Dagboek van een kat.

03.37: Het is tijd om op te staan. Etenbrenger-op-twee-poten durft het aan om nog te slapen en niet voor mij klaar te staan met eten en kriebels. Dat zal hij betreuren.

03.39: Mijn subtiele aanwijzing dat het echt al laat was en dat hij nu toch echt op moest gaan staan werd niet gewaardeerd. Mijn onzelfzuchtige wekkunsten werden niet op prijs gesteld en begroet met een hoop gevloek. Natuurlijk kon ik dit niet zomaar over mij heen laten komen - stel je voor! Zij als ondergeschikten superieur aan mij? - en heb hun ontrouw beantwoord met geblaas en een paar scherpe nagels. Mijn eten heb ik niet gekregen.

06.12: Aangezien ik mijn eten niet ging krijgen en ze de deur naar hun grote mand dicht hadden gedaan, ben ik maar weer gaan slapen en nu bruut gewekt door de hond die de krantbrenger begroet. Hond springt telkens tegen de doorzichtige-solide-muur aan en bewijst maar eens dat ik de superieure van ons twee ben. Terwijl hij gelukkig is met dat papieren geval waar etenbrenger-op-twee-poten zo blij mee is, heb ik zijn zitplek gejat.

06.49: Eindelijk, EINDELIJK, is etenbrenger-op-twee-poten opgestaan. Ik doe alsof ik hem vergeven heb dat hij me 's nachts weg heeft gestuurd en begroet hem met een hoop gespin. Natuurlijk heb ik hem niet vergeven, maar ik wil mijn eten. Daar heb ik veel voor over.

07.43: Hond is weer terug van zijn lange wandeling. Het was net zo heerlijk rustig en nu moet hij het weer verpesten met zijn onophoudelijke rennen, springen en blaffen. Tweepotig-wezen lijkt het wel leuk te vinden en doet er niks aan. Tijd om het heft in eigen handen te nemen.

07.44: Hond maakte een erg bevredigend geluid toen hij mijn nagels tegen zijn neus kreeg. Helaas vond Tweepoot hem zielig en is nu boos op mij, waarna Hond iets lekkers kreeg. Missie mislukt, maar wees gerust, mijn wraak komt nog wel.

07.53: Eindelijk heb ik mijn eten gekregen. Veel te laat natuurlijk en dat ga ik ook duidelijk laten weten door het eten niet aan te raken. Dan hadden ze maar eerder moeten zijn

07.56: Hongerstaking drie minuten volgehouden en daarmee mijn punt duidelijk gemaakt. Nu heb ik wel genoeg geleden en wordt het tijd om te ontbijten.

08.04: Er zit veel te weinig eten in het bakje en het is veel te snel leeg. Tijd om meer te eisen.

08.05: Geen eten gekregen van Tweepoot, maar wel een kriebel achter mijn oor. Het was niet helemaal waar ik om vroeg, maar ik had net jeuk dus was dit ook wel goed. Ik heb Tweepotig-wezen-die-goed-achter-oren-kan-kriebelen beloond voor goed gedrag met gespin, zodat ze weten dat het goed is en het de volgende keer ook weer doen. Alles draait immers om goede training.

08.12: Tijd voor een zeer belangrijke bezigheid: slapen op de vensterbank.

08.45: Zzz...

08.56: Na dit verfrissende dutje is het tijd voor iets anders belangrijks: slapen op de bank.

13.23: Wakker geworden door Hond die wilde spelen. Ik heb hem even duidelijk gemaakt dat je inderdaad nooit slapende katten moet wekken en ben toen gespot door mini-Tweepoot. Ze moest en zou spelen met veren aan een touwtje en ze had eten dus ik heb even lief meegedaan - uiteraard alleen voor het eten.

13.25: SOS. Gegijzeld door mini-Tweepoot de tweede! Stuur meteen hulp! Ik word gewurgd! Schiet op, voordat het te laat is! SOS!

13.33: Gered door opperhoofd-Tweepoot. Ik ben meteen onder de kast gevlucht zodat ze niet meer bij me kunnen komen. De grond is hard en de kast is te laag. Ik vind het hier niet fijn, maar comfort gaat niet boven veiligheid.

13.59: Ik zit nog steeds onder de kast. Hond is ondertussen vrolijk met de misdadiger aan het spelen. Verrader.

14.15: Opperhoofd-Tweepoot wil me onder de kast vandaan hebben. Hij heeft brokjes, maar ik zal niet zwichten. Ik zit hier heel goed, ver uit het bereik van gijzelaars.

14.16: Hij pakte mijn favoriete snoepjes erbij. Valsspeler.

14.19: Nu wordt het tijd voor mijn dagelijkse ronde buiten en ga ik verder met het uitwerken van mijn plannen voor absolute heerschappij. Nooit zal ik dan meer gegijzeld en gewurgd worden, ze zullen buigen voor me!

14.20: Mijn dagelijkse wandelroute is lang genoeg geweest. Tijd voor een nieuwe bezigheid: dromen over mijn heerschappij.

16.47: Zzz... Buig, jij tweepoot... Zzz...

17.01: Ik hoor de deur-die-eten-aankondigt dichtgaan en haast me naar de plek-waar-al-het-eten-is. Daar staat Tweepoot eten in stukjes te hakken. Alsof dat nodig is, ik kan het ook best in één keer eten.

17.02: Soms moet je doen alsof je heel veel van iets - of iemand - houdt in je eigen belang en nu is zo'n moment. Tijd voor kopjes en knuffels totdat er wat lekkers voor me gepakt wordt.

17.12: Eten in ontvangst genomen en nu tijd on me te verstoppen. Waarom zou ik doen alsof ik die minderwaardige diersoort op twee poten zelfs maar een blik waard vind als er niks meer te krijgen is?

19.46: In slaap gevallen onder de bank en nu bruut gewekt door een paar bijna-kale wezens die het waagden in de buurt van mijn bank te komen en zelfs de bank aan te raken! Als straf ben ik bij ze op schoot gaan zitten zodat ze hun grote-papieren-geval die Grote-Tweepoot zo leuk vindt niet meer kunnen lezen. Hij had geen andere keuze dan mij aaien, dus zo zal hij zijn avond doorbrengen.

20.00: Heerlijk, zo achter mijn oor. Daar had ik net jeuk. Prrr.

20.12: Van schoot gezet omdat die hele kudde tweepoten zoiets onbelangrijks als eten moesten. Gelukkig heb ik ook iets gekregen om mijn leed iets te verzachten. Dat maakt het iets beter.

20.17: Mijn eten is op. Tijd om te gaan slapen. Welterusten!

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen