Foto bij 5onthewall•5sos

Gespannen zit ik voor mijn computer te wachten. 5 voor half 8, nog 5 minuten. Oke Sanne, rustig blijven. Als je je gaat opfokken lijkt het alleen maar langer te duren. Weer kijk ik naar de timer, 19:26, nog 4 minuten. Ik snel nog even naar de badkamer om te plassen, hier wil ik niets van missen! Als er iets op het beeldscherm gebeurd slaak ik even een klein gilletje van opwinding. Eindelijk krijgen we te zien waar de jongens ons al een week mee aan het gek maken zijn.
"Gaat het?" Roept mama van onder die mijn gil gehoord heeft.
"Ja hoor!" Schreeuw ik afwezig terug terwijl ik even opsta om mijn kamerdeur te sluiten, zonder mijn beeldscherm uit het oog te verliezen. Al snel komen de jongens in beeld. Ze zijn stuk voor stuk zo leuk! Even moet ik giechelen als ze vreemde dingen aan het doen zijn. Dan springt het geluid aan en beginnen de jongens te praten over hun nieuwe album! Ook laten ze van sommige nummers korte stukjes luisteren en vertellen ze nog meer dingen, het is gewoon geweldig!

"Wij hopen jullie te zien bij onze volgende tour die volgend jaar plaats zal vinden!" Zgt Calum opgewekt.
"Of bij de EP release in Londen over twee weken." Gaat Ashton verder.
"Alle informatie is op de site te vinden." Neemt Luke het over.
"Nog een hele fijne avond en tot stel!" Sluit Michael dit geweldige bericht af.

Voldaan leun ik weer naar achter in mijn bureaustoel met een grote glimlach op mijn gezicht. Dit is echt goed nieuws, maar eerlijk gezegd werd het ook wel eens tijd dat de jongens wat nieuwe muziek gingen maken! Mijn telefoon staat rood gloeiend van alle berichtjes die ik van Noa heb gekregen. Mijn beste vriendin en, net zoals mij, mega 5sos fan. Snel pak ik mijn telefoon er bij en lees alle berichtjes na die Noa me gestuurd had, natuurlijk heeft zij het ook gezien. Als ik alles gelezen heb en wil reageren begint mijn computer te kraken. Verward schrik ik op van mijn telefoon scherm en kijk naar mijn computer scherm. Ik had de site nog niet weg geklikt, maar hier is nu alleen nog maar de oude TV met het testbeeld te zien. Ik controleer mijn tapbladen, maar dit is het enige wat ik open heb staan. Net als ik de site wil weg klikken verschijnen de jongens weer op het beeldscherm. Van schrik laat ik mijn telefoon vallen, grijp het beeldscherm van de computer vast en begin weer te gillen.
"Proficiat! Wil jij graag bij onze EP release aanwezig zijn? Dit kan! Samen met een vriend of vriendin ben jij uitgenodigd om dit samen met ons te vieren in londen!" Zegt Ashton blij vanuit de andere kant van het scherm. Ik ben met stomheid geslagen. Rustig laat ik het scherm weer los en zak terug mijn bureaustoel in.
"Wat moet je doen? Stuur naar onderstaand email adres je naam en ip-adres." Verteld Luke verder
"En dan zien we jou over twee weken in Londen." Zegt Michael met een grote glimlach.
"Natuurlijk word alles betaald! Tot dan!" Sluit Calum af. Even zit ik in stilte naar het scherm te staren waar nu alleen nog maar een e-mail adres op te zien is. Dan kom ik uit mijn trance en schrijf het e-mail adres over voordat hij weer weg is. Bij gebrek aan papier schrijf ik het maar op mijn hand. Nog steeds durf ik het scherm niet weg te klikken, bang dat de jongens een derde keer zullen verschijnen. Toch ga ik snel naar onder om het ip-adres na te kijken en die mail te versturen. Zodra ik die verzonden heb, heb ik het gevoel alsof ik pas weer normaal adem kan halen.
"NOA!!!!" Schreeuw ik door de telefoon heen. Ik bedacht me dat dit een stuk handiger is dan appen.
"Ja, I know, het nieuwe album en ze waren zo leuk!" Begint Noa meteen te ratelen. Even kijk ik vreemd naar de telefoon, heeft ze dat laatste niet meegekregen?
"Ja, en het hele ding voor de ep release in Londen…" Begin ik.
"Ja I know, ik heb al gekeken hoe duur de kaartjes zijn. Ze zijn best prijzig, plus vervoer en overnachting. Ik denk niet dat dit hem gaat worden, helaas." Verteld ze druk verder.
"Ik heb volgens mij kaartjes en alles doorvoor gewonnen." Zeg ik stil terwijl het kwartje eindelijk valt. Niet iedereen heeft dat laatste bericht te zien gekregen.
"Noa?" Vraag ik als het even stil blijft aan de andere kant van de lijn. Dan begint ze hard te gillen waardoor ik mijn telefoon een stuk van mijn oor af moet houden. Ik heb al tijd gehad om dit te laten bezinken.
"Natuurlijk neem ik jou mee! Wie anders?" Zeg ik lachend als Noa het ook allemaal begrijpt.
"Oh my god, oh my god. NOA!!!!!!" Gil ik weer door de telefoon heen als ik al een e-mail terug heb. Snel had ik hem doorgelezen, we gaan niet alleen naar de release maar we hebben ook nog een meet and greet!
"Volgens mij heeft god mijn gebeden gehoord!" Schreeuwt Noa door de telefoon terwijl ik haar het schema voorlees.
"Oh, dat is mijn moeder. Ik moet gaan. Ik spreek je straks nog oké?" Zeg ik snel als ik mama weer hoor schreeuwen.

Twee weken later


Gespannen zit ik naast Noa in de trein, zo dadelijk zullen we onder het kanaal door gaan en dan in een paar uur zijn we in Londen. Daar worden we met een taxi naar het hotel gebracht waar we even tijd krijgen om ons op te frissen. Dan hebben we een rondreis door de stad met de andere winnaars, en daarna de meet and greet! En dat alles voor 4 uur 's middags. van na de meet and greet tot aan het daadwerkelijke concert staat niets ingepland, ik denk dat we dan tijd krijgen om zelf op pad te gaan. Samen met Noa luider ik naar het oude album van 5sos, hopelijk heb ik na morgen meer nummers om grijs te draaien. Noa is op mijn schouder in slaap gevallen. Logisch ook, we moest vannacht om half 1 vertrekken wilden we op tijd in Londen zijn. Ik ben veel te gespannen om te kunnen slapen dus lees ik een boekje over bezienswaardigheden in Londen. We blijven daar het hele weekend dus hebben we ook genoeg tijd om wat side seeing te doen.

Als we in de taxi zitten kijken we onze ogen uit. Uiteindelijk had ik toch nog een beetje kunnen slapen in de trein, maar niet veel. De taxi stopt voor een groot hotel. Meteen komt er iemand naar de auto toe gelopen die de deur open houd. Met grote ogen stappen we de auto uit, ik voel me net een beroemdheid. We krijgen onze weekend koffers overhandigd en volgen dan iemand naar binnen. Aan de balie staan nog een paar meisjes, zij zullen ook wel gewonnen hebben. Geduldig sluiten we achteraan in de rij. Ik hoef alleen maar mijn naam te zeggen en dan krijgen we al twee pasjes overhandigd. We bedanken de meneer aan de balie koeltjes en lopen dan nonchalant naar de lift toe. Als we in de lift staan ram ik snel een paar duizend keer op het knopje van onze verdieping in de hoop dat de deur sneller dicht zal gaan. Als de liftdeuren sluiten staan we alleen in de lift, even kijk ik Noa aan en dan beginnen we beide hard te gillen. Van blijdschap. Ik besef nog steeds niet dat we de jongens van 5sos straks gaan ontmoeten!

Op onze verdieping is het druk, overal rennen tiener meisjes rond, ik denk dat ze deze hele verdieping hebben afgehuurd aangezien het merendeel 5sos shirts aan heeft. Snel lopen we de korte gang door naar onze kamer. Zodra ik het bed zie laat ik mijn trolly op de grond vallen en ren op het bed af waar ik me via een sprongetje op laat vallen.
"Oke, nu een half uurtje slapen, dan hebben we nog een uur om ons klaar te maken. Is dat genoeg?" Vraagt Noa gapend terwijl ze haar wekker zet. Ik knik alleen even terwijl ik mijn ogen sluit en mijn kussen omhels, ik ben zo super moe!

Met in totaal nog 18 andere zitten we in een typische engelse dubbeldekker bus. Over de hele wereld zijn er tien mensen geweest die gewonnen hebben! Als ik me bedenk hoe veel geluk ik heb gehad moet ik bijna huilen. Gelukkig heb ik niet veel tijd om er over na te denken. De vrouw die over alle bezienswaardigheden verteld heeft een strak schema.

"De jongens zullen zo bij jullie komen." Zegt een vriendelijke man als we na de tour door Londen weer terug zijn in het hotel en met de hele groep in het restaurant zitten te lunchen. Snel prop ik mijn broodje naar binnen, bang dat ik nog aan het eten ben als de jongens hier zijn. Daarna checken Noa en ik elkaars make-up en haar nog even, we zien er perfect uit! Ik moet mijn tanden stijf op elkaar dicht knijpen en de leuning van de stoel vasthouden om niet helemaal uit te flippen. Als ik de grote tafel rond kijk ben ik niet de enige die het er moeilijk mee heeft.
"Daar zijn ze." Zegt Noa bijna geluidloos in shock als er een andere deur open gaat en de jongens binnen lopen. Sommige meisjes zijn, net zoals ons, half in shock terwijl andere juist beginnen te gillen en op ze af rennen voor een knuffel.
"Oke, Noa, kom op, we kunnen dit!" Spreek ik mijn beste vriendin, en mezelf moed in. Onhandig staan we op en voegen ons ook bij de groep.

"Jullie zijn echt geweldig!" Zeg ik met een grote glimlach als ik Calum een knuffel geef.
"Dankjewel!" Zegt hij lief terwijl hij me nog een knuffel geeft. Dan word ik als vanzelf door geduwd naar de volgende om die te ontmoeten terwijl Noa Calum een knuffel geeft. Zodra iedereen de tijd gehad heeft om de jongens te verwelkomen worden we naar een andere ruimte gebracht waar een heleboel stoelen staan. We worden in twee groepen van 6 en twee van 4 ingedeeld zodat we de jongens om de beurt iets beter leren kennen. Samen met Noa en nog twee andere meisjes gaan we aan een tafel zitten. Er staan wat blikjes frisdrank op de tafel. Mijn keel is helemaal droog en ik vraag me af of ik dit wel ga volhouden zo spannend vind ik het! Met trillende handen pak ik een blikje cola wat ik onhandig probeer open te maken, tevergeefs. Mijn vingers trillen te veel om het lipje vast te pakken.
"Hier, ik help je wel." Zegt Ashton terwijl hij aan onze tafel komt zitten, mijn blikje over neemt en hem zonder problemen opent.
"b-b-bedankt." Stotter ik onhandig terwijl ik een slokje neem. In het begin is iedereen heel erg gespannen maar als Ashton wat stomme grapjes maakt is de sfeer meteen een stuk luchtiger. Helaas hebben we niet heel lang, de jongens moeten doordraaien. Na nog wat foto's te hebben genomen staat hij op en loopt richting een andere tafel terwijl Michael op ons af komt gelopen. Noa haalt meteen een tekening uit haar tas die ze voor Michael had gemaakt. Aan haar is wel te zien dat ze hem 't leukst vind. Ze heeft een undercut, turqiose dipdye en een shirt van green day aan. Meteen staat ze op om hem nog eens een knuffel en de tekening te geven die hij graag in ontvangst neemt. Al snel kom ik er achter dat dit zo'n leuke en normale jongens zijn. Ze zijn nog pressies dezelfde knulletjes als een paar jaar geleden wat ze juist zo leuk maakt. Persoonlijk vind ik Calum het leukst, maar ik had niets speciaal voor hem meegenomen of zo. Ik ben niet zo creatief als Noa.

Na de meet and greet moeten de jongens helaas weer gaan. Ik had stiekem gehoopt dat we de hele dag met ze konden rondhangen, maar ze hebben het druk. Logisch ook, over nog geen 4 uur hebben ze een optreden. Ik ga samen met Noa terug naar onze kamer waar we de rest van de dag blijven. Het avond eten krijgen we ook in het hotel en dan worden we vanavond weer met zo'n dubbeldekker bus naar de O2 gereden waar we vip plaatsen hebben. Het optreden is geweldig, alle nieuwe nummers zijn geweldig en de hele zaal is uitverkocht waardoor er een mega leuk feestje is! Na het optreden krijgen we allemaal het nieuwe album, een shirt en nog een paar stickers mee, mijn dag kan niet meer stuk! Ook komen de jongens ons nog even gedag wensen en nog eens bedanken nadat ze zich hebben opgefrist.

Reageer (1)

  • DreamyHoran

    Leuk verhaal!
    Snel verder
    Xx

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen