Foto bij Xzavier Talon Ambrossiano — Xemerius

Naam
Xzavier Talon Ambrossiano

Leeftijd
17

Bijnaam
Xav

God / Godin
Dionysus

Wapens / Krachten
      • Chlorokinesis
      • Alcokinesis

De kracht in alcohol controleren en in planten beheerst Xzavier beide zeer goed. Hij had al sinds dat hij een kleine jongen was een voorliefde voor planten, wat ook deels door zijn moeder komt — gezien zij florist is. Als een klein jochie hielp hij ook vaak mee in de winkel, wat voor vertedering bij klanten zorgde. Hij kan planten deels besturen. Ook kan hij aardig goed alcohol controleren — en hij zou er misbruik van kunnen maken, maar zo een persoon is hij niet: zelfs al is het noodzakelijk. Tevens is hij goed in de omgang met pijl en boog.

Persoonlijkheid
Xzavier is een luidruchtige, zelfverzekerde jongeman — echter komt hij niet in de buurt van asociaal. Helemaal niet zelfs. Hij is meer de grappenmaker, en weet mensen altijd op te vrolijken door gekke bekken of droge grappen. Hij is dan ook erg meevoelend of stiller als er vrienden rondom verdrietig zijn, gezien hij iedereen altijd gelukkig wil hebben.
Wanneer hij ziet hoe iemand van zijn vrienden gemeen aangesproken of misschien zelfs gekleineerd wordt, dan heb je de foute voor je. In zulke gevallen heeft hij een erg grote mond, en kan hij zelfs agressief worden. Velen worden ook snel van hem geïntimideerd — door zijn lengte en doordat hij een heel uitdagende, koele blik op kan zetten. En — wanneer hij in een agressieve bui is, kan hij beter niet gestopt worden want hij zou dan nog een onschuldig persoon klappen verkopen. (Deels door zijn Italiaanse temperament.)
      Echter is de jongen voornamelijk vrolijk, al straalt hij de typische 'badboy' met zijn uiterlijk uit. Integendeel tot zijn broer Jaíyden, is Xav achter het uiterlijk iemand anders dan een badboy — want zijn broer is een badboy. Hij kan mensen goed opvrolijken en heeft een groot hart, daarnaast is Xzavier ook intelligent en hij weet dat hij beter dingen oplost met woorden dan met geweld — alleen soms houdt hij zich nou eenmaal niet in.
      Daarnaast is hij heel erg betrouwbaar en een kluis in wat betreft geheimen bewaren. De jongen is ook soms onstuimig en springt zo op je, heeft hij een hyperactieve bui — en het maakt hem niet of het een man of een vrouw is. In zulke dingen is Xav ook vrijwel roekeloos, en soms is hij dan net iets te stormachtig.
Al is hij wel een engeltje en ook een gentleman. Soms doet hij zich ook stoerder voor als hij is, maar de meeste mensen zien hem als de grappenmaker en de lolbroek van het Kamp. Mensen moeten oppassen niet dat ze een slachtoffer zijn voor zijn grappen — al trappen de meeste er telkens weer in. Maar over het algemeen is hij een hartelijke jongen en heeft alles over voor zijn familie en vrienden, hij mist zijn moeder, broer en zusje dan ook erg vaak.

Uiterlijk • Max Irons
Xzavier heeft net als zijn oudere broer hoge jukbeenderen — wat beide broers een badboy look geeft, al is Xav dus vanbinnen erg anders. Xav heeft een erg licht zongebruinde huid die goed bij zijn warrige, bruine lokken passen. Daarnaast heeft hij zachte, redelijke volle lippen voor een man en een lange neus. Hij heeft borstelige, donkere wenkbrauwen die zijn ogen erg goed betonen.
      De jongeman heeft donkergrijze kijkers, omgeven door lange donkere wimpers die schaduwen over zijn wangen werpen. Doordat Xav lange wimpers heeft, zorgen zijn ogen en zijn wimpers in het donker voor een onheilspellende blik. Echter — overdag heeft hij ondanks zijn ietwat kille blik, vrolijke twinkelingen in zijn ogen wat hem al minder eng maakt. Maar als hij lacht, heeft hij een hartelijke en aanstekelijke lach.
      De jongeman heeft donkere, bruine warrige lokken die meestal erg slordig om zijn hoofd liggen. Nadat hij een hand erdoor heeft gehaald is hij ook klaar met zijn kapsel en laat het voor wat het is — hij doet ook haast helemaal niets aan zijn uiterlijk.
      Xzavier is voor zijn leeftijd toch wel lang met zijn 1,89 — echter zit hij niet aan de slungelige kant, gezien hij behoorlijke armspieren heeft en in bezit is van een sixpack. Hij was ook vaak met zijn broer trainen en lopen. Zijn kledingstijl maakt hem dan wat onheilspellend met zijn leren jas, zijn jeans en afgetrapte sneakers. Echter — draagt hij erg veel band shirts en is hij ook helemaal weg van de moderne shirts met een bloemenprint erop aangezien hij een liefde voor bloemen en planten hecht.

Geschiedenis
De moeder van Xzavier leerde de god Dionysius tijdens een feest kennen — in Italië. De toen jonge vrouw had geen weet van dat de man waar ze als een blok voor viel, een god is. Als florist in de stad Florens, in Italië, werd ze sinds het feest vaak bezocht van Dionysius — die zich daar als Dion voorstelde. Van bezoekjes liep het uit op afspraken, van afspraken liep het uit op daten en toen, een paar maanden na een wilde nacht met alcohol — was Fernanda zwanger van haar eerste zoon: Jaíyden.
      Voor even was Dion van de kaart geveegd — echter was er een drang naar de Italiaanse vrouw, en hij keerde terug na enkele weken naar het stadje Florens. Echter was Fernanda als van de aardbodem verdwenen, maar Dionysius vond haar: in Amerika. De liefde was van beide wederzijds, en toen kwam Xzavier op de wereld als zoon van een god en een florist.
      Na de geboorte van Arabell, had Dionysius gekker wijze genoeg — gezien hij blijkbaar van de feestende en wijn drinkende Fernanda hield, en bij de jongens was ze nog regelmatig de uitgang in gegaan, echter gaf ze dat op voor haar inmiddels drie kinderen. Xav had ook pas weet van zijn vader toen hij in het Kamp kwam, en toen was hij nogal woest — al zinkerde dat ook weer weg bij hem.

Extra
      • Italiaans
Naast dat zijn vader een Griekse God is, is Xzavier Italiaans van zijn moeder. Hij spreekt hierom ook vloeiend Italiaans, en dan nog Engels. Vroeger leerde hij ook Frans, maar verder dan als een toerist rondvragen naar restaurants kan hij ook niet.

Pictures



Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen