Foto bij Dream World | 15

Hope you like it!
X Nadie

Ashton kijkt me bedenkelijk aan en knikt dan. ‘Ik heb al wel eens over jou gehoord ja, onze nieuwste aanwinst.’ Zegt Ashton met een scheve glimlach. ‘Heb je al wat leuke mensen ontmoet?’ Ik knik. ‘Nanouk was me een rondleiding aan het geven alleen toen raakte ze aan de praat met Elena, Ik ken Elena niet maar ze had zich voorgesteld en ja dus daarom weet ik dat ze zo heet en ik denk dat ze wel aardig is. Ze ziet er tenminste wel aardig uit, uhm ja… Ohw ja! En Jayden natuurlijk, Hij was de eerste die ik hier gezien heb. Maar ik heb hem eigenlijk alleen de eerste keer gezien en uhm ja hij is ook wel aardig, denk ik…’ Ik kijk een keer bedenkelijk en schud dan mijn hoofd. ‘Ik bedoel, ja. Ik heb al wel een paar aardige mensen ontmoet.’ Ashton Grinnikt en meteen voel ik mijn hoofd rood worden. Ohw god, ik moet echt leren om normaal te praten als er jongens in de buurt zijn. Dit is dus een van de redenen waarom ik niet aan vriendjes doe… Ik kan gewoon niet normaal praten, op de een of andere manier begin ik altijd maar wat te brabbelen.
‘Wat was je eigenlijk in de gang aan het doen?’ Vraagt Ashton.
‘Nou uhm. Nanouk was me dus een rondleiding aan het geven en toen kwam ze Elena tegen, zoals ik net al verteld heb, en toen besloot ik zelf maar wat rond te gaan kijken, en toen zag ik een deur en dacht ik “laat ik eens kijken wat er achter die deur is!” En toen uhm. Oke, de rest snap je denk ik wel.’ Ratel ik achter elkaar door zonder adem te halen.
Ohw wauw Nes? Meen je deze nou! Tuurlijk, zet jezelf maar voor schut en praat als een kleuter! Waarom ook niet. Ik zucht en kijk wat naar de neuzen van mijn schoenen.
‘Haha, ja dat klinkt typisch als iets wat Nanouk zou doen.’ Zegt Ashton. ‘Maar als je wilt kan ik je wel een rondleiding geven en je ondertussen wat dingen uitleggen?’
Voorzichtig kijk ik wat omhoog en zie dat er een vriendelijke glimlach op Ashton’s gezicht staat. Ik besluit mijn antwoord kort te houden zodat ik niet nog meer stomme dingen kan zeggen. ‘Dat zou fijn zijn.’ Ashton knikt en neemt me dan mee terug de lange gang door totdat we weer uitkomen in de grote hal waar Nanouk nog steeds met Elena staat te praten. Volgens mij hebben ze nog niet eens door dat ik er niet meer bij sta.
Ashton neemt me mee naar de andere kant van de hal waar ook een deur is. Als we door deze deur lopen komen we uit op een nog grotere hal. Alle muren zijn zwart geverfd maar door de felle lampen die aanstaat is het niet donker. ‘Dit is onze feestzaal.’ Begint Ashton te vertellen. ‘Zodra mensen zin krijgen in een feestje komen ze naar deze ruimte toe en drukken ze op die grote rode knop daar. Bij iedereen hier in Dream World gaat er dan een klein rood lampje branden op hun horloges, Dit geeft aan dat er later een feest zal plaatsvinden. De mensen die op de grote ronde knop hebben gedrukt gaan dan de ruimte wat versieren en zorgen dat er genoeg drinken en eten is. Als ze klaar zijn drukken ze op de grote groene knop als teken dat iedereen welkom is om te komen feesten.’ Ik kijk Ashton wat vreemd aan. ‘Waarom stuur je niet gewoon iedereen een sms’je waarin je de tijd zet waarop het feest begint?’ Er verschijnt weer een scheve glimlach op Ashton’s gezicht. ‘De dingen werken hier allemaal iets anders dan je gewend bent. Ten eerste, niemand heeft hier een telefoon, we hebben alleen onze horloges waarmee we contact met elkaar kunnen maken. En te tweede, Er bestaat geen tijd.’ Ik frons mijn voorhoofd, wat bedoeld hij nu weer met “geen tijd”? Tuurlijk bestaat er tijd. Je kan toch gewoon een klok ophangen?
‘Heb je de zon al eens zien ondergaan?’ hij. Ik denk even na en schud dan mijn hoofd. ‘Elke keer dat ik in het grasveld wakker ben geworden stond de zon precies aan het midden van de hemel.’ Ashton knikt. ‘En daar zal hij altijd staan. Het word hier geen nacht of dag, er bestaat geen tijd. We leven in een moment.’ Verklaard Ashton simpel.
‘Dus je bedoeld dat je nooit hoeft te slapen?’
‘Precies, je zult nooit moe worden.’
Ik sluit mijn ogen en stel me voor hoe fijn het zou zijn als ik nooit meer moe zou worden, dat ik gewoon nooit meer zou moeten slapen..

Reageer (1)

  • Girlicious

    Wauw!
    Een beetje een vampieren droom wereld hahaha
    Het klinkt wel echt super leuk daar in dat Dream World
    Helemaal vanwege Jayden
    Wel lullig dat Nanouk geen erg heeft in het feit dat Vanessa inmiddels hele andere dingen aan het doen is
    Ashton is wel cute, hij is heel relaxt.
    Gelukkig is het geen engerd ofzo
    Maar het lijkt me wel vermoeiend hoor, nooit meer slapen
    Wat ga je al die tijd doen?!
    Ga je je dan niet stierlijk vervelen en je dood ergeren aan andere mensen?
    Anyway.. het klinkt alsnog als een leuke plek :)
    Wel jammer dat je daarvoor dood moet gaan en dat het geen leven op aarde is ofzo
    Leuk stukje weer moppie!

    Kudoo!
    Snel verder!

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen