen. Verder besteedt hij niet ongelooflijk veel aandacht aan zijn uiterlijk. Zijn haar zit vaak door de war en hij geeft de voorkeur aan een simpel shirt met een spijkerbroek. Hij weet heus wel dat hij zich beter zou moeten kleden, maar hij heeft er gewoon geen zin in. Verder draagt hij ook een bril. Hij kan in principe prima rondlopen zonder bril maar gezien zijn zicht niet helemaal geweldig is, draagt hij hem liever toch.

Geschiedenis
Tot zijn vijfde woonde Daniël altijd met zijn vader in een klein huisje aan de rand van New York. De vader van Daniël was docent scheikunde op de universiteit en in zijn vrije tijd experimenteerde hij dan ook graag. Door de jaren heen had de man de schuur omgebouwd tot een laboratorium, waar hij dan ook vaak te vinden was. Dit heeft nooit een probleem gevormd, tot de dag dat een Cycloop het nodig vond om op visite te komen. Gezien Cyclopen behoorlijk lomp kunnen zijn — vooral als ze een halfgod willen doden — is er een brand ontstaan in het laboratorium, terwijl de vader van Daniël daar aan het experimenteren was. In deze brand is hij dan ook omgekomen. Daniël zelf, die vaak bij zijn vader zat te kijken wat hij aan het doen was, heeft wel op tijd weg kunnen komen, al heeft hij wel een aantal littekens overgehouden aan de brand.
Daniël is na dit ongeluk bij zijn opa en oma ondergebracht. Zijn oma en opa bezaten een boerderij op het platteland, waar hij het erg naar zijn zin heeft gehad, al bleef het ongeluk altijd aan hem knagen.
      Op zijn twaalfde is hij door een sater naar het kamp gebracht. Dit was toen hij te weten kwam dat hij een halfgod was en hij zich begon te realiseren dat het zijn schuld is dat zijn vader is omgekomen in de brand. Het heeft ervoor gezorgd dat Daniël niet meer terug wou naar zijn grootouders, waardoor hij nu het gehele jaar op kamp verblijft.

Extra
Doordat Daniël al sinds zijn twaalfde het gehele jaar op het kamp verblijft, is hij na een paar jaar vernoemd tot Head Counselor. Hij is hier nog steeds erg trots op en doet dan ook zijn best de titel te behouden.

Pictures



Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen