Foto bij #017

Ik heb als enige heb ik een tussenuur en ik ben onderweg naar de bibliotheek om alvast mijn huiswerk maken. Ik open de deur en ik stap de bibliotheek in, die gevuld is met hoge kasten vol met boeken en tafels waar leerlingen aan zitten die aan het studeren zijn. Ik ga aan een tafel zitten waar nog niemand zit en ik pak mijn huiswerk voor Toverdranken erbij en mijn boek.
Terwijl ik druk bezig ben met lezen en schrijven merk ik dat er iemand aan de tafel komt zitten. Ik kijk op en ik zie Draco tegenover mij zitten. Hij grijnst naar mij. Ik kijk gelijk weer naar mijn boeken. Wat moet hij van mij. Ik had genoeg gehoord over Draco van iedereen uit Griffoendor. Hij is heel onaardig tegen iedereen die niet in Zwadderich zit, en zelfs voor de mensen die in Zwadderich zitten is hij niet aardig. Zijn vader is ook nog een dooddoener had Harry verteld.
‘Hey.’ Hoor ik Draco zeggen. Ik kijk langzaam weer op.
‘Hoi.’ wat wil hij van mij. Als hij hier komt om mij belachelijk te maken heb ik daar geen zin in. Of als hij weer zo raar wil doen als in de trein toen, kan hij ook maar beter gaan.
‘Ik vroeg mij af, zou je mij misschien kunnen helpen met geschiedenis van de toverkunst?’
‘Wat snap je daar niet aan? Het is gewoon lezen en onthouden?’
Hij blijft even stil.
‘Zou je het even kunnen doorlezen met mij? Jij kan het altijd zo duidelijk uitleggen in de klas.’
Ik zucht. Wat moet ik nu doen? Hij doet niks verkeerd op dit moment en het gaat gewoon over school.
‘Oké is goed. Wat wil je doornemen.’ Ik schuif mijn boeken aan de kant en terwijl Draco vol enthousiasme zijn boek open gooit en allerlei vragen op mij afvuurt.

Een half uur later slaat Draco zijn boek dicht. Het is eigenlijk heel goed gegaan. Hij heeft aandachtig geluisterd naar mijn verhalen en geen een keer een vervelende opmerking gemaakt.
‘Heel erg bedankt Rosa.’
‘Graag gedaan. Als je nog iets te vragen hebt dan hoor ik het wel.’
Hij kijkt mij door dringend aan en zegt even niks.
‘Rosa, ik mag je echt. Doe geen rare dingen.’
Zonder meer te zeggen staat hij op en loopt hij weg. Ik kijk hem na, wat een rare opmerking was dat nu weer. Maar Draco is toch veel aardiger dan ik had verwacht.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen