Het was donderdag, en geïrriteerd keek ik naar het rooster. We waren om twee uur 's middags uur klaar met de lessen, maar we moesten we hadden een blokuur History of Magic en Herbology. En bovendien hadden we om 12 uur 's nachts nog Astronomy, waar ik een gloeiende hekel aan had. Maar het ergste van alles was dat we Herbology samen met Gryffindor hadden. 'Je hebt wel de hele middag vrij,' stelde Jasmine me gerust. Ik haalde mijn schouders op. Ik werkte mijn ontbijt naar binnen, voordat ik met Jasmine naar History of Magic ging.Verveeld ging ik achterin zitten. Jasmine ging naast me zitten. Langzaam stroomde de klas vol. Ieders gezicht stond verveeld. 'Welkom kinderen,' klonk de stem van professor Binns door het lokaal. En dat was het laatste wat ik hoorde voordat ik in slaap viel.

'Sarah, wordt wakker,' hoorde ik veraf. Sloom opende ik mijn ogen. Ik werd door elkaar schud. 'Wat?' vroeg ik. 'De les is over een paar minuten afgelopen,' zei Jasmine, 'ik dacht, ik maak je al vast wakker.' Jasmine glimlachte bij haar woorden. 'Wauw geweldig! Dadelijk Herbology,' zei ik, 'daar wil ik ook écht voor wakker gemaakt worden.' Even later liepen we over het terrein van Hogwarts naar de kassen. Waar Herbology werd gegeven. Jasmine en ik liepen kas 2 binnen. Het grootste deel van de Gryffindors waren er al. Jasmine en ik gingen ergens achteraan staan. Harry stond slechts een paar meters van me vandaan, maar dan aan de andere kant van de tafel. 'Welkom kinderen bij een nieuwe les van Herbology,' zei professor Sprout.

We kregen de opdracht een of andere vage plant te gaan bemesten. En oh, wat stonk dat spul. 'Dit is gewoon walgelijk,' klaagde ik, 'ik haat dit vak.' Jasmine antwoordde niet, en ging geconcentreerd verder met haar plant. Ik liet de plant even voor wat het was. Grondig bekeek ik de andere studenten. Mijn blik geleed meteen naar Harry, die met de bemesting bezig was. Plotseling bewoog de plant, waardoor Harry wat mest op zijn gezicht kreeg. 'Harry, toch,' zei Hermione die naast hem stond. Met een zwiepje van haar toverstok was de mest verdwenen en kon Harry verder aan het werk. En toen kreeg ik een idee. Een gemene grijns sierde mijn gezicht. Ik trok mijn toverstok en richtte die op een bak met mest die achter Harry stond. Met een simpele zweefspreuk liet ik de bak zweven. Toen de bak boven Harry's hoofd was, liet ik de complete inhoud van de bak over hem heen vallen. Hermione sprong geschrokken opzij, bang dat zij ook mest op zich zou krijgen. Luid gelach klonk door de kas heen. En Harry keek vernietigend op. Zijn blik kruiste die van mij. Onschuldig keek ik hem aan.

Reageer (2)

  • magiclove

    snel verder!

    7 jaar geleden
  • scarletwitch

    Damn Sarah! Je laat er geen gras over groeien of wel?

    7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen