Heb je je altijd al afgevraagd welke gedachte er achter een username schuilt? Drie users geven hieronder een uitleg van hun naam!


"Ik had genoeg van DarkSavior, dus heb ik mijn naam veranderd naar Dauth. Dit betekent "dood" in de Ancient Language uit de Eragon boeken. Ik hou van de Eragon boeken (kan niet wachten op nummer 5) en had me een beetje verdiept in de taal waardoor ik "dauth" weer tegenkwam.
Waarom ik van de Eragon boeken houd? Ik vind het een goed geschreven fantasy verhaal. Ik hou nou eenmaal van draken en magie. De character development is erg goed gedaan en elk deel heb ik binnen een paar dagen uit gelezen, omdat ik gewoon niet kon stoppen met lezen. Zeker het einde en hoe Galbatorix wordt verslagen. Loved it!


"Ik ben de username — ik meen toch zeker twee jaar geleden — tegen gekomen op internet. Op dat moment vond ik dat het tijd werd om een nieuwe te gaan zoeken, iets waar ik vlot een uur voor kan gaan zitten, en deze sprak me vrij direct aan. Ik vind het persoonlijk een korte, maar krachtige naam die voor mij erg leuk klinkt.
Het is een Keltische jongensnaam — zo staat hij op de meeste pagina's aangegeven, al zit er een enkele site tussen die zegt dat het een meisjesnaam is — en wordt voornamelijk gebruikt in Ierland. De betekenis van de naam is 'Eerlijke', iets wat ik goed bij mezelf vind passen, gezien ik veel waarde hecht aan eerlijkheid in het algemeen en dit zelf ook ben naar anderen toe."


Mijn username op Quizlet is Page394. Dit is afkomstig uit Harry Potter, want het is een quote van Severus Snape. Hij zegt in deel drie: "turn to page 394". Ik had een nieuwe username nodig en vond deze wel mooi, aangezien Snape een van mijn favoriete personages is van de Harry Potter boeken. Waarom ik juist die zin gekozen heb, is omdat ik die zin heel typerend vind voor Snape, omdat hij heel monotoon en intimiderend spreekt.

Reageer (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen