Deze maand interviewden wij SonOfGondor/Marleen!

Je hebt inmiddels verschillende verhalen op je naam staan. Zou je in het kort kunnen vertellen waar ze over gaan?
Het verhaal waar ik nu aan werk, is Draken Brengen Geluk. Dit verhaal gaat over Nuo, die haar bergdorpje probeert te redden van de pest met hulp van een mythologische Chinese draak. Maar ook de keizerin van het land heeft haar hulp nodig, en ze moet kiezen tussen de mensen waar ze van houdt en haar hele land.
Titanium is mijn langste verhaal, en dit verhaal gaat over Clio, die op haar twintigste verjaardag ontsnapt uit de instelling waar ze bijzondere krachten heeft gekregen. Met hulp van Kathryn, een journalist met haar eigen geheimen, moet ze haar weg in de echte wereld zien te vinden en uit de handen blijven van de mensen die haar willen vinden en vermoorden.
Adventurer was mijn eerste verhaal hier, en dit is een klassiek avonturenverhaal waar de hoofdpersoon Xandria met een gezelschap op zoek gaat naar een schat. Ieder lid van de groep heeft echter zijn of haar geheimen en hun avontuur wordt veel groter dan ieder van hen ooit gedacht had.
De Tweede Voorspelling is, ondanks mijn grote liefde voor de boeken en films, mijn enige Lord of the Rings fanfiction. In dit korte verhaal hoort Boromir van een tweede voorspelling, die hij moet proberen te accepteren in zijn tijd bij de reisgenoten van de ring.
Once Upon a Dream is ook een kort verhaal. De hoofdpersoon van dit verhaal leeft in een wereld waar iedereen droomt van een dans met zijn of haar ware liefde voordat ze hem/haar ontmoeten, maar de dromen van de hoofdpersoon zijn een stuk verwarrender.

Op welk van de bovenstaande verhalen ben je het meest trots?
Ik denk dat ik het meest trots ben op Titanium. Niet alleen is dat het langste verhaal dat ik heb geschreven, het had op zijn hoogtepunt ook maar liefst 50 abonnees. Daarnaast was het erg leuk om aan te werken. Titanium heeft een mix van romantische, vrolijke, grappige en spannende stukken waar ik echt blij mee ben. Ook is dit het eerste verhaal die zich in onze wereld afspeelt en dat was compleet nieuw voor me, maar ik ben heel tevreden met hoe dat heeft uitgepakt.

Ik kan me voorstellen dat je in die verhalen veel personages hebt gecreëerd. Wie is je favoriet?
Clio, van Titanium, is absoluut mijn favoriet. Om eerlijk te zijn lijken alle personages die ik creëer wel een beetje op mezelf, maar Clio lijkt op mezelf op een manier die ik nog niet eerder had ontdekt. Het is de manier waarbij ze zich door de wereld navigeert, dat we gemeen hebben. Maar Clio heeft ook een hoop meegemaakt en ze is duidelijk getraumatiseerd door wat er met haar gebeurd is. Toch vindt ze elke keer weer een manier om positief te blijven en door te zetten.

Zijn er duidelijke eigenschappen of interesses in je personages terug te vinden die op jezelf zijn gebaseerd?
Absoluut. Hoewel ik erg mijn best doe mijn hoofdpersonen geen kopie van mezelf te maken door ze andere eigenschappen te geven die niet verder van mezelf zouden kunnen liggen (zo is Xandria extravert, Clio positief en Nuo op familie en trouw gericht), zie je mij er waarschijnlijk wel in terug. Een goed voorbeeld is hoeveel Clio’s interesses (Lord of the Rings, Avatar) op die van mij lijken en heel vaak reageren mijn personages op gebeurtenissen zoals ik denk dat ik ook zou reageren. Daarnaast zijn het vaak ook nog eens jonge vrouwen.

Op dit moment ben je bezig met Draken brengen geluk. Hoe ben je op dit idee gekomen?
Ik herinner me het moment nog wel dat ik op het idee kwam. Het was tijdens een hoorcollege en ik was op zoek naar een nieuw idee, omdat Titanium tot een einde kwam. Aangezien ik geschiedenis studeer, dacht ik aan welke historische periodes ik interessant zou vinden om een nieuwe wereld op te baseren. Hoewel het hoorcollege helemaal niet over het Oude China ging, schoot het me ineens te binnen en met wat research op internet later was Draken Brengen Geluk geboren.

Hoe zien jouw voorbereidingen eruit voordat je met het schrijven van een verhaal begint?
Meestal begin ik na het idee met een verhaallijn. Als ik er geen verhaallijn omheen kan bedenken, gaat het idee in de prullenbak. Daarna komen de personages. Opnieuw: als ik er geen interessante personages bij kan bedenken, gaat het idee én het plot in de prullenbak. Op dat punt begin ik te schrijven. Echt uitgebreid plannen doe ik meestal niet, want soms dienen nieuwe personages zich opeens op en kan ik het niet laten ze ook mee te nemen. En als er een plottwist in mijn verhaal zit, reken er maar op dat het idee voor die twist ook voor mij een verrassing was.

Wat vind jij het meest lastig tijdens het schrijven van een verhaal?
Het lastigste voor mij is het midden. Het begin zit meestal al in mijn hoofd als ik begin met schrijven, anders was ik nooit begonnen. Het einde vind ik het leukste en daarvoor heb ik ook nog eens een lange tijd om over na te denken. Het midden is belangrijk, omdat daar het belangrijkste deel van de verhaallijn en ontwikkeling van de personages plaatsvindt. Helaas zijn er ook wat saaiere hoofdstukken bij omdat je nu eenmaal niet in elk hoofdstuk een personage dramatisch kunt laten sterven of een draak kunt doden, maar het hoort erbij. Ik los het op door gewoon te blijven schrijven en stiekem te dromen over wat ik precies zal gaan doen met het einde.

Je hebt al twee lange verhalen afgerond, iets wat veel users nog nooit is gelukt. Hoe zorg je voor genoeg inspiratie en ideeën?
Ik vind inspiratie door er niet op te zitten wachten. Sommige mensen maken een wandeling of nemen een lange douche en dat werkt soms ook wel voor mij. Het zijn alleen niet die momenten die ervoor zorgen dat ik verder ga met het saaie midden waar ik bij de vorige vraag over klaagde. Je kunt niet zitten wachten tot de muzen van de hemel neerdalen en je zegenen met magische inspiratie. Als je een idee hebt, schrijf en kijk niet om! Nakijken kan altijd later nog. Als je geen idee hebt… Tja, dat moet ik zelf ook nog even uitvinden.

Ben jij bekend met de verhalen van SonOfGondor? Welke is jouw favoriet?

Reageer (1)

  • Nagaa

    Ik heb net Dragen brengen geluk bij- en uitgelezen, en zo kwam ik op deze link terecht. Nu is Draken brengen geluk het eerste en enigste verhaal dat ik van SonOfGondor gelezen heb, maar ik heb het met veel plezier en spanning gelezen! Echt een pracht verhaal!

    En het is maar goed dat ik dit nu ook gelezen heb, want het verhaal Titanum spreekt me heel erg aan! Ik denk dat ik daar eens een kijkje ga nemen.. c:

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen