Foto bij HC • Acis Griffin Ambrose — Sloane

Naam
Acis Griffin Ambrose

Leeftijd
21

God / Godin
Hephaestus

Wapens / Krachten
      • Pyrokinesis
      • Technokinesis

Persoonlijkheid
Acis is een stille jongeman binnen de grenzen van Camp Half—Blood welke nooit ofte nimmer andermans aandacht naar zich toe zal halen of op een andere wijze in de spotlights zal verschijnen. Hierdoor zal hij voornamelijk op de achtergrond verdwijnen om alles van een afstand te kunnen observeren. Mocht Acis alsnog op een of andere wijze in het middelpunt staan zal hij altijd de credits naar een andere Demigod trachten te schuiven aangezien hij absoluut niet met complimenten of positieve aandacht om kan gaan.
      Socialiteit is geen belangrijk element in Acis' leven aangezien zijn voorkeur altijd uit zal blijven gaan naar mechanische voorwerpen welke nooit ofte nimmer wat terug zullen zeggen of hem ongemakkelijk zullen maken. Alhowel Acis al negentien jaren in Camp Half—Blood is heeft hij een kleine vriendengroep en zal er genoegen mee nemen om simpelweg alle andere Demigods van gezicht te kunnen herkennen. Slechts zijn eigen Cabin is hierbij een uitzondering aangezien zijn halfbroers en —zussen de enige familiaire band met hem vormen.
Mede door de voorgaande afzondering en eenzaamheid zal Acis voornamelijk alleen werken en heeft hij nooit ofte nimmer goed kunnen leren om met een andere Demigod samen te werken. Hierdoor is hij ontzettend bang geworden om de controle uit handen te geven aangezien hij dan het idee in zijn hoofd zal gaan halen dat alles zal gaan mislukken. Acis is een perfectionist en zal al zijn eigen werk en handelingen tientallen malen controleren om zichzelf er van te verzekeren dat hij geen fout zal maken.
      Waarom Acis als Head Counseler is verkozen binnen zijn Cabin is hem een gigantisch raadsel. Echter — voor andere Demigods zal het een logische keuze zijn aangezien Acis een gigantisch verantwoordelijkheidsgevoel heeft weten te creëren wat niet alleen terug zal komen in zijn werk maar eveneens in zijn handelingen rondom Camp Half—Blood. Acis kan zich op sommige momenten het welzijn van de andere Demigods persoonlijk aan halen waardoor hij met alle lasten en problemen van de wereld op zijn schouders rond kan lopen. Hierover zal nooit ofte nimmer klagen aangezien hij het idee heeft dat het iets is wat alle Head Counselers zouden moeten doen.
      Door middel van zijn mechanische voorliefde zal Acis altijd handelen vanuit logische beredeneringen waarbij hij alle emoties en gevoelens achterwege zal houden. Echter — op verschillende zwakke momenten nemen Acis' emoties en gevoelens de overhand wat zich zal uiten in de vorm van zijn controle over vuur waarbij de controle compleet weg zal vallen. Dit zal voornamelijk gebeuren rondom de emoties woede, verdriet en wanhoop.
Niets kan Acis op deze momenten controleren en in het verleden heeft hij al verschillende delen van Camp Half—Blood compleet in vlammen op laten gaan. Hierbij zal hij na afloop altijd alles zelf volledig herstellen aangezien hij een gigantische schaamte heeft voor het gegeven dat hij het vuur in zijn lichaam niet onder controle weet te houden op deze momenten.

Uiterlijk • Aaron Taylor Johnson
Acis heeft een flinke bos van ravenzwarte lokken welke enigszins te lang zijn aangezien hij weinig aandacht zal besteden aan zijn uiterlijke kenmerken. Hierdoor vallen zijn lokken van minuut tot minuut voor zijn kijkers waardoor ze een vorm van gordijn vormen rondom zijn gezicht. Uiteindelijk zullen zijn lokken er voor zorgen dat zijn ingevallen wangen enigszins opgevuld worden door de lichte schaduwen waardoor zijn jukbeenderen hoog uit weten te komen. Afknippen zal Acis nooit ofte nimmer overwegen aangezien zijn moeder exact dezelfde lokken had — waar hij ontzettend trots op is.
Vaak zullen Acis' lokken enkele vette strepen bevatten aangezien hij zijn met olie en smeer besmeurde handen door zijn lokken zal halen op de vele momenten dat hij ofwel compleet gefrustreerd ofwel compleet geconcentreerd.
      Eveneens Acis' handen vertonen enkele sporen van zijn afkomst en voorliefde voor mechanica aangezien deze verschillende littekens hebben en een rozige gloed bevatten als gevolg van het werken met hoge temperaturen en gigantische voorwerpen. Acis zal atlijd een bevuilde lap stof in de achterzak van zijn jeans hebben zitten om zijn handen enigszins schoon te kunnen maken op benodigde momenten zoals het avondeten met het gehele Kamp.
      Alhoewel de lokken van Acis een donkere kleur hebben is zijn huidskleur een lichte vorm porselein wat laat zien dat hij zich weinig in de zon zal bevinden. Vaak hebben enkel en alleen zijn wangen een rode kleur aangezien hij zich een hoog aantal uren in de smederijen zal bevinden om te werken aan de modellen welke hij zelf heeft weten te ontwikkelen in zijn vrije tijd.
Acis' kijkers schijnen alle kleur te bevatten welke zijn huid niet heeft — de helderblauwe kleur wordt zelfs door anderen gezien als opmerkelijk aangezien ze totaal niet passen bij het beeld wat men heeft van een zoon van Hephaestus. Acis kan alle emoties en gevoelens uit zijn kijkers laten verdwijnen op het moment dat hij bezig is met het logisch beredeneren van een probleem en hiermee kan hij anderen met een simpele blik het zwijgen op plaatsen aangezien zijn kijkers een doodse uitstraling verwerven.

Geschiedenis
Rhozelle Celia Ambrose werd vanaf zeer jonge leeftijd aanschouwd als een wiskundig genie en werd daardoor direct na haar afstuderen aangenomen bij het Amerikaanse bedrijf NASA als mechanisch ingenieur rondom de voorwerpen welke richting de ruimte werden gelanceerd voor de eerste testen. Echter — het was niet alleen het bedrijf NASA welke het oog laten vallen op deze jongedame.
Jarenlang heeft de Griekse God Hephaestus op zijn knieën moeten smeken om Rhozelle mee te nemen op een date om haar wiskundige inzichten op verschillende elementen te aanschouwen. Uiteindelijk zwichtte Rhozelle voor een klein mechanisch voorwerp wat een simpele boodschap kon laten horen "please — be mine". Na verschillende dates en urenlange middagen in de technische ruimten van NASA besloten Rhozelle en de Griekse God het een kans te geven om hun relatie op te laten bloeien. Hetgeen waar Rhozelle geen enkele weet van had was het gegeven dat Hephaestus — of Hephas zoals hij bij haar bekend was — een ware Griekse God was welke eigenlijk was getrouwd met de Griekse Godin Aphrodite.
      Na een tweetal jaren bezegelde de geboorte van de jonge Acis de liefde van de twee — ook al was Hephaestus ontzettend vaak weg van huis: een gegeven wat Rhozelle aan zou schrijven aan het gegeven dat ze dacht dat hij een Amerikaanse soldaat was in het leger. Doordat Rhozelle immers zelfstandig ook vaak bij NASA te vinden was kon ze het dit haar verloofd met geen mogelijkheid kwalijk nemen.
Acis' tweede verjaardag werd gevierd met zijn beide ouders aanwezig. Echter — niemand had weet van het gegeven dat Aphrodite alles van een lange afstand stond te bezichtigen en besloot om Hephaestus gezin uiteen te halen voordat hij besloot om zijn Goddelijke krachten op te geven voor de vreemde menselijke vrouw.
      Gedurende een rampzalige dag rondom Kerstmis verloor Rhozelle het leven door een tragisch "bedrijfsongeluk" rondom de aansturing van een nieuwe ruimtecapsule. Wat er precies fout is gegaan kan niemand beamen aangezien en totaal geen mechanische fouten te vinden waren bij een nadere onderzoeking van de gebeurtenis.
Hephaestus — gebroken door middel van verdriet met een stille observerende peuter in zijn armen — besloot om Acis af te staan aan de goede zorgen van Camp Half—Blood zodat hij op zou gaan groeien in de kennis dat hij speciaal was. Hierna heeft Hephaestus Acis nooit ofte nimmer een bezoek gepleegd: op de jaarlijkse cadeaus op zijn verjaardagen na.

Extra
      • Relatie
Acis heeft nooit ofte nimmer een vriendin gehad of zelfs maar verliefd geworden aangezien hij bang is om zichzelf open te stellen en bang is om nieuwe personen in zijn leven te verliezen waardoor hij deze op een grote afstand van zijn ware ik zal houden ter bescherming van zichzelf.
      • Claustrofobie
Alhoewel Acis zich vaak moet bevinden in kleine ruimtes om zijn mechanische voorwerpen te maken heeft hij hiervoor een gigantische angst weten te ontwikkelen. Mocht Acis zich langer dan een minuut in een kleine ruimte vinden zal hij last krijgen van een benauwde ademhaling wat uiteindelijk zal leiden tot hyperventilatie en een gigantische paniekaanval. Deze momenten zal hij daarom ook zo veel mogelijk trachten te ontwijken gedurende zijn werkzaamheden in de smederijen.

Pictures



Reageer (1)

  • Altschmerz

    Relaties
          • Jenna Cara Wilkinson — Aphrodite
    Alhoewel Acis' menselijke moeder is vermoord door de Godin Aphrodite heeft hij een goede band met een van haar menselijke dochters. Doordat Acis geen idee heeft wat er tussen zijn moeder en de Godin Aphrodite is voorgevallen heeft hij ook geen enkele problemen met Jenna en zelfs al zou hij er achter komen zou hij er moeite mee hebben om Jenna te haten. Doordat hij haar echt heeft leren kennen tijdens hun perioden samen in Camp Half—Blood zal hij haar altijd als een vriendin blijven zien.
          Acis gaat voornamelijk om met Jenna op momenten dat ze alleen is aangezien hij het enthousiasme van de jongedame niet altijd in zich kan nemen: dat is simpelweg te veel voor zijn rustige persoonlijkheid.

          • Juniper Abigail Celena Blackwood — Apollo
    Met deze jongedame heeft Acis een goede band aangezien hij het gezellig vindt om af en toe met haar te gaan praten over de dingen die in het kamp gebeuren. Hierbij zal hij niet veel van zichzelf vrij geven aangezien hij nog niet op deze hoogte is gekomen in zijn vriendschap met Juniper. Acis hoopt wel dat dit kan groeien in de toekomst aangezien hij zich echt op zijn gemak voelt bij de jongedame.

          • Myah Kallyope Abella — Hecate
    Voornamelijk op de momenten dat er groepen ontstonden binnen Camp Half—Blood kon Acis opmerken dat deze jongedame zich vaak afzonderlijk bevond. Hierdoor zijn de twee uiteindelijk langzaam naar elkaar toe gaan trekken en is er een bijzondere band ontstaan. Mede doordat de twee zo overeenkomen met elkaar (alsof ze hun spiegelbeeld hebben gevonden) heeft Acis het idee dat hij alles tegen Myah kan vertellen zonder hierbij in enige vorm van problemen te komen. Echter — hier houdt hij zich alsnog een beetje afwezig bij omdat het niet in hem zit om van alles te gaan delen met iedereen.
          Alhoewel Acis nooit ofte nimmer verliefd is geworden op een jongedame binnen Camp Half—Blood heeft hij zichzelf al meerdere malen voorgesteld met Myah in een relatie. Echter — doordat hij hun vriendschap niet wil verpesten heeft hij deze gedachten snel uit zijn hoofd verbannen. Soms staat hij zichzelf toe om Myah als "meer" te zien dan zijn beste vriendin — maar door zijn schaamte en angst haar te verliezen weet hij dit constant weg te duwen.
    Mede doordat Myah een kleine "vriendengroep" heeft binnen Camp Half—Blood zal Acis zichzelf meerdere malen dwingen om afstand van de jongedame te nemen aangezien hij haar niet zou willen claimen. Daarbij zal hij zichzelf nooit ofte nimmer gemakkelijk kunnen voelen in een groep personen waardoor hij ook niet kan snappen dat Myah haar vriendengroep zo leuk vindt.

          • Thalia May Jove — Zeus
    Doordat zowel Acis als deze jongedame vanaf jonge leeftijd in Camp Half—Blood verblijven hebben ze een bijzondere band op weten te bouwen. Vanaf het allereerste moment had Acis in de gaten hoe Thalia zich voelde door het gehele gebeuren en hierdoor heeft hij besloten om altijd voor haar te zorgen op de momenten dat ze dit nodig heeft. Sindsdien worden Acis en Thalia ook wel gezien als een "grote broer" en "kleine zus" binnen het Camp waar anderen inmiddels aan gewend zijn.
    Voor Acis is het eveneens geen enkel probleem om Thalia daadwerkelijk zijn "kleine zus" te noemen aangezien ze vrijwel het gehele jaar door samen zijn. Beiden gaan ze niet naar "huis" aangezien ze dat niet meer hebben. Hierdoor zijn ze in de "rustigere" perioden van het jaar op elkaar aangewezen.
          Alhoewel Acis en Thalia beiden een compleet andere persoonlijkheid hebben gaan ze toch op een goede manier met elkaar om aangezien ze samen al behoorlijk wat mee hebben moeten maken. Daarbij zijn ze beiden HC's van hun eigen Cabin en zijn ze daarom vaak samen in overleg over de gang van zaken binnen Camp Half—Blood.

          • Diana Aimee Contouré — Aphrodite
    Met deze jongedame heeft Acis een vriendschappelijke relatie die langzaam aan het uitbloeien is tot een diepere vriendschappelijke relatie waarbij eveneens problemen gedeeld kunnen worden. Voor nu is het voor Acis een gezellig moment van de dag om met Diana te praten maar daar zal hij het voor nu bij laten.

          • Blake Crevan Orcus — Hades
    Deze jongeman is wel de beste vriend van Acis te noemen — de persoon waar hij op alle momenten van zijn leven op kan bouwen en vertrouwen en daardoor een van de weinige constanten in zijn omgeving. Hiervoor is Acis Blake stiekem ontzettend dankbaar aangezien hij nooit ofte nimmer had durven verwachten dat iemand zo met hem om kon gaan en zo in hem kon vertrouwen.
    De twee hebben aan een aantal woorden voldoende om te weten wat er gaande is en daarom vormen ze samen een goed team: terwijl ze beiden liever alleen werken.

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen