Samen met Thor, Frigga en Steve zit ik aan het ontbijt. Ik heb het ongelofelijk druk met van alles en nog wat waardoor ik Steve helaas maar amper zie. Hij blijft de hele tijd in en rondom het paleis rondhangen waardoor ik zeker weet dat hij veilig is, gelukkig.

"Vrouwe Frigga?" Vraagt een bediende voorzichtig terwijl hij even naast mijn grootmoeder komt staan.
"Ja Mythras?" Zegt Frigga vriendelijk.
"We hebben reactie gekregen van de Hoarder." Fluistert hij. Steve kijkt mij vragend aan maar ik heb ook geen idee waar ze het over hebben.
"Oke, geweldig, bedankt." Fluistert Frigga terug. Geen idee waarom want we kunnen het nog steeds allemaal horen. Mythras loopt weer weg en Frigga gaat door met haar ontbijt op te eten. Even wacht ik stil af, Thor weet het zo te zien ook. Gaan ze ons nog vertellen wat er aan de hand is.
"Wie is de Hoarder?" Vraag ik uiteindelijk lichtelijk geïrriteerd als ze zelf niet beginnen uit te leggen.
"Hij heeft de traan van Fulla." Zegt Frigga alsof het de normaalste zaal van de wereld is.
"Wat? Waneer gaan we het halen? Krijgen we het überhaupt terug?" Vraag ik terwijl mijn ogen groot worden.
"Het wapen waarmee we Adelbarn misschien kunnen verslaan." Leg ik snel aan Steve uit als hij me nog steeds vragend aan kijkt.
"Thor gaat straks." Zegt Frigga rustig.
"Ik wil mee. Dit is allemaal mijn schuld, ik moet het goedmaken." Zeg ik vastberaden. Er protesteert niemand. Logisch ook, het is hier de normaalste zaak van de wereld om je eigen rotzooi op te ruimen. Hoe gevaarlijk het ook is en hoe jong je ook bent. Sommige noemen het wreed, andere dapper.
"Ik kom ook mee." Zegt Steve.
"Gezellig." Zeg ik vrolijk terwijl ik even over de tafel rijk en zijn hand vast pak.

Na het eten ga ik meteen naar mijn slaapvertrek om mijn lange jurk te verwisselen voor mijn harnas wat bestaat uit brons gouden beschermingsplaten. Een korte groene jurk onder de bepantsering en nog een strakke broek van het zelfde beschermende leer als het pak van Thor. Hoge laarzen die tot net onder mijn knieën komen en arm beschermers van het zelfde soort leer en ook weer metalen bepantsering. Knuif steek ik in mijn riem. Het harnas is eigenlijk aan de kleine kant. Ik ben het afgelopen jaar een stuk gespierder geworden. Binnenkort maar eens om een nieuwe vragen. Als ik de gang op loop komt Steve ook net zijn kamer uitgelopen. In vol ornaat, in zijn captain america pakje waar hij er zo mega knap in uit ziet. Hij heeft zijn schild op zijn rug gebonden terwijl hij mij met een grote glimlach naar zich toe trekt. Gretig sla ik mijn armen rond zijn hals en kus hem. Ik hou zo ongelofelijk veel van hem!
"Uhum." Kucht Thor die net de gang in loopt als Steve en ik nog steeds uitgebreid staan te kussen midden in de gang. Meteen laat ik Steve los en zet een stapje van hem vandaan terwijl mijn hoofd rood word.
"Kunnen we?" Vraagt Thor zonder iets te zeggen over hetgeen wat net gebeurde.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen