Foto bij Tekeningen van Dreadfort

We kennen allemaal Dreadforts (Natasja) tekenwerkjes, maar in dit interview wordt uitgebreid uitgelegd hoe ze het allemaal doet en maakt.






Wie ben jij op Q?
Op Quizlet heet ik Dreadfort, maar in het echt luister ik beter naar Natasja.

Wat voor creatieve hobby oefen je uit?
Ik heb best veel hobby's, maar mijn grootste (en meest uitgevoerde) hobby is tekenen.

Wat houdt tekenen precies in?
Lastige. Simpel gezegd is het gewoon wat op papier zetten met een potlood, haha. Veel mensen denken dat ze niet kúnnen tekenen, maar dat vind ik onzin. Iedereen kan tekenen, je moet er alleen wat voor oefenen. Tekenen werkt erg ontspannend en kan veel voldoening en waardering geven!

Met welke materialen werk je?
Voornamelijk met een grijs potlood. Ik vind persoonlijk niet dat ik zo goed ben in het tekenen met kleuren en ik vind grijstinten erg interessant om te gebruiken. Maar voor een klein 'projectje' dat ik doe, teken ik ook met zwarte viltstiften. Daarnaast gebruik ik uiteraard een gum (en puntenslijper), want fouten worden er zeker gemaakt.

Wat inspireerde je om te tekenen?
Eerlijk gezegd weet ik dat niet meer. Ik teken al sinds ik me kan herinneren.. Ik denk dat mijn moeder wel een voorbeeld is geweest, toen ik klein was tekende zij erg veel. Daarna ben ik het steeds meer gaan oefenen en het werkt erg ontspannend, waardoor ik het gewoon graag doe.

Waarom vind je tekenen zo leuk?
Omdat het je voldoening geeft. Ik vind het heerlijk om gewoon een hele avond aan mijn bureau te zitten tekenen. Het helpt me ontspannen en even weg te zijn uit het drukke leven. Daarnaast vind ik het ook leuk als andere mensen enthousiast zijn over mijn tekeningen! Ik wil mezelf constant blijven verbeteren en ben eigenlijk nooit helemaal tevreden en dat maakt het ook extra leuk.

Wanneer ben je begonnen met tekenen?
Dat weet ik dus niet meer precies. Als klein kind kliederde ik al graag met stiften overal op en maakte ik van die kinderlijke tekeningen van mijn ouders en sindsdien ben ik nooit meer gestopt.

Hoelang doe je het al?
Zolang als ik al een stift/potlood kan vasthouden! Haha. Nee, eerlijk: ik heb geen idee. Ik heb fases dat ik hele dagen teken en ook fases dat ik wekenlang geen potlood aanraak, bij wijze van.

Wat voor tekeningen heb je al gemaakt?
Ik teken vooral dingen na: dus al bestaande tekeningen, disneytekeningen of foto's. De laatste tijd teken ik erg veel dingen van series waar ik fan van ben (zoals the Hobbit, Sherlock, Game of Thrones). Ik houd ervan om portretten te tekenen van mensen of dieren, of gewoon onzin dingen.

Hoe lang ben je er gemiddeld mee bezig?
Moeilijk te zeggen! Met een schets die ik vluchtig maak omdat ik me even verveel ben ik natuurlijk veel korter bezig dan met een portret. En dan ligt het er ook nog aan voor wie ik het teken. Maar gemiddeld ben ik wel een paar uur bezig. Aan één stuk door dan hè, want ik pauzeer best vaak als het even niet lukt.

Waar teken je?
Overal. Het liefst gewoon thuis, op mijn kamertje, achter mijn bureau, maar ook in de bus, trein, school, bij anderen... Thuis maak ik de "grotere" en serieuzere tekeningen, omdat ik me daar beter concentreren kan. Maar deze neem ik ook wel 'ns mee ergens naartoe als ze nog niet af zijn, voor als ik even niets te doen heb.

Teken je meestal voor jezelf of ook voor anderen?
Ik teken het meeste voor mezelf, maar krijg steeds vaker de vraag of ik iets voor iemand wil tekenen en eigenlijk vind ik die uitdaging ook wel leuk! Ik ben best perfectionistisch en nooit tevreden, waardoor ik het erg lastig vind om een tekening af te leveren, maar ik wil toch gaan kijken of ik niet misschien wat tekeningen kan verkopen voor een klein bedrag.

Blijf dit je hobby of ga je in de toekomst hiermee verder?
Het is de bedoeling dat het echt een hobby blijft. Hoewel ik wel wil gaan kijken of ik er misschien iets mee kan verdienen, gezien ik steeds vaker de vraag krijg of ik iets wil tekenen voor iemand. Stiekem vind ik dat ook wel leuk; zo krijg je toch steeds andere dingen om te tekenen én verdien ik er nog wat aan ook!

Eventueel een mooie afsluiter van je interview?
Bedankt voor het leuke interview! Ik hoop dat wat meer mensen hun tekenspullen weer uit de kast halen en eens lekker gaan tekenen! Iedereen kan tekenen, iedereen heeft zijn eigen stijl en smaak, met wat oefenen komt dat wel goed. Tekenen is erg ontspannend en je kunt ook gewoon je gedachten op papier zetten, werkt erg fijn!

Website van Natasja

Als jij ook een creatieve hobby hebt, dan kun je mij (AngelFall) een mailtje sturen!

Reageer (8)

  • Ringwraith

    Ik blijf die zwart-wit schilderingen echt super mooi vinden.

    8 jaar geleden
  • LilsEvans

    Idd die laatste! Perfectie. En ik zie op je website dat je er meer in die stijl hebt gedaan. Wauwie! Allemaal trouwens.

    8 jaar geleden
  • Agree

    Wauw, die zijn echt geweldig!

    8 jaar geleden
  • 160917

    Wauw, echt heel mooi!

    8 jaar geleden
  • Faelain

    Wauw, supermooi ^^

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen