Foto bij Een trol in de kerkers

Halloween is meer dan de dag waarop Lily en James vermoord werden door Voldemort. Het is ook de dag dat Harry en Ron, Hermelien wisten te redden van een trol.
Een reactie van Sirius kan uiteraard niet uitblijven.

Hey Harry,

Ik weet dat je vader en ik niet altijd even braaf gedaan hebben wat er ons gevraagd werd, maar in je TWEEDE maand op Zweinstein gaan duelleren met een TROL???
Er bestaat zoiets als LERAREN!!!
Bij Merlijns baard, het is een wonder dat je er heelhuids vanaf gekomen bent!
Dat je af en toe strafwerk krijgt, tot daaraantoe, maar ik wil je niet komen opzoeken in de ziekenzaal! Begrepen?
Vergeet trouwens niet dat je Zoeker bent. Het zou niet eerlijk zijn tegenover je teamgenoten als je je eerste wedstrijd moet laten schieten, omdat je je tot moes hebt laten slaan door een trol.
Ik verwacht minder zorgwekkend nieuws in de volgende brief, hoor je me? Zoek het gevaar niet op. Zeker niet op een dag als Halloween. Dat is de slechtste dag om dood te gaan.

Dat gezegd hebbende, kan ik niet ontkennen dat ik trots op je ben dat je een medeleerling te hulp geschoten bent, (maar er zijn dus betere en minder gevaarlijke manieren). Je bent een echte Griffoendor, zoveel is zeker.
Ook fijn om te horen dat je goed kunt opschieten met Ron Wemel. Ik heb zijn ooms gekend, Fabian en Gideon, ze hebben in de Orde gezeten. Geweldige kerels. En ze zouden net zo goed de strijd zijn aangegaan met die trol, en waarschijnlijk nog grapjes gemaakt hebben terwijl ze bezig waren ook.

Ik heb een brief naar Molly gestuurd met de vraag om eventueel samen Kerst te vieren. Dat is een keer wat anders.
Maak je geen zorgen, we doen zeker ook een feestje met Ouwe Jaak. Hij zal blij zijn om je nog een keer te zien. Er is sinds je vertrek nog niets bij hem kapotgegaan dat ik moest komen repareren, ik begin te vermoeden dat hij het met opzet deed. Wel jammer, want hij wist altijd de beste whisky boven te halen om me te bedanken.

Tot tijdens de kerstvakantie!
En denk eraan geen bezoekjes aan de ziekenzaal of ik zou wel eens kunnen besluiten je een verbandtrommel te geven voor Kerst.

Je peetvader
Sirius

Reageer (8)

  • dobbythefreeelf

    Zeker niet op een dag als Halloween. Dat is de slechtste dag om dood te gaan.

    eerst grijnsde ik, toen las ik dat

    7 jaar geleden
  • StarTrekkie

    snel verder!!

    8 jaar geleden
  • ANLE

    Juist of Sirius deze brief heeft geschreven.

    8 jaar geleden
  • HedwigTheOwl

    JAAAAA!!! Nieuw hoofdstukiee, super geschreven klinkt echt als sirius, ga zo door. (Y)

    8 jaar geleden
  • Rhovaneth

    Hahaha net Sirius! Super geschreven, snel verder!

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen