Foto bij Eris Persephone Sephtis — Crystaline

Naam
Eris Persephone Sephtis

Naam • Betekenis
      • Eris
Godin van de twist en tweedracht dochter van Nyx
      • Persephone
Godin van het dodenrijk, vrouw van Hades en dochter van Demeter
      • Sephtis
De eeuwige dood

Leeftijd
19

God / Godin
Hades

Wapens / Krachten
Eris bezit Necromancy, maar in mindere mate dan haar vader Hades. Ook is dit pas later in ontwikkeling gekomen en kan ze er nog niet erg veel mee. Eris kan de doden (skeletten, geesten en mummies) ontbieden maar kan hier verder nog niet erg veel mee. Ze is alleen met moeite in staat om ze te gebruiken in een gevecht. Dit is echter nog zo'n uitputtingsslag dat ze dit liever niet doet. Ook ziet ze soms geesten doordat ze het geheel nog niet onder de knie heeft, vooral in erg emotionele situaties is dit moeilijk. Eris vindt dit maar een nare kracht en voelt zich er vaak erg negatief door. Hiernaast kan Eris ook voelen of iemand die ze kent — sterfelijke of een halfbloed — overlijd.
      Naast Necromancy bezit Eris ook Cyrokinesis. Dit betekent dat ze ijs, vorst, sneeuw en koude temperaturen kan controleren en manipuleren zij het in mindere mate dan een kind van Poseidon of Khione. Deze kracht gebruikt Eris liever dan haar Necromancy, bijvoorbeeld door een deel van haar tegenstander te laten bevriezen of uit te laten glijden.
      Echter vecht Eris het liefst met een Sai. Dit is een oud Japans gevechtswapen en lijkt op een grote vork. Het is klein, compact en makkelijk te hanteren wat ideaal is voor de niet erg grote Eris. Echter is dit wapen in haar handen wel dodelijk. Ook met een zwaard kan Eris overweg, maar deze moet dan niet te groot of te zwaar zijn.

Persoonlijkheid
      • Afstandelijk & Bitter
Eris heeft geen gemakkelijke jeugd gehad. Haar moeder kon haar niet liefhebben en richtte zelfs haar woede op haar en haar broer af. Toen ook nog bleek dat Eris de dochter was van Hades — de God van de Onderwereld — werd het er niet echt makkelijker op. Dochter zijn van Hades geeft je toch een bepaalde status, een geliefde god is het namelijk niet. Doordat Eris nooit moederliefde heeft gekend is ze afstandelijk en verbitterd geworden. Eris sluit zich af voor alles wat met liefde of vertrouwen te maken kan hebben en gedraagt zich dan ook afstandelijk. Geloven in liefde doet ze dan ook niet, dat geluk is niet voor haar weggelegd vindt ze. Hierdoor is Eris nogal bot en kapt ze relaties die verder gaan dan "gewoon een kennis" af. De enige om wie Eris geeft is haar broer Than. Daarnaast heeft ze ook een redelijke band met haar halfbroer Nerai en halfzusje Elia, maar die is niets vergeleken met die van haar en haar tweelingbroer.
      • Haatdragend
Eris is iemand die niet snel iemand kan vergeven — vergeten doet ze het ook niet. Als je Eris iets aan doet dan duurt het een eeuwigheid voordat ze je vergeeft — áls ze je al vergeeft. Ze is zeer haatdragend en zal blijven proberen om haar wraak te krijgen. Deze wrokkigheid is een eigenschap van Hades die bij (bijna) ieder van zijn kinderen tot uiting komt. Eris' haatdragendheid is algemeen bekend en zorgt ervoor dat velen — vooral jongere Demigods — uit angst naar haar opkijken. Deze eigenschap zorgt ook voor veel problemen en zorgt voor een wolk aan negativiteit die altijd om Eris heen hangt. Ergens vindt ze het vervelend dat de meeste bang voor haar zijn, aan de andere kant zorgt dit er wel voor dat mensen niet te dichtbij komen.
      • Intelligent & Leergierig
Eris zit het liefst met haar neus in een boek. Voor haar is het lezen van een boek de ultieme vorm van ontspanning. Op die momenten veranderen haar anders zo harde gelaatstrekken in zachte dromerigheid. Doordat Eris bijna heel de bibliotheek heeft uitgelezen weet ze ontzettend veel, ook omdat ze een erg goed geheugen heeft. Ze is niet alleen boekenslim maar ook intelligent: ze is goed in het oplossen van problemen, haar boekenkennis weet ze slim in de praktijk te gebruiken en weet zich snel te oriënteren. Daarnaast is Eris ook erg leergierig. Ze kan ook makkelijk leren waardoor ze het niet erg vindt om te doen. Ze wil van veel dingen het fijne weten en daarvoor duikt ze snel in de boeken zodat ze geen gesprek met iemand aan hoeft te gaan. Als het echt niet anders kan zal ze op zoek gaan naar iemand die haar aan het antwoord kan helpen.
Ze is dan ook erg nieuwsgierig naar van alles en nog wat. Voornamelijk de geschiedenis van haar voorouders vindt ze erg interessant, maar haar interesses gaan ook uit naar sterrenkunde, religie en muziek. Eris heeft zichzelf gitaar leren spelen, ze kan dit redelijk maar wil zichzelf hierin nog verder ontwikkelen. Eris werkt dan ook altijd hard en doet bijna altijd haar best, tenzij ze niet lekker in haar vel zit of te veel bezig is met haar wrok of verleden.
      • Avontuurlijk
Eris is ontzettend avontuurlijk ingesteld: ze ziet een wereld vol mogelijkheden en is altijd op zoek naar iets nieuws, iets wat spannender is. Eris staat open voor avontuur en graat dan ook graag op reis en probeert vaak nieuwe, gekke dingen uit. Ze houdt van een uitdaging en vind het leuk als ze ergens moeite voor moet doen. Als je niet weet wat je moet doen kun je het beste bij Eris aankloppen want ze weet altijd wel iets geks te verzinnen. Jammer genoeg laat Eris niet veel mensen toe waardoor ze haar avonturen meestal alleen beleefd waardoor ze het altijd minder naar haar zin heeft. Dit geeft Eris vaak een verdrietig gevoel maar ze kan het niet aan om haar muren af te breken. Vaak probeert ze haar tweelingbroer Than mee te trekken in haar ideeën of over te halen om met haar mee op reis te gaan.
      Verder kan Eris charmant zijn als ze dat wilt, maar wees gewaarschuwd, ze zal je waarschijnlijk alleen maar gebruiken. De relatie tussen Eris en haar tweelingbroer Than is ontzettend goed, van jongs af aan zijn ze bijna onafscheidelijk en alleen door Than heeft Eris haar jeugd kunnen doorstaan. Than is dan ook ontzettend beschermend over haar. Als hun moeder agressief werd ving hij vaak de klappen voor haar op. Dit is iets wat Eris nog steeds ontzettend verdrietig maakt, ooit hoopt ze hem te kunnen beschermen. Daarnaast is Eris altijd diegene die Than rustig kan maken, kan kalmeren als hij iemand aan wil vliegen. Than heeft een opvliegend karakter en Eris is een van de weinige die weet hoe daar mee om te gaan.

Uiterlijk • Luanna Perez
Eris is een jongedame van ongeveer 1,65, ze is dus vrij klein. Wel is Eris erg mager, haar sleutelbeenderen steken uit en ook haar ruggengraat is te zien. Eris is dan mager, ze is wel gespierd van het vele trainen en ziet er verder wel gezond uit. Haar huid is ontzettend blank en ze verbrand dan ook snel in de zon.
      Eris heeft van nature donkerbruin tot zwart haar, maar ze heeft dit rood geverfd. Vanaf boven naar beneden wordt het rode steeds meer roestkleurig. Haar haren bevatten een natuurlijke slag die ze af en toe extra accentueert door het een beetje te krullen. Haar haren komen tot het midden van haar rug (en over haar borsten).
Eris heeft donkere wenkbrauwen die ze netjes bijhoudt en bijwerkt. Haar ogen zijn zo donkerbruin dat ze zwart zijn en worden vaak omlijnd door een winged—eyeliner. Verder draagt Eris altijd de voor haar kenmerkende donkerrode lippenstift.
      Ze heeft een scherpe kaaklijn en harde gelaatstrekken. Haar gezicht staat meestal gesloten. In haar neus heeft ze een neuspiercing — een ringetje — deze draagt ze echter niet altijd. Haar kledingstijl is een beetje hipster/grungeachtig, erg opvallend.

Geschiedenis
Nadat Katherina beviel van Nerai en verlaten werd door haar vriend — in haar negentiende levensjaar — ontmoette ze Hades. Natuurlijk wist ze in het begin niet dat hij Hades — de God van de Onderwereld — was en ze viel meteen voor hem. Toen ze echter van hem beviel en de waarheid ontdekte, was ze woedend en omdat Hades er niet meer was, richtte ze al haar woede op haar tweeling Than en Eris — en soms ook Nerai. Uiteindelijk is ze gelukkig getrouwd met Marcus Braxton en heeft de daar een dochtertje mee gekregen, maar Than en Eris heeft ze nooit echt volledig vergeven.
      Toen ze hun krachten begonnen te ontwikkelen rond hun elfde en hun moeder daarachter kwam, werden de ruzies alleen maar erger. Toen Than en Eris door een sater werden opgehaald op hun twaalfde, hebben ze de keuze gekregen om hun goddelijke helft te negeren en thuis te blijven wonen of voorgoed uit hun moeders leven te verdwijnen. Than koos voor het laatste en woont sindsdien in Camp Half—Blood. Voor Eris was dit een moeilijke keus: ze had geen goede of hechte band met haar moeder — eerder het tegenovergestelde — maar het bleef haar moeder. Ze wilde wel bij haar moeder blijven, maar kon ook niet zonder haar tweelingbroer. Eris besloot te blijven maar werd alleen maar nog ongelukkiger dan ze al was en koos uiteindelijk toch voor Camp Half—Blood en haar broer.

Extra
Ze heeft een tatoeage van een halve maan op haar rechteronderarm.

Pictures


Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen