Foto bij 022 Elena

Een wazig beeld zie ik als ik mijn ogen open. Langzaam zie ik alles helderder, waarna een hevige bons in mijn hoofd opkomt. Een man met donkere haren die ik eerder zag, komt me toe gesneld.
'Hoe voel je je?' vraagt hij bezorgd.
'Hoofdpijn. Dorst.' kan ik slechts zeggen. Mijn mond voelt als een droge spons in de zon en het bonzen zorgt ervoor dat ik niet helder kan nadenken.
'Ze is wakker.' hoor ik in de verte zeggen, waarna bekende blonde haren in het zicht komen.
'Fili.' zeg ik met een krakende stem. Hij kijkt me met een kleine glimlach aan, maar zijn ogen stralen bezorgdheid uit.
'Hoe gaat het met je? We waren allen bezorgt.' zegt hij. Ik probeer te lachen, waarschijnlijk maken zich niet veel dwergen zorgen om me en waarom zouden ze dan ook? Mijn lach schakelt al snel over in hoesten en als ik mijn hand van voor mijn mond haal, zie ik lichte druppeltjes bloed hangen.
'Heer Elrond?' Fili's stem klinkt paniekerig en hij laat dan ook snel het bloed zien als de man bij ons komt.
'Kom snel hierheen.' hoor ik Elrond in een andere taal zeggen. Twee andere personen volgen zijn bevel en luisteren naar wat hij te zeggen heeft. Hoe hard ik ook mijn best doe om wakker te blijven, het is tevergeefs. Opnieuw zak ik in een onmetelijke duisternis en hoor ik niets meer om me heen.

'Je gaat het overleven, geen zorgen kind.' klinkt een vrouwenstem, maar ik zie niemand.
'Je mag alleen hem niet zien, hij is duister geworden. Hij zal misbruik maken van je krachten. Mijd het woud.' zegt de stem. Ik probeer mijn ogen te openen, maar het gaat niet.


'Rustig Elena, het komt allemaal goed.' een onbekende stem vult mijn oren. Als mijn ogen eindelijk open gaan, zie ik de man met de donkere haren opnieuw.
'Elrond?' vraag ik hem, waarbij de man knikt.
'Dat is inderdaad mijn naam. Hier drink dit, dat helpt tegen iedere inwendige verwonding.' zegt hij. Ik neem de beker dankbaar aan, maar al snel heb ik spijt dat ik het aangenomen heb.
'Dat smaakt vies.' zeg ik, terwijl ik probeer om niet over te geven.
'Hoe viezer de smaak, hoe beter het helpt.' zegt hij met een glimlach.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen