Heb je je altijd al afgevraagd welke gedachte er achter een username schuilt? Drie users geven hieronder een uitleg van hun naam!


“Sommige mensen op Quizlet veranderen hun naam geregeld, maar daar hoor ik niet bij. Ik ben niet creatief genoeg om steeds nieuwe namen te bedenken. Jarenlang heb ik dezelfde username gehad, Emmert. Een bijnaam van mijn echt naam: Emmie. Sinds een tijdje, wat ondertussen ook al zeker een paar maanden is, heb ik mijn username veranderd in Mmonroe.

Ik ben helemaal into de vintage, retro en vooral de jaren 40 en 50 van de vorige eeuw. Mijn gebruikersnaam is eigenlijk ook een eerbetoon aan Marilyn Monroe. Ik heb haar ook als profielfoto.
Enerzijds inspireert ze me, maar ik denk dat ze vooral een icoon is. Als je aan de jaren 50 denkt, denk je bijna automatisch aan haar. Ze had immers een geweldige stijl. Wie kent het beeld van Marilyn Monroe in een luchtige, witte jurk boven een ventilator nou niet?
Er doen veel verschillende verhalen over haar de ronde. Zo zeggen sommigen dat ze heel onaardig was of dom, terwijl anderen zeggen dat ze juist heel slim was en een schat van een mens. Ik probeer me op de positieve verhalen over haar te concentreren. Een van de dingen die ik wel weet, is dat ze uit een arm gezin kwam en echt heeft moeten knokken voor haar plaatsje in de showbusiness. Daarom bewonder ik haar zo, omdat ze nooit heeft opgegeven en altijd haar dromen is blijven najagen, hoe ongrijpbaar ze op dat moment ook leken.

Nog een leuke bijkomstigheid: toen ik mijn naam net veranderd had, vroeg iemand of ik ook zo’n fan was van de tv-serie Grimm. Pas op dat moment besefte ik dat een van de hoofdpersonages in die serie ook Monroe heet. Ik keek de serie al en vond het leuk, dus was het dubbel raak met mijn nieuwe username!”


“Wiarda is de naam van een paard waar ik vier jaar geleden erg veel op reed. Ik reed toentertijd paard bij een grote, omzet-gefocuste manege, waar vrijwel alleen maar paarden stonden die ideaal waren om iedere sukkel op te laten rijden; van die afgestompte beestjes die het werkelijk geen fuck meer kunnen schelen als je er een schreeuwende tienjarige op zet die zijn ribben beurs schopt. Als een paard te lang ongeschikt was om op te rijden (wanneer het dus ziek of kreupel was), werd het naar de slacht gebracht. Zo simpel was het. Diezelfde dag werd er dan nog een vervanger geleverd, om de lege stal op te vullen.

Wiarda was ook zo'n vervanger, van een kreupele lespony - en in eerste instantie was ze een ramp. Ze bokte verschrikkelijk, was totaal niet geschikt voor beginners en galoppeerde maar moeilijk. De eerste les dat ik op haar ingedeeld werd, mocht ik tot twee keer aan toe in het zand happen. Overal blauwe plekken. Maar toen ik een halfjaar later weer op haar reed, was er opeens een soort klik en ging het uit het niets heel erg goed. Het klinkt misschien een beetje suf, maar voor een lange tijd was ze echt mijn maatje.

Uiteindelijk stopte ik toch met rijden toen het goed tot me doordrong hoe die manege eigenlijk met zijn paarden omging. Niet veel later kreeg ik te horen dat Wiarda kreupel was geworden en dat het na drie maanden nog steeds niet beter was. Een kreupel paard brengt geen geld in het laatje, dus tja, toen eindigde ook zij bij de slacht.
Als een soort eerbetoon heb ik toen mijn gebruikersnaam in Wiarda veranderd. Daarna bedacht ik me dat het misschien wel makkelijk zou zijn om herkend te worden als je dezelfde gebruikersnaam zou blijven houden, dus heb ik hem nu al een goede vier jaar, geloof ik.”



“Deze usernaam heb ik al ontzettend lang. Ik kijk graag series en het was rond de tijd dat ik graag misdaadseries als Castle, Bones en Body of Proof keek dat het me leuk leek om patholoog anatoom te worden, ofwel in de volksmond: lijkschouwer. Ik denk dat dit een van de redenen was waarom ik me op geneeskunde ging oriënteren.
Omdat Patholooganatoom te lang is als usernaam, het er absurd uit ziet en ik Patholoog er wél mooi vond uit zien, heb ik maar Patholoog genomen. Als ik nu ga googlen wat het eigenlijk betekent, is het iemand die verstand heeft van ziektes. Dat lijkt me ook fascinerend en leuk, maar voorlopig houd ik me toch liever bij mijn studie biologie. Wie weet verander ik mijn usernaam weer eens terug naar Biologist.
Oh ja! Tussendoor heb ik nog even DoctorDonna gehad, maar dat was een of twee maandjes met Kerst, twee jaar terug. Toen miste ik Patholoog al gauw en heb ik hem teruggenomen. Voorlopig gaat Patholoog nergens naar toe.”

Reageer (4)

  • Phlegethon

    Oeh, very interesting..

    8 jaar geleden
  • Altschmerz

    Nu weet ik eindelijk waar Wiarda vandaan komt. (':

    8 jaar geleden
  • Thunderfvck

    Dit is echt leuk!

    8 jaar geleden
  • Lugano

    Dit vind ik heel leuk om te lezen!

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen