"Luke, bedtijd!" Mijn moeders stem galmde door het gehele huis. De adrenaline hoopte zich op in mijn lichaam. Verhaaltjestijd! Mijn vijfjarige lichaampje bewoog zich snel richting de slaapkamer. De bekende pokémon figuurtjes kwamen al snel in mijn visier. "Kom hier Luke." Mijn moeder klopte met haar hand op het bed. Als een haas sprong ik erop en verstopte me snel onder het deken. "Niet zo ver suffie. Zo stik je nog." Mijn moeder haalde het deken van mijn hoofd vandaan. "Verhaaltje!" Riep ik opgewonden. Mijn moeder nam het boek dat zich op mijn kastje bevond. Het was een dik boek met wel honderden verhalen. "De engel en de duivel." Las mijn moeder hardop. Geboeid luisterde ik naar de woorden van mijn moeder die ze zorgvuldig uitsprak, net zoals alleen zij dat kan.

"Het meisje zat ingedoken in de kamer. De twee engelen kwamen op hem af. Er was geen onderscheid te bekennen. Beide hadden ze een vriendelijke glimlach op hun gezicht. "Kom hier Jane." zei de ene engel. "Luister niet naar die verrader Jane. Kom naar mij." zei de andere. Jane keek twijfelend naar beide engelen en besloot uiteindelijk de tweede engel te kiezen. Langzaam, voet voor voet, liep het meisje de engel tegemoet. "Goed zo Jane. Een beetje verder." De hand van de engel greep zijn arm. De engel die net nog lief naar hem keek was plots veranderd in een rood gedaante dat hij maar al te goed kende. "Nee!" Gilde de andere engel waardoor die plots neerviel en verdween. "Goed zo Jane. Jij wordt net zoals ik." De duivel streek zijn vleugels over haar heen en nam haar mee naar de onderwereld. Vanaf toen heeft niemand nog iets van het meisje vernomen. Einde."

Bang keek ik mijn moeder aan. "Geen zorgen Luke. Het is maar een verhaaltje." Langzaam drukte ze haar lippen op mijn voorhoofd en dekte me in. "Slaapwel schat." Fluisterde ze alvorens ze de deur achter zich sloot.

Dit is maar een verhaaltje! Toch?!



__

Ik ben echt heel onzeker over dit verhaal. Het kwam plots opzetten in mijn hoofd maar ik weet niet of er wat inzit.

Wat vinden jullie al van het begin?!

Kus!
Charlotte aka LastFistKiss

Reageer (2)

  • SayLien

    Klinkt leuk en origineel...! :-)
    En zoals Monks al zei, je moet schrijven waarover je wilt!
    Ik neem alvast een abo! ;-)

    8 jaar geleden
  • Monks

    Je moet er niet onzeker over zijn, schrijf waarover jij wilt schrijven :-)

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen