Foto bij 22

Aan het einde van de dag hadden Daley en Nicolai hun spullen nog steeds niet en tot groot genoegen van Viktor liep Nicolai op zijn voetbalschoenen en Daley in zijn vieze onderbroek het terrein af. 'Genieten dit!' zei Viktor die ze nakeek terwijl ze naar hun auto's liepen. 'Ben je nou al bijna klaar? Ik wacht echt al uren.' vervolgde hij terwijl hij naar mij toeliep. Ik keek omhoog om zijn gezicht te kunnen zien. 'Waarom wacht je dan op mij! Ga lekker naar huis.' Hij rolde overdreven met zijn ogen. 'Wij gaan uit eten, en Kirstine gaat ook mee. Je hebt het zelf bedacht!' hielp hij mij herinneren aan de lunch van vanmiddag. 'Alleen betaal ik, want als jij moet betalen eindigen we waarschijnlijk bij de Mcdonalds met dat salaris van je.' Ik moest lachen. 'Ik ben zo klaar, alleen nog even dit mailtje versturen..' Viktor sprong al op. 'Top! Dan ga ik even mijn spullen pakken en dan zie ik je bij de auto, ja?' Hij verdween door de deur naar buiten. Mila keek me met wiebelende wenkbrauwen aan. 'Spannend hoor!' pestte ze. Ik stak mijn tong uit. 'Wanneer ga jij nou eens op date met Nic dan?' vroeg ik haar. Ze werd een beetje rood. 'Nou... eh... vanavond.' Ik maakte orang oetan geluiden terwijl ik op mijn borst sloeg. Ze giebelde zenuwachtig. 'Waarom heb je dat niet verteld?' riep ik uit terwijl ik enthousiast op en neer sprong. 'Waar ga je heen?' Ze haalde haar schouders op. 'Dat wilt hij niet zeggen!' zei ze terwijl ze zenuwachtig aan haar mouwen friemelde. 'App me alles! Ik wil op de hoogte blijven.' zei ik terwijl ik mijn tas inpakte. Ze knikte. 'Jij moet mij ook op de hoogte houden jonge dame!' Ik stemde in. 'Niet dat er heel veel gaat gebeuren, zijn zusje gaat ook mee.' zei ik, en we liepen ons kantoor uit. Mila stootte me aan. 'Dat weet je niet. Misschien mag je wel bij hem slapen...' Ik onderbrak haar door met mijn tas tegen haar aan te slaan. Lachend rende ze een stukje voor me uit. 'Ik bel je vanavond!' riep ze terwijl ze naar haar auto liep.
Viktor stond tegen zijn auto aangeleund en keek hoe ik naar hem toeliep. Hij glimlachte zijn witte tanden bloot. 'Heb je er zin in?' vroeg hij zodra ik wat dichterbij was. Ik knikte. 'Ja, ik ben benieuwd!' We stapte in de auto en we reden het terrein af. 'Ik zat te denken...' begon hij. 'KFC of Burgerking?' Ik keek hem sarcastisch aan. 'Goeie grap. Je krijgt er een 3,7 voor.' Viktor lachte hardop. 'Je bent zo aardig!' Ik knikte dankbaar. 'Een 3,7 is inderdaad wat aan de hoge kant.' Hij kneep pesterig in mijn knie. 'Ik ben toevallig wel echt heel grappig, hoor.' zei hij serieus. Ik lachte hem uit.
Kirstine zat op de bank toen we binnenkwamen. Ze keek een film. Ze stond gelijk op toen ze me zag en gaf me een knuffel. 'Good to see you!' zei ze blij en ze gaf Viktor een kus op zijn wang. Viktor vertelde haar dat we met zijn drietjes uit eten gingen en ze stemde blij in. 'Lets go, I'm hungry!' ze huppelde de gang in om haar jas te pakken. Viktor glimlachte opgelucht. Het leek alsof hij nog steeds zenuwachtig was als ik met zijn zusje in één kamer was. Hij pakte mijn hand en we liepen achter Kirstine aan naar buiten, waar ze al ongeduldig naast de auto stond te wachten.
Viktor had een luxe restaurant uitgekozen en ik voelde me redelijk ongemakkelijk toen we naar binnen liepen. Iedere gast zag er netjes en chic uit, terwijl ik hier in mijn air max en snel opgestoken haar tussen Kirstine en Viktor naar de gastvrouw toeliep. De gastvrouw keek met grote ogen naar Viktor. Ze was jong, mooi en slank, zo'n type waar elke jongen wel even naar om zou kijken. 'Zal ik jullie naar een tafel begeleiden?' vroeg ze meer aan Viktor dan aan ons. Viktor knikte en hij pakte opnieuw mijn hand vast. Het meisje bekeek me met een licht afkeurende blik, maar Viktor leek het niet op te vallen. 'Heb je een rustig plekje?' vroeg hij, en daarmee onderbrak hij haar blik, die nu met een frons bij mijn air max beland waren. 'Ja, volg mij maar.' zei ze terwijl ze voor ons uitliep naar een tafel in een hoek. We gingen zitten en Viktor begon aan Kirstine te vertellen over de grap die we hadden uitgehaald met Nic en Daley. Kirstine lachte vermaakt. 'Wist jij dat Nic en Mila een date hebben vanavond?' vroeg ik aan Viktor toen even later ons eten werd gebracht. Hij trok verbaast zijn wenkbrauwen op. 'Nee, Nic is daar niet over begonnen tegen mij.' Ik haalde mijn schouders op. 'Als ik het niet had gevraagd aan Mila, had ik het ook niet geweten.' Viktor kneep zijn ogen samen. 'Weet je ook wat ze aan het doen zijn? Misschien kunnen we een grapje met ze uithalen ofzo.' Ik begon te lachen. 'Vind je niet dat je al genoeg grapjes hebt uitgehaald met Nic vandaag?' Kirstine lachte mee. 'Maar nee, dat weet ik niet.' Viktor viste zijn iPhone uit zijn zak. 'Excuseer mij, maar ik ga even Nic appen om te vragen waar hij uithangt.' zei hij zogenaamd chic. Ik schudde lachend mijn hoofd en begon aan mijn eten. Dit kon nog wel eens een interessante avond worden.

Reageer (3)

  • Mariet1994

    ga je nog verder met dit verhaal ???

    7 jaar geleden
  • Meile

    Leuk!

    8 jaar geleden
  • Yestherday

    Super leuk! (:

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen