We zitten met de klas in een paar kleine groepjes van wie welk tribuut wil ontmoeten.
Ik zit in de rij voor Olive met Tim, Alarie en Sidney. ik ben straks als laatste aan de beurt.
De eerste mensen mogen naar binnen, als Alarie terugkomt kijkt ze nog precies hetzelfde als eerst, zou het niet leuk geweest zijn?
De 2e mag naar binnen, Sidney lijkt heel erg vrolijk als ze terugkomt en ik vraag haar wat er zo leuk was, en ze zij
Haar ogen!! het is alsof je naar de hemel kijkt!
Nou dat is vast een heel leuk gesprek geweest, nu is Tim aan de beurt.
Wanneer Tim terug komt zit hij helemaal in de wolken, ik vraag me echt af wat die Olive allemaal zegt tegen hun!
Maar nu ben ik aan de beurt, eindelijk!

Ik loop naar binnen in een kleine kamer, met luxe stoelen en schilderijen aan de muur, ik hoop dat je nu zelf ook wel snapt dat er geen stoelen aan de muur hangen, maar ik moet het wel even zeggen. Ik zie Olive zitten op de stoel, ze heeft een paar papiertjes op het tafeltje voor haar liggen.
Hai ik ben Olive Hard, ik ben Sam. Waarom heb je voor mij gekozen Sam? ik ben toch niet zo interessant, dat is tenminste wat de anderen tegen mij zeggen.
Je viel me op, toen ik je op Tv zag. Je was echt iemand die er uit sprong, maar volgens mij zijn ik en Tim de enigen die dat zien. Bedoel je Tim die hier net was? vraagt ze. Ja hij, we zijn beste vrienden, zeg ik met een beetje dromerige blik. Ik denk dat ze dat heeft gezien want ze zegt gelijk, Je vind hem wel leuk hé?
Ja, help me ik weet niet hoe ik het hem moet vertellen. Ik weet het ook niet meisje, mijn vriendje heeft mij gevraagd. Maar wat wil je van me weten?
Nou ik vroeg me af of wat je precies allemaal met die papieren doet. Oh je bedoelt zeker dit, dit is mijn plan om uit dit vreselijke gebouw te ontsnappen, ik heb het nog niet helemaal uitgewerkt maar misschien kan jij me helpen. Ja tuurlijk!!! Ik heb namelijk nog een onderdak nodig. Dat is goed, dat ga ik regelen!!
Er is alleen 1 ding Tim helpt ook mee. Oke, daar kan ik wel mee leven zeg ik.
Maar wat is je plan? Dat kan ik niet zeggen, en het is veel te ingewikkeld. Overmorgen is het weekend, ik neem aan dat je dan geen school hebt hé Sam? hmhm, zeg ik instemmend. Dan ontsnap ik, ik verwacht jullie bij de buitenplaats om 16:00 dan kom ik maximaal om 16:15 bij jullie aan, dan moeten we zo snel mogelijk naar de schuilplaats, het andere tribuut van mijn district zorgt namelijk voor afleiding.
Ik reken op jullie!

Reageer (3)

  • Leaticia

    Voor de rest mega leuk en mooi!
    Tim en Sam moeten een stel worden!

    8 jaar geleden
  • Leaticia

    Noo! Het was de bedoeling dat Olive in de arena zou gaan, ze accepteerd haar dood gewoon en gaat erheen. Dan in de arena vind ze per toeval een maniet om te ontsnappen en ontsnapt ze, dan nemen Tim en Sam haar op. Snappiepappie

    8 jaar geleden
  • Amavi

    Hiya, ik heb een kleine tip voor je :Y)

    Schrijf met aanhalingstekens wat er gezegd wordt - anders lijkt het niet zo duidelijk.

    Je schrijft wel heel mooi (H)

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen