Foto bij #007

Ik loop de trappen af op weg naar De Grote Zaal, het was mijn eerste schooldag hier op Zweinstein ik ben bloednerveus. Ik kon vannacht niet slapen en nu heb ik een raar gevoel ik mijn buik, gelukkig was ik wel de eerste twee uur vrij. Ik stap De Grote Zaal binnen en bekijk de tafels die al rijk bedekt zijn met eten en drinken. Ik zie Ron al aan een tafel zitten, hij is letterlijk aan het bunkeren alsof hij al twee weken niks heeft gegeten. Ik loop naar hem toe en zet me naast hem neer. ‘Goedemorgen Ron.’ Hij draait zich geschrokken om, blijkbaar had hij niet door dat ik naast hem zat. ‘Oh, uhm goedemorgen.’ Ik zie hoe zijn wangen een beetje rood kleuren en hij zijn blik weer naar zijn bord brengt. Ik schep wat roerei op en pak een boterham en ik begin mijn ontbijt. Ineen keer zie ik vier handen voor mij op de tafel belanden, ik kijk op en zie twee jongens met rood haar die precies op elkaar lijken.
‘Ron zou je ons niet even voor stellen aan deze uitzonderlijke knappe dame.’ Zegt een van de twee met daarachter aan een hele slechte knipoog. Ik krijg een lach op mijn gezicht. Ron kijkt weer op van zijn bord en word nu nog roder dan toen net.
‘Ach laat maar iedereen weet toch al wie je bent, Rosa toch? Nichtje van Harry? We vingen zoiets op vanochtend tijdens het eerste uur. Ik ben Fred en mijn wederhelft in George.’
‘Dus ik ben al een ware roddel in deze school. Dus jij bent Fred en jij bent George?’ Lachend wijs ik van de ene naar de andere jongen, hopend dat ik het goed onthouden heb.
‘En dat zijn mijn broer.’ Zegt Ron. ‘Was niks van te zien.’ Zeg ik terwijl ik door zijn rode haren heen woel.
‘Ah gevoel voor humor en mijn kleine broertje plagen, je bent goed gekeurd’ Zegt Fred terwijl hij George aan kijkt en gaat zitten.

De eerste paar lessen zitten erop, tot mijn grote verbazing kan ik goed meekomen. Nu hebben we Verweer tegen de Zwarte Kunsten, van professor Omber die er trouwens uitziet als een lopende zuurstok. Ik ga naast Hermelien zitten, ze is trouwens echt heel slim ik vraag me af waarom ze nog op school zit. S.L.I.J.M.B.A.L. word er op het bord geschreven, ik kijk achter mij en zie de roze zuurstok aankomen lopen. Ze verteld ons wat we dit jaar gaan doen, Harry die het daar niet mee eens was reageerde daar op en moest gelijk de eerste dag nablijven.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen