Foto bij Than Methusael Sephtis — Lizor

Naam
Than Methusael Sephtis

Naam • Betekenis
      • Than
Death
      • Methusael
Who demands his death
      • Septhis
Eternal death

Leeftijd
19

God / Godin
Hades

Wapens / Krachten
Than bezit Umbrakinesis of Sciakinesis, dit is de kracht om duisternis te creëren en manipuleren. Dit houdt in dat hij zijn vijanden kan omringen in duisternis, hij kan de duisternis gebruiken om portalen te maken en te reizen van de ene naar de andere plaats (shadow travel). Than kan schaduwen gebruiken om zichzelf onzichtbaar te maken en hij kan in het donker zien. Verder kan hij zwarte energie gebruiken om barrières te creëren en hij kan duisternis opnemen en absorberen.
      Daarnaast bezit Than Osteokinesis zoals elke zoon of dochter van Hades. Dit is de kracht om botten op te roepen of te beheersen. Deze kracht bezit Than echter niet volledig en is ook vrijwel niet te gebruiken omdat hij een halfgod is.
      Allebei deze krachten beheerst Than nog niet volledig, hij moet ze nog flink ontwikkelen en weet van sommige krachten ook niet eens dat hij het kan. Than is een sterke en getalenteerde jongen, maar zonder training van de krachten die hij bezit, gaat hij nergens komen.
      Naast deze krachten zijn er nog een aantal krachten die alle zonen en dochters van Hades bezitten. Dit betekent dat Than de dode van de Onderwereld kan roepen, hij kan voelen wanneer een sterfelijke of half-bloed die hij kent overleden is en hij kan leven's auras van mensen zien/voelen.
      Qua wapens is Than erg handig met een klein, kort mes en twee dezelfde: lange "dual knives" die hij in een kruis op zijn rug draagt. Echter door zijn speciale krachten, is hij minder afhankelijk van zijn wapens dan andere halfgoden en hoewel hij ze goed beheerst, richt hij zich meer op het ontwikkelen van zijn speciale gaves.

Persoonlijkheid
Than is een jongen die zich over het algemeen van alles en iedereen uitsluit. Dit hoort onder andere bij zijn persoonlijkheid: hij is redelijk introvert, maar door de relatie met zijn moeder is dit nog versterkt. Hij is erg afstandelijk en laat over het algemeen niemand binnen. Dit met uitzondering van zijn tweelingzus Eris. Eris en Than zijn samen opgegroeid en hebben hetzelfde meegemaakt, waardoor ze elkaar begrijpen en Eris is dan ook de enige die echt weet wat er in Than om gaat en waar hij tegen praat als iets hem dwars zit. Eris is eigenlijk de enige die hij vertrouwt en dat zorgt ervoor dat hij zich nog wel eens eenzaam kan voelen. Hij wil echter zijn muur niet naar beneden halen, omdat hij weet dat iemand hem dan opnieuw pijn gaat doen. Dat is wat altijd gebeurt.
      Tegen buitenstaanders is Than kortaf en behoorlijk opvliegerig. Eris houdt hem vaak tegen als dit gebeurt, want zij is de enige die weet hoe ze hem kan kalmeren, maar ze is er niet constant bij om hem rustig te krijgen wanneer iemand hem op zijn tenen trapt. Dit gecombineerd met zijn pessimisme, zorgt ervoor dat mensen het liefst gewoon uit zijn buurt blijven en alleen tegen hem praten als ze tegen hem moeten praten en geen andere keuze hebben. Than zelf, zegt ook niet meer dan nodig is en ook in dingen zoals feesten of andere niet verplichte groeps evenementen is hij meestal niet aanwezig.
      Than is heel waakzaam en beschermend over Eris. Hij houdt goed in de gaten wat ze doet en kan zich soms ook een beetje té over protective gedragen, maar je kan maar beter geen problemen met Eris krijgen, want dan heb je Than achter je aan en daar wordt je niet bepaald blij van gezien hij als zoon van één van de drie behoorlijk krachtig is.
      Verder is Than erg slim en weet hij overal een weg uit te vinden. Hij is ook enorm sluw en kan zich best harteloos gedragen zo nu en dan. Nou ja, meestal komt hij ook zo over, bijna altijd eigenlijk, alleen hij meent het lang niet altijd. Het is gewoon een soort afwering systeem om mensen uit zijn buurt te houden.

Uiterlijk • Arthur Daniyarov
Than heeft donkergroene ogen, die bij weinig licht zelfs zwart lijken en iets doods uitstralen. Hij heeft donkerbruin, halflang haar dat hij meestal in een rommelige kuif heeft zitten en een bleke huid die getekend is met vele sproeten en een aantal littekens van zijn leven in het Camp en de verscheidende klappen die hij van zijn moeder en zijn stiefvader opgevangen heeft - en daarbij ook degene die hij van Eris genomen heeft omdat hij altijd al tussen haar en hun moeder is gaan staan.
      Hij heeft een smalle neus, smalle lippen en een scherpe kaaklijn. Than is absoluut niet lelijk en meestal wordt hij ook best aantrekkelijk gevonden door verschillende meisjes, maar zodra zijn persoonlijkheid doorschemert, willen de meeste niks meer met hem te maken hebben. Een glimlach zie je amper tot bijna nooit op Than's gezicht, alleen maar af en toe rond Eris, maar zelfs dat is zeldzaam.
      Than is redelijk groot — 1,83 — en loopt meestal rond in een simpel shirt, een paar van zijn favoriete ripped jeans en zijn zwarte, stevige leger laarzen met ijzeren neuzen. Om zijn vinger heeft hij een zilveren ring en hij draagt ook een ijzeren leger ketting met zijn naam erop, meer omdat het er een beetje stoer uitziet en het helpt bij zijn poging om iedereen zo veel mogelijk op afstand te houden.

Geschiedenis
Nadat Katherina beviel van Nerai en verlaten werd door haar vriend — in haar negentiende levensjaar — ontmoette ze Hades. Natuurlijk wist ze in het begin niet dat hij Hades — de God van de Onderwereld — was en ze viel meteen voor hem. Toen ze echter van hem beviel en de waarheid ontdekte, was ze woedend en omdat Hades er niet meer was, richtte ze al haar woede op haar tweeling Than en Eris — en soms ook Nerai. Uiteindelijk is ze gelukkig getrouwd met Marcus Braxton en heeft de daar een dochtertje mee gekregen, maar Than en Eris heeft ze nooit echt volledig vergeven.
      Toen ze hun krachten begonnen te ontwikkelen rond hun elfde en hun moeder daarachter kwam, werden de ruzies alleen maar erger. Toen Than en Eris door een sater werden opgehaald op hun twaalfde, hebben ze de keuze gekregen om hun goddelijke helft te negeren en thuis te blijven wonen of voorgoed uit hun moeders leven te verdwijnen. Than koos voor het laatste en woont sindsdien in Camp Half—Blood. Voor Eris was dit een moeilijke keus: ze had geen goede of hechte band met haar moeder — eerder het tegenovergestelde — maar het bleef haar moeder. Ze wilde wel bij haar moeder blijven, maar kon ook niet zonder haar tweelingbroer. Eris besloot te blijven maar werd alleen maar nog ongelukkiger dan ze al was en koos uiteindelijk toch voor Camp Half—Blood en haar broer.

Pictures


Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen