'Raak de boog niet aan, het is gemaakt door nimfen en een ieder die het zomaar aanraakt, kan er zwaar gewond door geraken.' zegt de tovenaar.
'Waarom heeft zij dan niets?' vraagt Thorin nors.
'Dat is voor mij ook een vraag.' zegt Gandalf. Met een lapje stof die Kili in de grot heeft gevonden, maakt Nori er een soort houder mee waardoor ik de boog op mijn rug kan dragen.
'Er komt iets aan!' roept Thorin, waarna iedereen zich klaar zet om aan te vallen. Een gek geklede man komt tevoorschijn met enkele reuze konijnen voor zich. Radagast, komt er in mijn hoofd voorbij.
'Radagast de bruine, wat doe jij hier?' vraagt Gandalf aan de man. Ze gaan even iets verderop staan waar ze even kunnen praten.
'Mag ik de boog even zien?' vraagt Balin aan me.
'Natuurlijk.' antwoord ik en geef de boog in het stof gewikkeld aan hem. Hij opent de stof en aarzelend strekt hij zijn vingers er naar uit. Voorzichtig raakt hij het aan, zonder dat er iets ergs gebeurd.
'Ik vermoedde het al, je bent geen elf maar een nimf.' deelt hij me mee op fluistertoon.
'Waarom spreek je zo zacht?' vraag ik op diezelfde toon.
'Niet iedereen hoeft dat te weten, niet nu.' zegt hij nog steeds fluisterend. Ik knik als teken dat ik het begrijp en wikkel de boog opnieuw in de stof.
'De pony's zijn gevlucht.' wordt er geroepen, waarna gromgeluiden weerklinken. Enorme wolven komen tevoorschijn en ook enkele lelijke wezens laten zich zien.
'In positie!' roept Thorin, waarna alle dwergen in een verdedigende houding gaan staan.
'Jullie kunnen ze nooit aan.' mompelt de gekke tovenaar.
'We moeten tot bij de elven geraken, daar zijn we veilig.' zegt Gandalf op een zachtere toon.
'Maar daar kan ik meehelpen!' schreeuwt de gekke tovenaar. Hij gaat naar zijn konijnen en gaat op de houten kar staan.
'Dat zijn Gundabad wargs, ze pakken je zo.' zegt Gandalf bezorgt.
'Dit zijn rhosgobel konijnen. Laat ze maar proberen.' zegt Radagast met een grijns, waarna hij de wezens achter zich aan trekt.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen