Foto bij Aron Seely Devland — Starlord

Naam
Aron Seely Devland

Naam • Betekenis
      • Aron
Helder verlicht/De verlichte
      • Seely
Van de gelukkige vlakte
      •Devland
Ongelukkig

Leeftijd
20

God / Godin
Tyche

Wapens / Krachten
Aron kan geluk en ongeluk van zichzelf en mensen of steden om zich heen beïnvloeden. Hoe groter het oppervlakte aan mensen dat hij beïnvloed, hoe zwaarder dit is. Meestal focust hij zich hierom op zo min mogelijk personen, namelijk zichzelf en zijn directe tegenstander(s). Aron is niet iemand die snel geluk schenkt aan een ander. Ongeluk is echter een heel ander verhaal.
      In wapenomgang en gevechten maakt Aron voornamelijk gebruik van geluk. Het zijn dus niet zozeer zijn talenten in het omgaan met wapens die het voor hem doen. Hij maakt het liefst gebruikt van boemerang en zwaard.

Persoonlijkheid
Aron is zo’n vervelend persoon dat (dankzij zijn krachten) altijd geluk heeft. Hierdoor is hij gewend uiteindelijk altijd te krijgen wat hij wil zonder hier echt veel voor uit te voeren. Dit heeft toch wel het grotendeels oppervlakkige deel van zijn karakter gevormd. De jongeman is zo lui en inactief als het maar kan. Hij tracht altijd zijn doelen te bereiken zonder er iets voor te doen en desnoods dan wel wat voor te doen, maar zo min mogelijk. De jongen is hierdoor ook slordig en zeker niet ijverig of gewend hard te werken. Dit maakt hem vrij laks en totaal niet serieus. Aron ziet het leven als een lachertje. Hij vindt dan ook snel dat mensen problemen opblazen en kent haast geen stress. Hij acht zichzelf lichtelijk onaantastbaar. Als hij iets nodig heeft, kan hij immers gewoon een casino binnen wandelen, een groot geld bedrag winnen, want verliezen doet hij nooit en kopen wat hij nodig heeft. Dit maakt hem vrij arrogant en egoïstisch, want ook problemen van anderen erkent hij niet. Bovendien is hij ook niet de persoon om zijn geluk te delen. Dat hoort bij hem voor zijn gevoel. Alleen in uiterste gevallen zal hij bereid zijn geluk te schenken.
      Hoewel Aron dus niet behulpzaam is, is hij wel een gezelligheidsdier op feestjes. Hij heeft goede vaak sarcastische humor en door zijn onserieuze kijk op het leven is hij snel vrolijk en makkelijk in omgang. Praten over koetjes en kalfjes gaat prima met hem. Hij is dan ook snel luidruchtig en flexibel in met wie hij om gaat. Aron is niet echt haatdragend, eigenlijk heeft hij simpelweg nooit hele sterke emoties tegenover anderen. Zowel positief als negatief. Als hij iets of iemand vervelend vindt, zal hij wat spottende opmerkingen maken, want daar is hij dol op, maar hij zal nooit ruzie zoeken of uit zijn op wraak. Daarnaast is hij dus ook niet iemand die snel door het vuur zal gaan voor personen. Als je dat hebt bereikt, dan kan je je zeer vereerd voelen. Dit maakt Aron vrij eigenzinnig en zelfstandig. Hij staat vrij los van mensen, maar is niet mensenschuw. Misschien hooguit behoedzaam.
      Aron is hoewel hij het leven zelf niet heel serieus neemt, wel slim en nieuwsgierig ingesteld. Hij zal niet als een gek opzoek gaan naar informatie, omdat hij kalm en rustig is ingesteld, maar hij vergaart graag kennis en loopt niet graag achter. Hij wil de gesprekken om zich heen kunnen begrijpen. Slim en intelligent kan je hem dus zeker noemen, hoewel hij meer naar sluw neigt. Zijn kennis gebruikt hij immers nog steeds niet om anderen te helpen of van dienst te zijn, zoals met alles. Hij is scherpzinnig voor eigen gewin. Aron is hierom duidelijk niet van de directe aanpak. Hij zal nooit ergens recht op af gaan, maar dit betekent niet dat hij geen doener is. Vooraf denken is namelijk ook niet zijn stijl. Aron improviseert ongeveer zijn hele leven, niet bereid genoeg te geven om vooraf te plannen. Dat zou hij ook nooit kunnen. Verkregen kennis komt meestal spontaan in hem op en dit gebruikt hij dan ook meteen in het moment.
      Wat je totaal niet aan Aron kan zien is dat hij wel degelijk de serieuze kanten van het leven kent. Hij is namelijk zo’n persoon die alles achter een dikke deur in zijn hoofd stopt en het hier nooit meer achter vandaan laat komen. Hij heeft er op het moment nog niet heel veel last van, vooral omdat hij niet meer bij zijn vader woont, de enige die hier iets van weet en door Aron zijn luchtige houding heen kan prikken voor zover Aron weet. Hij blijft dus een mens, met problemen, maar kan hier gewoon niet mee omgaan dus zwijgt hij problemen dood. Je moet bij hem dus ook niet aankomen met zielige verhalen. Dan lacht hij je recht in je gezicht uit. Wat dat betreft kan Aron best een zak zijn. Hij kan ook prima charmant zijn als hij wil en iets te winnen heeft, maar hij doet niet heel veel meer moeite. Zijn charme zit hem meer in zijn luchtige gedrag en in zijn eeuwige grijns.

Uiterlijk •
Aron is geen hele grote opvallende jongeman. Met zijn 1,78 is hij eigenlijk vrij klein en hoewel hij wel redelijk breed is, is hij door zijn laksheid als het op trainen aankomt niet heel gespierd in vergelijking met sommige andere halfgoden op het kamp. Aron heeft verder groengrijze ogen, vrijwel altijd een charmante grijns op zijn gezicht en bruin kort haar. Zijn haar zit eigenlijk geen dag hetzelfde en ook qua kledingstijl is hij heel wispelturig. Hierin komt ook het sterkste zijn onvoorspelbaarheid naar voren wat typisch is voor kinderen van Tyche. Hij wisselt hiernaast ook altijd brillen en lenzen af, zonder ziet hij namelijk niet bijster veel.

Geschiedenis
Aron is opgegroeid bij zijn vader, stiefmoeder en zijn twee stiefzusjes in Engeland. De jongeman heeft hierdoor een heel sterk brits accent wat hij altijd heeft gehouden. Eigenlijk heeft Aron tot zijn tiende een vrij normaal leven geleid. Hij kon het met zijn vader altijd heel goed vinden. Met zijn stiefmoeder had hij veel ruzie, doordat Aron niet accepteerde dat zij hem bemoederde. Eigenlijk de meest standaard problemen. Aron had geen idee wie zijn echte moeder precies was. Zijn vader hield de verhalen altijd een beetje vaag en dus dacht de jongen dat hij gewoon dikwijls geluk had en dat de mensen die hem dwars zaten gewoon dikwijls ongeluk hadden. Hij had geen idee dat hij degene was die dit manipuleerde. In die tien jaar waren er al wel een aantal opvallende dingen gebeurd, maar nooit iets wat zijn vader een reden gaf om hem alvast te vertellen wat er aan de hand was. Uiteindelijk ging dit echter mis. Na een knallende ruzie met zijn stiefmoeder was Aron zó boos, dat hij onbedoeld de dame opzadelde met een gevaarlijke hoeveelheid ongeluk, die haar fataal is geworden. Dit was voor zijn vader het punt om uit Engeland te vertrekken, diep geroerd door het verlies van zijn vrouw, en naar Amerika te gaan, waar hij Aron naar het kamp stuurde. Sindsdien woont Aron daar. Hoewel het nooit zijn bedoeling was heeft de jongeman dus indirect iemands dood veroorzaakt. Dit zit echter diep in hem weggestopt en bijna niemand is hiervan op de hoogte. Het was immers gewoon een ongeluk, letterlijk.

Extra
Aron is game/gokverslaafd en werkelijk dol op junkfood. Het is zijn lust en zijn leven. De jongen heeft verder niks met auto’s, bussen, vliegtuigen of ieder ander voertuig, omdat hij in zijn jeugd al meerdere malen indirect ongelukken heeft veroorzaakt, waaronder één dodelijk ongeval. Hij wimpelt het af als: ik ben altijd al lui, dus lopen is wel goed voor mij, maar stiekem heeft ook deze jongeman gewoon een angst zoals ieder ander mens.

Pictures


Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen