De nieuwste boeken, weetjes over schrijvers, veelbelovende stories en kansrijke quizzen op een rijtje.

Kerstmis!



"O denneboom, o denneboom,
Wat zijn uw takken wonderschoon
Ik heb u laatst in 't bos zien staan,
Toen zaten er geen kaarsjes aan.
O denneboom, o denneboom,
Wat zijn uw takken wonderschoon"



Het is weer zo ver! Kerstmis staat weer voor de deur! We hebben halloween en sinterklaas achter ons gelaten en hebben nu alles weer ingeruild voor kerstbomen en kerstlampjes! We gaan de veelbelovende kersttopics, kerststories en kerstfoto's behandelen!

Kersttopics:

Kersttopics moeten we natuurlijk niet vergeten! Er zijn acht topics die helemaal over kerst gaan!

1. Secret Santa! [2015]
Ook dit jaar is Secret Santa er weer! Wat is er leuker dan dat je cadeautjes naar elkaar toe stuurt!
En al helemaal als je niet weet wie je heeft! Dan is het nog spannender en leuker!
De lootjes zijn allemaal al verdeeld! Als je nog steeds interesse hebt dan kun je een Back-up Santa worden of gewoon mee kijken.
klik

2. Kerstkaarten swap
Ook dit jaar is er weer een kerstkaarten swap! Gezellig en leuk naar elkaar kerstkaarten sturen.
Wie wil dat niet!
Dus snel aanmelden!
klik

3. Het grote Kersttopic van 2015!
Ja, ook dit jaar is een grote kersttopic er weer. Lekker met elkaar babbelen over kerst en cadeautjes!
Meld je daar ook aan en praat samen verder over kerst!
klik

4. Aan wie denk jij deze kerst?
De kerstsfeer zit er weer helemaal in en natuurlijk is het dan ook belangrijk om aan elkaar te denken. Neala zet daarom met dit topic een idee van PostNL en het Nationaal OuderenFonds in het zonnetje!
Doe ook mee en stuur een gratis kaartje!
klik

5. Kerstmeeting België [Antwerpen // 22 dec.]
Als je in België woont of als je als Nederlander het geld heb om er 22 december naar België af te reizen, dan kan je deze kerstvakantie doorbrengen met je favoriete mede-Quizleters!
Jij komt toch ook?
klik

6. Wat doen jullie op Kerstmis?
Tja, bij zo'n belangrijke vraag hoort natuurlijk wel een topic.
Dus wat doen jullie eigenlijk op Kerstmis? Vertel het hier!
klik

7. Merry Readmas
Dit jaar organiseert BIack een online evenement waarbij users stories konden opgeven om dan in december één van de stories die door een andere user opgegeven is te moeten lezen, om zo veel reacties te kunnen plaatsen. Het is helaas al even aan de gang, maar kans is dat dit idee in 2016 ook doorgezet wordt, om zo het lezen en reageren weer wat populairder te maken op Quizlet.
Jullie doen toch ook wel mee in 2016?
klik

8. Eindejaarsbericht 2015
De kerst is natuurlijk niet compleet zonder een topic waar je al je bedankjes en lieve berichtjes kwijt kan.
Vergeet vooral niet al je Quizlet vrienden en vriendinnen te laten weten hoe leuk je ze wel niet vindt in het eindejaarsberichten topic van 2015!
klik





Kerst stories:
Kerst-stories zijn ook weer belangrijk dit jaar. Neem eens een kijkje bij onderstaande verhalen:.

1. Christmas Holidays || Styles - xJelleke
klik

2. Christmas Imagines • Multifandom - Thominho
klik

3. Hot cocoa and cold toes | Stylinson - Ro
klik

4. Mistletoe Kisses || One Shots. - itsmagicc
klik

5. Just Neigbors || Niall Horan || Christmas special - DreamyHoran
klik

6. My wishlist for Christmas|| Ashton F. Irwin (PART 1 FINISHED, PART 2 IS STARTED!) - MrsAllAmerican
klik

7. Christmas One Shots • One Direction - LeylaP9
klik

8.Foudroyant | Kerst & Clichés - Fillion
klik

9. White Lightning - Larry - freestyle
klik

10.One does not simply call Potter James || A Christmas Short Story - Starlord
klik




Warme Christmas profielfoto's
Overal worden de kerstbomen opgesteld en tot in de puntjes versierd met kleurrijke lichtjes, slingers en tientallen kerstballen. Diverse users toveren eveneens hun profielfoto's om naar de tijd die "Christmas" heet. Voor jullie hebben we een mooi overzicht van foto's die getuigen van de kerstgekte!

1. Ledecky



2. Scully



3. Sarafina



4. Debbaut



5. Starlord



6. Elvenking



7. Square



8. Caesar



9. Scandal



Boekennieuws

Voor iedereen die al die kerststories helemaal zat is en niks heeft met feestdagen, kan men deze december zoals iedereen waarschijnlijk wel weet genieten van Star Wars. Dan bedoel ik niet alleen door middel van naar de nieuwste film te gaan. 18 december zijn zowel The Ard of Star Wars: The Force Awakens, Star Wars The Force Awakens: Before the Awakening, Star Wars: 5-Minute Star Wars Stories, Star Wars: The Force Awakens Incredible Cross-Sections en Star Wars: The Force Awakens Visual Dictionary uitgekomen! Dus filmproductie en Star Wars liefhebbers kunnen zich helemaal uitleven deze kerstvakantie!
De echte Doctor Who fans moeten nog even wachten. In het nieuwe jaar in februari komt eindelijk ook het Docter Who Coloring Book uit. Op de 16e om precies te zijn. De Harry Potter fans hebben natuurlijk na de afgelopen editie het Harry Potter Coloring Book meteen besteld. Voor hen heb ik goed nieuws! Het Harry Potter Creatures Coloring Book komt in 2016 op 26 januari uit!
Van de Sigma-reeks van James Rollings, een pseudoniem voor de schrijver James Paul Czajowski komt ook weer een nieuw boek uit. Avonturenthriller fans opgelet! The Bone Labyrinth is 15 december uitgekomen en heeft al een heel aantal goede reviews. Het is alweer het elfde deel van de reeks!

Lezen kan echter natuurlijk ook gewoon op Quizlet zelf!

___________________________________________________________________________

Veelbelovende Nieuwe Stories

Drie Koningen van SecondStar
Erera is een nieuw continent in de verre toekomst van onze planeet. Het is ontstaan door een botsing van Zuid-Amerika, Afrika en Europa op elkaar. Na een allesverwoestende oorlog hebben mensen op dit nieuwe continent een bestaan proberen op te bouwen. Ze gebruikten daarvoor oude verhalen, elke regio naar hun eigen voorkeur. Zo zijn alle oude beschavingen verzameld in een nieuw ontstane wereld, elk apart van elkaar. Elk land, elke regio heeft daardoor zijn verschillen, waardoor een rechte lijn in regeren lastig is. Toch hebben de landen na de allesvernietigende Thaolonse oorlog altijd in vrede met elkaar geleefd. Want een ieder is erover eens dat zo’n grote oorlog nooit meer mag gebeuren.

Als de koning van Nysare opeens overlijdt, zonder dat iemand daadwerkelijk weet waarom, ontstaat er onrust in het land. Een gevecht om de troon is ontstaan, wat niet alleen de bewoners van het land zelf onrustig maakt, maar ook van de naburige landen. Wat niemand weet is dat de oorspronkelijke koning de troon via zijn testament heeft nagelaten aan zijn jongste zoon. Zijn oudere broers zijn het daar natuurlijk niet mee eens, en doen alles om voor zichzelf de troon te bemachtigen. Lyhra Johnson is het meisje dat precies tussen de ruzie om de troon komt te zitten. Ze is uitgehuwelijkt aan de troonopvolger en dus voorbestemd om koningin van het land te worden. Maar wat als je erachter komt dat niets is zoals het lijkt? Wat moet je doen als de keuzes die je maakt voor je eigen leven, ook effect hebben op het gehele koninkrijk?


Accident – Luke Hemmings, van QuestToAsk
Adam Scott is onderweg naar zijn vriendin die op het punt staat om te bevallen als hij een auto-ongeluk meemaakt. Hij is op slag dood en zijn vriendin, Andrea Scott, blijft achter met hun kind. De bestuurder die Adam heeft aangereden blijft onbekend en de zaak valt na een jaar stil. Andrea, kapot zijnde van wat er gebeurd is, doet haar best om haar kind zo goed mogelijk op te voeden in de harde wereld.

Vijf jaar na het ongeluk, nadat Andrea heeft gezworen dat ze nooit meer verliefd zal worden op iemand, kruist er een jongen haar pad. Ze leren elkaar kennen en Andrea merkt dat ze weer gevoelens krijgt. Maar kan ze Adam ooit vergeten? En wie is deze mysterieuze, maar toch wel zeer aantrekkelijke jongen en wat voor bedoelingen heeft hij?


Roses and Thorns and Graveyard Dirt, van Lethargy
Zij ontvlamde zijn passie, zijn hoop op liefde; en de angstwekkende God des Doods zou niet stoppen tot de prachtige Godin van de Lente aan hem toebehoorde... wat de gevolgen ook mochten zijn.

Het verhaal van Hades en Persephone met een twist.


Vonnis, van Sonder
Het leven van de twintigjarige Anna-Elizabeth is niet altijd even gemakkelijk geweest. Haar familie heeft gedurende de jaren genoeg problemen en tegenslagen gehad, maar nu lijkt alles eindelijk op zijn plaats te vallen. Lijkt is hier het sleutelwoord, want Anna kan de plotse verdwijning van haar moeder nog steeds geen plaats geven. Er zijn nog te veel vragen, te veel mysteries, maar de oplossing zakt alleen maar verder weg in de herinneringen. Totdat het antwoord letterlijk haar leven binnen wandelt.
Castitus De Koninck probeert weer de draad op te pakken na de vijf jaar die hij in de cel heeft doorgebracht. Als de jongste zoon van één van de meest beruchte maffiabazen aller tijden, is dat niet gemakkelijk. Zeker niet als de beschuldigen boven je hoofd blijven hangen en er niemand is die je wil geloven. Hij staat er alleen voor, maar wanneer hij wat gezelschap zoekt, had hij wel heel wat anders in gedachten dan de vurige jongedame die in het asiel werkt.
Wanneer de twee elkaar steeds vaker tegen het lijf lopen, komen ze niet alleen in confrontatie met het verleden, maar ook met zichzelf en vooral: mét elkaar.

Veelbelovende Quizzen

Wie van de jongens van Streetlab ben jij?, door HarryPotter_11
Wie van de jongens van Streetlab ben jij? Test het hier!


Ben jij een Whovian? van MyronvanHunsel
Ben jij een echte fan van Doctor Who (Whovian)? Test het nu!


Lijk jij op Horatius van Imago
Horatius is een van de bekendste Romeinse dichters. De naam zegt je misschien niet veel, maar zijn alom bekende 'Carpe Diem' heeft het duizenden jaren overleefd. Benieuwd of jij dezelfde denkwereld deelt als deze schrijver, of net helemaal niet? Ontdek het hier!

______________________________________________________________________________________________________________________________



Behaalde Triomfen

Quizlet bezit niet alleen vele nieuwe creaties, maar de afgelopen tijd zijn er ook weer een aantal users die na flink zwoegen en zweten ellenlange verhalen hebben afgerond.

• Voor Story of the Year 2015 zijn twee verhalen afgerond:
Schimmenspel van Starlord en Leviathan van Vikings

• Ook buiten SOTY zijn er een twee mooie fanficties tot een einde gekomen: Stockholm Syndrome - Ziam Mayne van Altieri en Wolves én Totally Upside Down Looking For That One Direction || Niall J. Horan van xLittleBirdx

• Verscheidene users hebben dankzij hun deelname aan NaNoWriMo maar liefst 50K aan woorden in één maand neergepend. Een welverdiend applaus voor Starlord, Square, DreamerN en Scully!



Ken jij nou ook een verhaal dat laatst is afgerond, of in de komende weken wordt afgerond, stuur dan vooral een pb naar Starlord!

Reageer (5)

  • Aemond

    Woohoo. Kerstmutsen herenigd u. :Y)

    8 jaar geleden
  • Ledecky

    Zo grappig dat ik erin sta, haha. :'D

    8 jaar geleden
  • Phlegethon

    erg gaaf!

    8 jaar geleden
  • Debbaut

    Allemaal komen de 22ste!!!!!

    8 jaar geleden
  • NiareNero

    Waarschijnlijk zal ik dit de leukste pagina van het Q-magazine gaan blijven vinden

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen