"The family is one of nature's masterpieces."
- George Santanaya

Op een van de campings waren twee vrouwen met een hele meute kinderen in verschillende kleuren, en ik vermoed dat het twee moeders uit twee aparte gezinnen waren, maar dat is wel waar dit verhaal vandaan komt, denk ik. Fanfic: waar hp stapje voor stapje minder hetero en minder wit wordt. Heck yeah. (krul)

En uiteraard moest ik de traditie van het posten van fic via shitty vakantiewifi op mijn iPod voortzetten. Bij dezen.

Molly II is een klein, chocoladebruin meisje dat iedere avond in slaap valt tegen Percy's yoghurtwitte schouder. Als Oliver haar in de kinderwagen voor zich uit duwt, vragen verrukte oude vrouwtjes waar de moeder van die mooie baby is. Het percentage dat uiteindelijk beseft dat Percy geen toevallige voorbijganger is, is ongeveer evengroot als het deel dat vrolijk Percy's hand op Olivers rug als platonisch interpreteert.
      "Stoort het je niet?" vraagt George op een dag, nadat hij en Angelina voor de derde keer door andere speeltuinbezoekers zijn aangezien voor het ouderpaar dat bij dat poezelig glimlachende meisje in de bloemenjurk moet horen.
      "Niet echt," antwoordt Percy, en het is niet altijd waar, lang niet altijd, maar wel als hij ziet hoe Oliver hun dochter op de schommel net iets hoger duwt dan ze verwacht had en daarmee een verbaasde kinderlach en groep om "meer, papa, hoger!" uitlokt. Zijn zware hart gaat er net zo gemakkelijk van vliegen als het kleine meisje op de schommel.
      In Diagonalley roept ze dingen langs dezelfde lijnen als Oliver en Percy haar allebei bij een hand vasthouden en haar helpen om haar huppelsprongen extra hoog te maken. Percy ziet uit zijn ooghoek dat een vrouw in een donkerpaarse jurk hen vuile blikken toewerpt, dus hij staart terug tot ze wegkijkt en tilt Molly met een nauwelijks geforceerde glimlach nog wat hoger. Ze krijgt een gratis lolly van Hannah als ze voor wat te drinken stoppen bij de Leaky Couldron, en ze merkt niets van de kille afkeuring van de vrouw in de paarse jurk.
      Veel te snel vindt Percy zichzelf op het perron, naast een wild zwaaiende Oliver en omringd door bijna al zijn broers en zussen. Op Hogwarts draagt Molly rood en goud en Percy's achternaam, hoofd rechtop en borst vooruit, want in hun gezin van drie was zij altijd de meest dappere. Ze lacht en maakt vrienden op het tempo waarop Percy bibliotheekboeken reserveerde. Mensen denken nog steeds dat ze een zus van Fred en Roxanne is, maar er is ook niemand die de witte Weasleys nog uit elkaar kan houden, dus ze is niet de enige waarbij mensen wekelijks op de verkeerde ouders gokken.
      Percy weet wat er telt in een familie, en het is niet dat haar krullen gitzwart zijn en die van hem rood met grijze strepen. Molly II is een chocoladebruine jonge vrouw en Percy is nog steeds yoghurtwit met sproetensprinkels en misschien wat rimpels, maar dat hindert niet, want ze hebben allebei liever bananen dan aardbeien en doen de linkersok aan voor de rechter en als Molly Oliver aanspreekt noemt ze hem papa. Er is niets in de wereld wat zwaarder weegt dan dat.

Ik weet om heel eerlijk te zijn niet eens of dit fic is en een soort poëtisch verwoordde headcanonmogelijkheid, en het is nog erg kort voor mijn doen ook, maar het is een iets en ik wilde het graag kwijt. Percy + familie is een van mijn talrijke zwaktes.

Reageer (5)

  • Altaria

    Waaaahhh!!! I love it!!!

    8 jaar geleden
  • Wiarda

    het valt me nu pas op maar ik geloof dat "[EN]" in de titel niet klopt? Naar mijn weten is dit hoofdstuk toch echt nederlands :x

    8 jaar geleden
  • SonOfGondor

    tegen Percy's yoghurtwitte schouder.


    Yoghurt! Love it

    8 jaar geleden
  • Wiarda

    YES YES YES EVERYTHING ABOUT THIS YES

    en ik weet niet hoe je dit doet maar ik ben nu misschien of misschien niet met een fic bezig die ik misschien of misschien niet voor een zekere dag in augustus af wil hebben, maar daarin zit dus ook een vrouw in een paarse jurk (of eigenlijk gewaad maar toch) in de Leaky Couldron en idk ik gilde een beetje toen ik dat las want telepathie

    of zo
    idk

    oh en ik huilde een beetje hierom want JA DRIEDUBBEL JA VOOR DONKERE MOLLY OMGHFDSJKFN aaah

    wie heeft er ook hoofdletters en interpunctie nodig in zijn leven

    8 jaar geleden
  • Phlegethon

    Het is eens wat anders. Eni like it. A lot

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen