Foto bij 026 Elena

Iets verderop zitten de dwergen gezellig bij elkaar, met een klein vuurtje in het midden van die plaats en met wat vlees.
'Ik heb haar gevonden.' brult Kili en Bofur kijkt meteen op, waarna de anderen hem volgen.
'Daar is onze meid.' zegt Bofur met een glimlach. Ik zet me naast hem neer, wat me meteen een pruillip van Kili oplevert.
'Tja, Ik ga niet naast ontvoerders zitten.' zeg ik hem, waarna ik mijn tong uitsteek. Kili gaat nep nukkig naast zijn broer zitten, waar hij meteen mee begint te grappen. Het is er gezellig rond het vuurtje en als het donker wordt, ben ik er zelfs erg blij mee. De kledij die ik van de elven heb gekregen, zijn niet echt van een dikke stof en de zachte wind kruipt er snel door.
'Bombur, vang.' hoor ik Bofur naast me roepen en hij gooit een stukje vlees naar de dikkere man voor ons. Hij vangt het stuk vlees mooi op, maar zakt vervolgens door de lage tafel. Iedereen giert het uit, zelfs Bombur lacht er mee.
'Ik ga even kijken waar ze mijn kledij hebben verstopt.' deel ik Bofur mee, die knikt.
'Is goed meid, we zien je zo wel weer.' zegt hij. Ik kijk hem kort glimlachend aan, om vervolgens een van de elven te zoeken. Al snel heb ik er een gevonden, diegene die me ook van die kamer is komen halen.
'Meneer?' vraag ik hem, waardoor hij zich omdraait.
'Zeg maar Lindir hoor.' zegt hij vriendelijk.
'Oké Lindir, weet jij waar mijn kledij naartoe is?' vraag ik hem beleefd. Hij knikt kort en gebaart dat ik even moet wachten. Al snel is hij er terug, met een stapel propere kledij.
'Er zaten behoorlijk wat scheuren en gaten in, dus is er wat aan gewerkt geweest.' zegt Lindir.
'Waar kan ik me omkleden?' vraag ik hem een beetje verlegen, maar hij toont me snel een kamer.
'Dank je wel.' zeg ik hem en ga de kamer in. En inderdaad, er is heel wat veranderd aan mijn kledij. Mijn simpele jeansbroek is helemaal gezet in blauwe kronkels zoals op mijn boog, mijn mouwloze shirt heeft gelukkig geen gaten. Maar mijn jas die ik aan had, is volledig kapot. Zo erg zelfs dat het niet gemaakt kon worden. In plaats ervan had ik een soort kleed gekregen waar je een legging hoort onder te dragen, in een lichtblauwe kleur met donkere kronkels zoals op mijn broek. En als laatste heb ik een soort cape in een grijze kleur in een erg dikke stof. Ik doe snel alles aan en sla de cape om me heen, waardoor de koude snel van me weg is.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen