Een interview met Delfino (Sylvie) over de lees- en schrijfgroep die ze enkele weken geleden heeft opgericht

Enige tijd geleden heb je een lees- en schrijfgroep gestart. Wat houdt dit in?
Het is simpel gezegd een klein groepje met schrijvers dat graag hun creaties wil tonen en er feedback op wil krijgen.

Wat was voor jou de reden om deze groep op te starten?
Ik merkte van mezelf dat schrijven me nog meer motiveerde als ik positieve en behulpzame feedback van mensen kreeg. Wanneer ik dit aan enkele Q'ers, die vrienden zijn, vertelde, kreeg ik vaak de reactie terug dat ze mijn mening deelden. Zo had ik vaker op het forum al topics en reacties zien voorbij komen waar mensen om feedback vroegen.

Er zijn al meerdere pogingen geweest om in groepjes elkaars welk te beoordelen. Waarin onderscheidt dit initiatief zich?
Ik heb in heel wat groepjes gezeten en het is toen jammer genoeg een beetje stilgevallen. Ik wilde het gewoon nog een keertje proberen, om te kijken of het deze keer wel zou lukken. Tot nu is het groepje best actief en loopt alles nog vlotjes, hopelijk blijft dit ook zo doorgaan.

Inmiddels zijn jullie al van start gegaan. Hoe gaat het in zijn werk?
Het is de bedoeling dat de leden van het groepje gewoon een hoofdstuk, inleiding, stukje tekst of andere creatie naar keuze posten in een inactief hoofdstuk (we hebben namelijk een inactieve story waar iedereen co-auteur is). Dit kan wanneer ze maar willen en zo vaak ze maar willen. Het is dan uiteindelijk de bedoeling dat de rest van het groepje het gaat lezen en feedback geeft.

De eerste groep is al vol. Had je verwacht dat er zoveel animo voor zou zijn?
In het begin liep het wat moeizaam, dus ik dacht niet dat er zoveel users zouden opduiken die het wilden proberen en interesse hadden. Voornamelijk ook omdat de meesten wel weten dat dit in het verleden ook al meerdere keren was gedaan en stil viel. Maar opeens liepen het ledental redelijk op en dat maakte me toch wel blij.

Denk je erover om een tweede groep te starten?
Moesten er meer mensen zijn die hier interesse in hebben, dan ben ik ik zeker van plan om een tweede groep te starten, daar was ik namelijk al over na aan het denken.

Wat hoop je op de lange termijn met deze lees- en schrijfgroep te bereiken?
Sowieso gewoon dat het een hulp voor de leden van de groep is. En hopelijk loopt het op lange termijn nog altijd even vlot en actief zoals nu, zodat we elkaar kunnen blijven steunen, motiveren en feedback geven.

Ook meedoen? Bezoek hier het topic!

Reageer (1)

  • inktzwart

    Leuk om te lezen over ons groepje

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen