twee jaar later

Severus

Het was kerstvakantie en hij was op weg naar het huis van de Malfoy's, om daar kerst te vieren. Hij stond op het punt om te verdwijnselen tot hij besefte dat hij geen cadeau'tjes had voor Violet en de familie Malfoy. Hij was nu toch in Zweinsveld, hij kocht een fles wijn voor Narcissa en Lucius en levende speelgoedsoldaatjes voor Draco. Hij liep verder door de speelgoedzaak, nadenkend over wat hij Violet moest geven, tot er een schok door hem heen ging van wat hij toen zag. Een beer, precies zo'n beer die Voldemort aan Violet had gegeven tijdens zijn laatste bezoek. Nu kwam hij niet meer op bezoek, want hij was vernietigd als hij Albus Dumbledore moest geloven. Zelf gaf hij nu les op Hogwarts, een school voor hocuspocus en tovenarij, tijdens de vakanties was hij thuis of bij de Malfoy's met Violet maar tijdens de schoolweken was Violet bij de Malfoy's en zat hij op Hogwart les te geven. Violet was gek op de beer die Voldemort haar had gegeven, hij was zacht en pluizig. Ze was dan ook ontroostbaar toen de beer een paar weken terug zomaar in het vuur was gevallen, ze konden hem niet meer repareren. Nu lag daar precies zo'n beer, hij pakte de beer vlug, voordat een vrouw die er geïnteresserd naar keek, hem kon pakken. Hij rekende hem af en wachtte geduldig tot hij ingepakt was. Daarna verdwijnselde hij, en verschijnselde voor hij huis van de Malfoy's. Hij belde aan en er klonk een ting, dit moment had hij een paar keer eerde meegemaakt. Nadat hij op de deurbel had gedrukt, klonken er voetstappen en opgewonden kinderstemmetjes. Meestal deed Narcissa open en achter haar verschenen dan twee nieuwsgierige kinderhoofdjes, Violet en Draco. Nu deed Lucius open, maar er verschenen wel twee nieuwsgierige kinderhoofdjes.
'Oom!' blij sloeg Violet haar armen om hem heen. Hij had haar geleerd dat hij haar oom was, niet haar papa. Draco keek met grote ogen naar de cadeau'tjes die hij in zijn armen hield.
'Hallo Violet' hij liep mee naar binnen en groette Narcissa die bij een grote kerstboom zat. Violet pakte Draco's hand en samen liepen ze naar de kerstboom, het zag er schattig uit. Hij legde de pakjes onder de kerstboom en ging op een van de kussens zitten die om de kerstboom lagen.
'Mag ik het eerste pakje pakken?' Violet was door het dolle heen.
'Nou, ik denk dat Snape het eerste pakje mag pakken' Narcissa aaide Draco, die tegen haar aan leunde, over zijn hoofd.
'Oke' Violet plofte op een kussens naast hem neer en ging tegen hem aan zitten. Lucius ging naast zijn vrouw zitten en iedereen keek hem verwachtingsvol aan.
'Snape, pak het eerste pakje maar' zei Lucius. Hij pakte een pakje wat hij had gekocht en las de naam die erop stond, hij wist wel dat het de beer was die hij voor Violet had gekocht.
'Violet' zei hij. Het meisje keek opgewonden naar het pakje alsof ze probeerde te raden wat erin zat. Haar paarse ogen keken van het pakje naar hem, hij wist waarom ze paarse ogen had in plaats van een andere "gewone" kleur. Ze kon namelijk gedachten lezen, maar ongeveer pas op haar vierde, wanneer kleine kinderen iets ouder worden en steeds meer gaan begrijpen. Ze moesten dus oppassen met wat ze dachten als ze wat ouder werd, ook begreep hij nu waarom Voldemort haar speciaal vond. Ze zou een geweldige spion worden, als ze sluw was tenminste. Hij gaf het pakje aan Violet en ze begon het papier eraf te trekken, als eerste werd een voet zichtbaar. Ze greep de voet en probeerde hem uit het papier te trekken. Het lukte niet, daarom ging ze maar verder om het papier weg te trekken. Haar mond viel open toen al het papier van de beer af was, ze greep het hoofd met twee handen vast en staarde naar de beer.
'Bommel' zei ze zachtjes. Ze had de beer zo genoemd, toen ze wat meer woordjes kon zeggen. Haar verbazing veranderde in blijdschap en enthousiast sprong ze overeind en begon rond te rennen met de beer in haar armen.
'Violet, kom je weer even zitten? Er zijn nog meer pakjes' zei hij. Ze ging naast hem zitten en leunde tegen hem aan. 'Jij mag het volgende pakje pakken' zei hij tegen haar.
'O ja' ze pakte een pakje en staarde naar de naam die erop stond. 'Wat staat hier?' vroeg ze zachtjes aan hem.
'Draco' fluisterde hij terug.
'Do, pakje voor jou' ze gaf hem het pakje. Draco noemde Violet, Vo en Violet noemde Draco, Do. Dat deden ze sinds ze elkaar herkenden en ook de namen wisten. Stil pakte Draco het pakje aan, en begon het papier eraf te halen. Het was een klein model van de nieuwste bezem, de helleveeg 250. Hij glimlachte, een beetje arrogant, maar niemand anders leek het te merken. Na dat ze bijna alle pakjes hadden uitgepakt, lag er nog een pakje. Draco die het eennalaatste pakje had gepakt pakte het en staarde net als Violet naar de naam. Hij liep naar zijn ouders en zij fluisterden iets in zijn oor, hij knikte en liep naar Violet.
'Vo, voor jou' hij gaf het pakje aan haar en ging naast haar zitten. Violet maakte het pakje open en haalde er een beer uit, ook zacht en pluizig maar net iets anders dan "Bommel."
Ze keek naar de beer en naar Draco die er met grote ogen, een beetje beteuterd, naar keek, alsof hij ook een grote, zachte, pluizige beer wou. Ze legde de beer op Draco's schoot en pakte de beer die ze als eerste had gekregen.
'Nu heb jij ook een Bommel' zei ze zachtjes. Draco keek met grote ogen naar de beer die hij van Violet had gekregen, maar hij lachte. Violet en Draco stonden op en liepen naar een hoek in de kamer, waar een kleed lag. Ze pakten ook de miniatuur bezems, want Violet had ook een bezempje gekregen. Lucius opende de fles wijn, die hij en Narcissa hadden gekregen.
'Severus? Wil jij ook een glas?' vroeg Lucius aan hem.
'Wat? O ja, hoor' hij schrok even op uit zijn gedachtes.
Narcissa lachtte en zei: 'je moet wel oppassen met wat je denkt als ze wat ouder word.'
'Ja' zei hij, even keek hij naar de twee kinderen die probeerde om de beren op de bezems te laten zitten. Het lukte niet echt, want de beren vielen telkens van de dunne bezemsteel.
'Ga je deze vakantie ook nog terug naar Weverseind?' vroeg Lucius. Weverseind was de straat waar hij en Violet soms woonden.
'Ja, ik dacht om morgen of overmorgen te gaan' zei hij, hij nam het glas aan wat Lucius hem gaf en nipte eraan.
Narcissa en Lucius knikten, ze keken alledrie even naar de hoek waar de kinderen aan het spelen waren. Er werd niet meer gespeeld, maar geslapen. Lucius en hij stonden op en zagen dat de kinderen bijelkaar lagen met hun beer in hun armen. Lucius tilde Draco op, en de beer viel uit Draco's armen. Lucius keek van Draco naar de beer, Snape was net van plan om Violet op te tillen maar pakte Draco's beer en legde hem bij Draco. Daarna bukte hij, terwijl Lucius wegliep, en pakte de beer bij een poot en tilde Violet op. Hij bracht haar naar haar kamer en legde haar en Bommel in het bed. Hij aaide even langs haar wang en drukte zachtjes een kus op haar voorhoofd.

Reageer (4)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen