Foto bij Two

Moe zit ik naast papa en mama achter in een taxi. We zijn vanmorgen vroeg in Australië aangekomen en rijden nu door Sydney heen. Het ziet er allemaal zo anders uit dan Nederland! Alle fauna en flora is verdord en de huizen zijn totaal anders dan in Nederland. Al snel laten we de drukke binnenstad achter ons en komen we in wat woonwijken terecht. Hier staan zo'n grote huizen! Mijn ogen worden groot als de taxi voor een groot oud huis stopt. Het heeft wat weg van een oud plantage huis. Rondom het gehele huis ligt een veranda en aan de rechter kant zit een grote glazen serre aan het huis vast. Ik stap met nog steeds grote ogen de taxi uit en blijf verbluft naar het huis kijken. Ik weet dat zowel papa als mama veel verdienen, maar zo veel? Dit huis is enorm!

"Lieverd, kom je?" Zegt mama waardoor ik opschrik uit mijn gedachtes. Snel pak ik mijn tassen die de taxi chauffeur al op de stoep gezet had en volg papa en mama naar het huis. De voordeur is een grote dubbele deur die toegang geeft tot een lange gang.
"Oke, zullen we meteen even alles gaan bekijken?" Vraagt mama blij zodra we alle drie binnen staan. Het huis heeft een landelijke sfeer. Ondanks dat het zo groot is, voelt het wel al gezellig aan.

"Hier is de woonkamer." Zegt papa terwijl hij de eerste deur links van ons opent. Het is een grote vierkante ruimte met een hoog plafon. De bank, andere meubels en dozen waar woonkamer op geschreven staat staan al in deze ruimte. Vanuit deze ruimte is er ook toegang naar de serre die er van hier uit nog groter uit ziet. Tegenover de woonkamer is nog een grote ruimte waar de eettafel en zo al staat. Van hieruit is ook nog een extra deur naar de keuken die er verassend modern uit ziet. In de keuken is een grote schuifpui die toegang geeft tot de tuin. De veranda die ook weer hier langs loopt ligt in de schaduw, maar op het grasveld daar achter ligt een zwembad in de zon.
"Hebben we een zwembad?" Vraag ik ongelovig.
"Uhu, bijna alle huizen hier hebben een zwembad, omdat het hier het hele jaar door zo ongelofelijk warm is." Legt papa uit terwijl hij even de deuren open zet. Zodra hij merkt dat het buiten een stuk warmer is dan binnen sluit hij ze weer snel zodat het in het huis lekker koel blijft.

"Ik denk dat we hier het kantoor van gaan maken." Roept mama vanaf een van de andere kamers. Rustig loop ik terug de gang op, mama zoeken. De ruimte tegenover de keuken is een kleinere ruimte, maar deze is zelfs nog vrij groot. Op de onder verdieping is nog een deur naar de kelder, een toilet en een gangkast. Snel loop ik voor papa en mama uit naar de eerste verdieping, mijn kamer uitzoeken! Op deze verdieping liggen drie slaapkamers en twee badkamers. Ik krijg dus zelfs mijn eigen badkamer! Ik krijg de grotere slaapkamer, maar papa en mama hebben de extra slaapkamer al geclaimd als inloop kast. Er is ook nog een zolder waar twee kamers zijn. Hier hebben papa en mama naast een logeerkamer nog niet echt een idee voor dus zullen ze het waarschijnlijk een opslagruimte worden of zo.

Met z'n drieën beginnen we meteen met alles uitpakken. Hoe moe ik ook ben, ik weet dat ik nu even moet doorzetten als ik zo snel mogelijk van deze jetlag af wil komen. Laat in de avond is de onder verdieping helemaal klaar en voel ik me al meteen thuis. Papa wilde eigenlijk ook nog de bedden terug in elkaar zetten, maar mama en ik zijn zo afgepeigerd dat we besloten hebben dat morgen te doen. Mama heeft geen ook puf meer om te koken dus bestellen we pizza. Gelukkig hebben we wel al internet en tv. Ik ben al zo vaak verhuist, maar het werk van papa zorgt er altijd voor dat alles tot in de puntjes geregeld is. Gelukkig werkt mama ook voor een groot bedrijf zodat ze overal ter wereld wel aan de slag kan. Nu hoef ik alleen nog maar nieuwe vrienden te zoeken, gelukkig heb ik daar nooit echt problemen mee gehad.

In het volgende hoofdstuk zullen de jongens eindelijk hun intrede maken. Wat vinden jullie er van tot nu toe?

Reageer (2)

  • DreamyHoran

    Het is een leuk verhaal (:
    JEEEEEEJ, de jongens komennn (:
    X

    8 jaar geleden
  • VeerleClifford

    Het is hier te warm om een unieke reactie te sturen. Die hou je van me te goed.
    Je hebt wel een nieuwe Abo.

    Love ya

    Xox

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen