Foto bij OO1 • Daisy Rose Archer

Om eerlijk te zijn had ik nog nooit zoveel zin in een feestje gehad als vandaag, misschien kwam het omdat het in de ijsbaan zal plaats vinden. Iets waar ik volledig op mijn plaats zal zijn, ik nam een hap van mijn salade en sloeg de bladzijde om van het blad dat ik aan het lezen was. Voor nu had ik het huis nog alleen wat ik niet helemaal erg vond, mijn moeder was beneden in de dans school en mijn vader was op een zaken reis. Wanneer ik mijn salade op had en het blad uit had gelezen zette ik de kom in de vaatwasser om daarna richting mijn kamer toe te lopen. Het grote voordeel aan ons appartement was dat ik de muziek beneden niet kon horen maar ook anders om. Het zou namelijk erg gemeen zijn wanneer ik mijn muziek harder zou zetten waar door de les verstoord zou worden. Eenmaal mijn gordijnen dicht deed ik het licht aan om daarna naar mijn kast toe te lopen, ik liet mijn blik over mijn kleding gaan en koos uiteindelijk voor een jurkje die gestreept was aan de boven kant en uiteindelijk net boven mijn middel zwart werd waar door het leek als of ik gewoon een lange shirt aan zou hebben met een rokje er overheen. Uiteindelijk koos ik voor de lange zwarte kousen die in mijn kast lagen met een jackje, het zou de outfit voor vanavond worden. Warm genoeg voor in de ijs hal. Het scheelde dat ik al wel gewend was aan de kou anders zou ik voor wat dikkers hebben gekozen. Ik zou er gewoon voor moeten zorgen dat ik in beweging bleef wat me niet zo heel moeilijk leek. Nadat ik al mijn kleren op het bed had gelegd pakte ik mijn ondergoed uit de kast en liep naar de douche. Nog geen half uur later kwam ik schoon terug de kamer weer in om vervolgens de radio aan te zetten, ik nam plaats op de stoel die voor mijn kaptafel stond om daarna de handdoek van mijn hoofd te halen en mijn haar verder droog wreef.

Ik had werkelijk nog geen enkel idee wat ik met mijn haren ging doen. Normaal zou ik mijn haren vast maken wanneer ik naar de ijsbaan ging, misschien zou het leuk zijn om het nu eens los te houden? Wanneer ik mijn haren droog genoeg vond kleden ik me aan en haalde een borstel door mijn haren heen, ja dit zou prima kunnen voor vanavond. Ik hoefde me nu alleen nog maar op te maken en ik was klaar om te gaan. Nog geen tien minuten later stiftte ik mijn lippen om daarna tevreden naar het eind resultaat te kijken. Dit zou er mee door kunnen vanavond, als laatst deed ik mijn schoenen aan en stopte ik mijn schaatsen in mijn tas voor ik de radio uit deed nog snel mijn mobiel en sleutels te pakken voor ik naar beneden ging. Ik liep een van de dans zalen in op zoek naar mijn moeder. "Mam ik ga, ik weet niet hoe laat ik ongeveer thuis ben." ik kreeg enkel een knik als antwoord waarna ik naar buiten liep richting mijn auto. Het was meer dan normaal voor mij dat mijn moeder niet veel zei wanneer ze les gaf. We hadden de afspraak gemaakt dat ik enkel het zou melden zo dat ze zou weten dat ik weg was. Eenmaal bij de auto legde ik de tas op de achterbank voor ik in stapte om vervolgens weg te rijden.

Het was nog een half uurtje rijden naar de ijsbaan waar door het niet heel lang duurde voor ik mijn auto parkeerde om er achter te komen dat ik toch wat meer aan de late kant was dan ik had gedacht aan de auto's en fietsen te zien die er stonden. Hierom besloot ik me toch wat te gaan haasten, snel pakte ik mijn tas van de achterbank deed ik de auto op slot om daarna naar binnen te lopen. Een kleine glimlach verscheen rond mijn lippen toen ik de muziek hoorde en de mensen op de baan. Het was een typisch feest wat Melissa altijd hield. Zij had geen reden nodig om een feest te houden, als zij zin had in een feest dan kwam er een feest. Zo te zien was Melissa al op het ijs waar door ik op een van de bankjes ging zitten om mijn schaatsen te voorschijn haalde, ik deed mijn schoenen uit om daarna in mijn schaats te stappen en ze goed dicht te knopen. Het was grappig om te zien hoe moeilijk mensen met hun schaatsen aan konden lopen. Iets wat ik eerder ook totaal niet kon maar het wel had geleerd. Ik pakte nog snel mijn mobiel en sleutels om die vervolgens op te borgen voor ik naar de baan liep, eenmaal bij de baan deed ik de beschermers af en legde die weg voor ik op het ijs ging staan en in beweging kwam.


outfit & schaats

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen