Foto bij Belofte twee

Charlie en ik zaten nu al een week samen. Ik was echt om dat mannetje gaan geven. Ik hield hem in het oog en kocht voor hem eten en drinken. Ik probeerde de beste slaapplek te voorzien voor hem. Ik kon zeggen dat ik in die week van hem ben gaan houden. We zaten weer voor het gebouw van vorige week en ik zat op de karton en had Charlie op mijn schoot gezet zodat mijn lichaamswarmte hem toch wat warm hield. Het deken had ik rond mijn schouders geslagen en rond zijn bovenlichaam. Hij had zijn hoofd tegen m'n borst gelegd en bibberde toch nog van de koude en ik zuchtte en kuste zijn haren. 'Misschien als we straks twee euro hebben verzameld kan ik warme thee voor je kopen.' Fluisterde ik. Hij knikte. 'Jij gaat ook mee drinken.' Zei hij. Ik glimlachte. 'Zolang jij het warm hebt is het voor mij in orde.' Zei ik hem, hij glimlachte kleintjes en staarde naar voor. 'Wil je voor me zingen?' Vroeg hij zachtjes. 'Ja, voor jou wel.' Zei ik. Ik begon het liedje Flashlight van Jessi J te zingen en ik zag hoe hij in slaap viel en ik glimlachte door het liedje heen.

Hij sliep nog altijd in mijn armen en ik zag dat het zachtjes terug terug begon te sneeuwen. Ik zuchtte zachtjes. Kon het niet ophouden met sneeuwen? Ik beet op mijn lip en zag een man onze richting uitkomen. Ik slikte en trok onbewust Charlie dichter tegen mijn borst aan. Hij zag er niet kwaad uit. Hij had bruin haar dat in een kuif omhoog stak. Hij had bruine ogen en was gekleed in een skinny jeansbroek en een blauw hemdje, daarover had hij een dikke jas aan. Ik slikte. 'Hey, gaat het?' Vroeg hij en hurkte zich voor mij neer. Ik slikte. 'Ja alles in orde.' Zei ik met een koude schorre stem. 'Ik zou jullie graag uitnodigen om iets mee te gaan drinken.' Zei de man. Ik keek hem wantrouwig aan. 'Nee, ik vertrouw je niet.' Zei ik. Dacht hij echt dat elke zwerver zo dom was om met vreemde mee te gaan.

Hij zuchtte en keek me aan. 'Ik ben Liam.' Zei hij. Ik knikte even, niet wetend wat ik met deze informatie moest doen. 'Ik ben Zayn.' Zei ik maar nadat ik merkte dat hij niet weg ging gaan. Hij bleef gehurkt zitten en bleef me aan kijken. 'Zayn kom gewoon even mee naar binnen en ik bied je iets warms aan om te drinken.' Zei Liam. Ik keek hem nog altijd wantrouwig aan en voelde hoe Charlie begon te bibberen. 'Fijn, alleen omdat Charlie het koud heeft.' Zei ik, mijn gevoelens weglatend. Ik pakte Charlie op en Liam pakte het stuk karton op en legde zijn hand op mijn onderrug en leidde me naar de ingang van het grote glazen gebouw. 'Is dit jouw gebouw?' Vroeg ik toen we binnen waren. 'Ja, van mij en Louis.' Zei hij en liep naar de lift. Ik werd aangestaard van verschillende kanten en maakte me klein.

Nadat de lift was gestopt op de 20ste verdieping liepen we een enorm kantoor binnen. Er waren op deze verdieping maar twee deuren. Eén had de naam Payne erop en de andere Tomlinson. We liepen de deur in met Payne erop. Waarop ik kon uitmaken dat Liam zijn achternaam Payne was. 'Ga zitten en leg hem maar op de bank zodat hij verder kan slapen. Ik legde Charlie op de zachte sofa en dekte hem onder met de dunne fleece. Hij was gestopt met bibberen en dat vond Ik goed. 'Slaap maar lekker.' Fluisterde Ik en kuste Charlie zijn voorhoofd. Ik zelf ging zitten op een andere sofa en Liam kwam terug met twee tassen hete thee en ik glimlachte kleintjes. Hij kwam naast me zitten en ik keek hem aan als hij de tas uitstak. 'Hier jij hebt het nodig.' Zei hij en ik nam het aan. De hete damp kwam in mijn gezicht en er kwam een heerlijke geur. 'Dus Zayn, hoelang leef je al op straat?' Vroeg Liam zacht en keek me aan. 'Al twee jaar.' Zei ik. 'Wil je het vertellen?' 'Nee ik ken je niet.' Antwoordde ik bits terug. Hij zuchtte even. 'Ik ben anders.' 'Dat zeggen ze allemaal, niemand helpt iemand in deze wereld.' Zei ik. 'Ik ga jullie helpen.' Zei hij. 'Je kent ons niet.' 'Ik meen het Zayn.' 'Beloof het.' Zei ik zacht. 'Ik beloof het Zayn.'

Reageer (3)

  • Niallerslove

    Je kan Liam leren kennen ^^

    7 jaar geleden
  • NiallJamesPayne

    YES LIAM YES

    waarom zegt iets in me dat Louis dat wat Liam gaat doen geen goed plan vind....

    X

    8 jaar geleden
  • Chasing1D

    LIAAAAAAM

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen