De nieuwste boeken, weetjes over schrijvers, veelbelovende stories en kansrijke quizzen op een rijtje.

Lieve users van Quizlet,

De nieuwsrubriek was eigenlijk al af, toen vrijdag de 13e Parijs geteisterd werd door terreuraanslagen. Er waren natuurlijk al enkele users bang en er zijn al vele topics over gemaakt en nu is deze angst werkelijkheid geworden. Voor wat er gebeurd is, zijn geen woorden. Ik denk dat ik voor velen spreek, als ik zeg dat ik heel diep geschokt ben. Ik heb zitten janken voor de tv vanochtend, gewoonweg omdat ik op een andere manier niet kon uiten hoe zeer dit mij raakt. Het is wel duidelijk dat Quizlet meeleeft met de slachtoffers.
Nou heb ik dit extra artikel niet geschreven om te praten over hoe verschrikkelijk dit is, want ik denk dat we dat allemaal wel weten. Ik roep jullie dan ook vooral op om je niet te schamen voor je angst of je verdriet. Blijf die topics aanmaken, steun elkaar en help elkaar er doorheen. Angst en verdriet zijn zeer natuurlijke emoties en die moeten soms geuit worden. Echter wil ik jullie op het hart drukken je vooral niet te laten leiden door angst en verdriet. Dat is namelijk precies hun doel. Ze willen dusdanige angst creëren, dat dit hen macht geeft. Ik moet bekennen dat ik mij zaterdagochtend heel raar voelde, toen ik te horen kreeg wat er nou eigenlijk precies aan de hand was. Ik stond namelijk vrijdag avond in de stadsschouwburg Velsen Nieuwe Dag en Ga Nou Maar Gewoon te zingen, was super vrolijk en heb ontzettend genoten. Op dit moment, weet ik dat ik vanavond, zaterdag avond, weer moet en dat is toch wel bizar als je weet dat in een theater in Frankrijk mensen op gruwelijke wijze aan hun einde zijn gekomen. Het heeft echter geen zin om dat optreden van vanavond af te zeggen, of volgende week maar niet naar colleges te gaan, omdat ik via Amsterdam centraal naar Utrecht centraal moet, wat natuurlijk gevoelige punten zijn voor aanslagen.
Blijf vrolijk, leef je leven, wees vriendelijk en open en laat ze vooral niet winnen. Dat kleine groepje van de IS is niks vergeleken met al die mensen die liefde, vriendschap en geluk uiten. Ja, ze hebben nu een flinke klap uitgedeeld, maar dat is niks vergeleken met onze samenwerking. Heel de wereld, inclusief wij, zijn in gedachte bij de mensen die pijn hebben geleden of lijden door wat er gebeurd is, mensen die door deze zwarte dag getroffen zijn. Angst is zinloos, je leven leiden en mensen ondanks het wantrouwen dat dit opgewekt heeft helpen niet.




Foto: James Dashner als Clone Trooper


Foto: Cassandra Clare als R2D2

De Halloween gekte

De afgelopen weken was iedereen in de ban van één van de leukste feestdagen van het jaar:
Halloween. Opvallend was rond deze periode natuurlijk de profielfoto van Debbaut die elke
keer weer braaf alle thema’s volgt. Mocht je hem gemist hebben, dit was zijn prachtcreatie:


Echter waren wij Quizletters niet de enigen die ons op allerlei manieren hebben geuit in de
afgelopen griezelmaand. Onze grote voorbeelden, bekende schrijvers waarvan iedereen de
boeken kent en waar films van worden uitgegeven, deden vrolijk mee. Sterker nog, deze
Halloween bleek James Dashner, schrijver van onder andere De Maze Runner-serie, een
echte fanboy te zijn. Zo zien we maar weer, ons bestaan als fangirls en fanboys zal zeker
niet in de weg staan als we ooit bekende schrijvers willen worden!
Daarnaast stond twitter niet stil en heeft Dashner zijn uiterste best gedaan zoveel mogelijk
twitteraars die kostuums plaatsten gebaseerd op zijn boeken te retweeten. Ook Cassandra
Clare, bekend van the Mortal Instruments, deed netjes mee aan de Halloween gekte en heeft
ook een foto geplaatst met haar Halloween kostuum. Wat vinden jullie van hun kostuums?

__________________________________________________________________________

Boekennieuws

Wil je nog even door griezelen, dan kan dat zeker! 3 November is er namelijk een nieuw boek
van Stephen King uitgekomen. The Bazaar of Bad Dreams is een verzameling van korte
verhalen met als overkoepelend genre natuurlijk horror.

Is griezelen toch niet helemaal jouw ding, dan kan je natuurlijk altijd verder met The Lunar
Chronicles, of eraan beginnen. 10 November is namelijk deel vijf, Winter, gepubliceerd voor al
onze young adult fantasy liefhebbers.

Ook kunnen de echte fangirls en boys verder met kwijlen over meer Harry Potter content. 6
Oktober was al de geïllustreerde versie van Harry potter and the Sorcerer’s Stone
uitgekomen, een speciaal prachtexemplaar geïllustreerd door niemand minder dan Jim Kay.
Vanaf 20 November kunnen we echter ook zelf aan de slag, want dan kunnen we via bol.com
allemaal hét Harry Potter kleurboek bestellen.

Ook onze James Dashner is nog hard aan het werk. 17 November zal The Game of Lives
uitkomen, het derde deel van The Mortality Doctrine series.

Lezen kan echter natuurlijk ook gewoon op Quizlet zelf!

___________________________________________________________________________




Veelbelovende Nieuwe Stories

Arabella van wervelwind
Exact drie eeuwen geleden werd de laatste magiër in Agrea ter dood veroordeeld. Op dezelfde dag, maar dan generaties later, wordt Arabella's verloofde vermoord. De magie, die ze altijd al in haar bloed voelde stromen, kan ze tijdens een woede-uitbarsting niet controleren. Doodsbang vlucht ze voor haar eigen leven wanneer ze beseft wat ze heeft gedaan. Na een dagenlange achtervolging wordt ze door de soldaten van koning Marcus gevangengenomen. In een van de meest duistere kerkers van het land ontmoet ze Iona, die voor hoogverraad gevangen zit. Samen proberen ze de kracht van Arabella's magie terug te vinden en beramen ze een ontsnappingsplan. Iona wil Arabella naar de mensen uit de Bergen brengen, de enige plek waar ze veilig zijn voor Marcus en zijn soldaten.


The Curse of Forever van Inej
Life at the palace is in way exactly like Nova Carter had expected - but at the same time, it isn't. Three years after Nova was bought at the Annual Auction, the Captain of the Guard, Arryn Harwell, requests her assistance in what appears to be a petty theft. What seemed to be an ordinary little disturbance in Nova's life, turns out to be a life-changing event that will both alter her future as the Captain's. Together they have to find out who's behind the crimes in the castle.
Unravelling the truth, also means unravelling pieces of yourself, and there are certain occurrences that Nova would rather keep buried.


Love Letters - Wolfstar van Solemnly
Iedereen heeft zijn eigen verhaal. Dit is het verhaal van Sirius Black en Remus Lupin, verteld door middel van brieven die zij naar elkaar stuurden in tijden van afwezigheid en briefjes die zij elkaar tijdens de saaie lessen aan elkaar gaven. Het verhaal over de twee jongens die samen opgroeiden, het leukste koppel van Hogwarts vormden (naar hun eigen mening dan), een oorlog overleefden en uiteindelijk in een andere stierven.


IJzig Bloed van Merchantson
Jaren geleden werd haar familie bruut gescheiden. Nu, een heel mensenleven later staat Ana Lazarro op het punt de boel flink op te schudden als ze terugkeert naar Leighton Fields, een stadje dat het nodige verbergt onder haar bewolkte verschijning. Het eeuwige tienerleven is niet altijd even ideaal, laat staan wanneer een vijandige Bloedsoort het haar erg moeilijk maakt om zich aan de regels te houden.

Veelbelovende Quizzen

Weet jij veel over Halloween? van Scribe/
Halloween komt er weer aan, dus dat wordt weer lekker verkleden en langs de deuren gaan. Leuk! Maar weet jij eigenlijk wel wat over Halloween? Of doe jij alleen maar voor de gezelligheid/griezeligheid mee? Test het hier!


Welke lamp moet jij in je kamer hebben? van Samotrace
Lampen, de noodzakelijkste dingen in je kamer (naast je bed, je deken en je kussen). Zeker nu het wat donkerder wordt, is het noodzakelijk om een goede lamp in je kamer te hebben. Maar welke? Doe de quiz en je weet het.


Welke Halloween cupcake past bij jou? van Scandal
Vandaag is het weer zover, het is Halloween. En je weet wat dat betekent: Halloweensnoepjes, verkleedpartijtjes, pompoenen uithollen, spooktochten,… Op een dag zoals Halloween is het leuk om je in de keuken uit te leven en iets creatiefs te verzinnen. Ik stel cupcakes voor! Maar welke topping wil je er op? Dat is de grote vraag, maar heb geen schrik! Ik heb daar antwoord op. Het enige dat je moet doen, is deze quiz invullen en je weet meteen welke versiering er op jouw cupcake hoort!

______________________________________________________________________________________________________________________________



Behaalde Triomfen

Quizlet bezit niet alleen vele nieuwe creaties, maar de afgelopen tijd zijn er ook weer een aantal users die na flink zwoegen en zweten ellenlange verhalen hebben afgerond.

•Met ruim 580K behoort de afronding van Onze Zomervakantie toch wel met alle zekerheid tot behaalde triomfen van de afgelopen maanden. Geweldig gedaan girlicious! Wat een aantal!

•Ook Vikings heeft het vervolg op Guilt weten af te ronden. When daylight dies telt maar liefst ruim 40K!

•De 5 Seconds of Summer fans hebben ook weer wat te lezen, want ook aan deze groep van fanfics is weer een afgelopen story toegevoegd. London, 1815 || Michael Clifford geschreven door TeamHemmo bevat ruim 36K aan leesvoer!

•In September heeft ook Starlord haar eerste story afgerond. Met 117K is The Mystery Behind the Mask || HP New Generation aan zijn eind gekomen.


De Beste verhalen op Quizlet 2015
Naast de afgeronde stories zijn er ook een aantal verhalen van afgelopen jaar weer uitgeroepen tot De beste verhalen op Quizlet 2015. Na twee rondes, vele stemmen, het zenuwslopende wachten en gezwoeg van Vikings, zijn de winnaars eindelijk bekend!

Bekende personen
Op de eerste plaats... Slide, geschreven door freestyle, met 28 stemmen!
Op de tweede plaats... Bitter Butterfly, geschreven door Iluna en Yellow Pages, geschreven door Horlinson, met 5 stemmen!
Op de derde plaats... Catfish, geschreven door Infrared, met 4 stemmen!

Fictieve personen
Op de eerste plaats... Hunters, geschreven door Vikings, met 9 stemmen!
Op de tweede plaats... The Second Principle of Magic, geschreven door Square, met 7 stemmen!
Op de derde plaats... Crazy, geschreven door BIack, met 4 stemmen!

Onbekende personen!
Op de eerste plaats... Levenslang, geschreven door Sonder, met 10 stemmen!
Op de tweede plaats... Leviathan, geschreven door Vikings, met 9 stemmen!
Op de derde plaats... Observaties van een muurbloem, geschreven door niniwa1, met 8 stemmen!

Gefeliciteerd winnaars! Heel goed gedaan allemaal!

Nu NaNoWriMo volop aan de gang is, wordt het nog spannend welke stories de komende periode allemaal afgerond worden en wie de 50K gaan halen. Om hiervan op de hoogte te blijven, moet je vooral het Q-Magazine blijven volgen!
Ken jij nou ook een verhaal dat laatst is afgerond, of in de komende weken wordt afgerond, stuur dan vooral een pb naar Starlord!

Reageer (3)

  • NiareNero

    (yeah) : mijn reactie als ik mijn quiz tussen veelbelovende quizzen zie staan. Thank you :Y)

    8 jaar geleden
  • Avarosa

    AAAAAAh Inej haar story!!!

    8 jaar geleden
  • Debbaut

    Ik schrok even toen ik m'n profielfoto zag!:'D

    Maar even iets zoeken voor sinterklaas.(krul)

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen