Foto bij #021

Ik doe mijn ogen open. Ik lig in mijn bed in de slaapzaal, het is zaterdag ochtend. Gisteren heb ik mijn date met Ron gehad. Het was heel laat geworden en gelukkig hebben we de leerlingenkamer gehaald zonder dat iemand ons heeft betrapt. Ik voel een waas van geluk door mijn lichaam heen stromen als ik denk aan gisteren, Ron en ik hebben nu ook verkering. Ik kijk om mij heen en zie dat iedereen mijn slaapzaal al heeft verlaten. Ik hoor de deur open vliegen ik draai mijn hoofd gelijk om. Daar zie ik Hermelien en Ginny staan.
‘Vertel nu!’ Commandeert Ginny mij
‘Harry heeft alles al gehoord alleen wil ons niks vertellen.’ zegt Hermelien op een zielige toon. Ik glimlach. Ze ploffen op mijn bed neer en ik ga van lig naar zit positie.
‘Is Ron al wakker dan?’ vraag ik eerst
‘Nee, maar Harry was nog wakker toen Ron aankwam en weet dus al alles. Kom nu Roos.’ Ginny begint aan mijn arm te sjorren.
‘Nou oké dan, we waren dus in de Kamer van Hoge Nood toverschaak aan het spelen. Hij heeft me alles uitgelegd en het ging aardig goed. En toen kwam er uit het niks muziek, dus hebben we gedanst en gekust.’
‘En nu hebben jullie verkering?’ vraagt Ginny heel gestrest.
Ik knik met een brede glimlach op mijn gezicht. Ik zie hoe Hermelien en Ginny ook een glimlach op hun gezicht krijgen.
‘Ik wist het ik krijg 2 chocokikkers van je Ginny!’ zegt Hermelien opgewekt
‘Hebben jullie gewoon op ons gewed?’ zeg ik quasi geschrokken
‘Ik wedde dat jullie gisteren verkering kregen. Ginny dacht dat hij je niet eens zou durven zoenen.’ Zegt Hermelien trots dat ze alles zo goed had ingeschat.
‘En nu douche, aankleden en tandenpoetsen Roos we hebben honger!’ zei Ginny opgewekt en duwt mij het bed uit.

Ik loop de trap af van de slaapzaal naar de leerlingen kamer. Ginny en Hermelien zouden daar op mij wachten zodat we samen naar het ontbijt kunnen gaan. Ik ben gespannen, ik heb nog nooit een vriendje gehad. Hoe moet ik reageren als Ron daar straks zit, hem alleen begroeten, omhelzen of kussen? Ik kijk snel het hoekje om en ik zie hem diep in gesprek met Hermelien. Harry zit de ochtendprofeet te lezen en Ginny kijkt rond. Haar ogen vinden mij en opgelucht staat ze op.
‘Hé hé, daar is het prinsesje.’ Zegt Ginny. Iedereen kijkt mijn kant op. Ik besluit snel om achter het muurtje vandaan te stappen zodat ik er niet helemaal voor schut bij sta. Een vlaag met zenuwen gaan door mijn lichaam, als ik Ron zie op staan en mijn kant op zie lopen.
‘Zoenen!’ roept Harry.
Ik kijk hem boos aan, waar Harry alleen maar nog meer van geniet.
‘Hey’ ik voel Ron zijn armen om mij heen en een kus op mijn mond. Mijn gevoel van zenuwen word gelijk omgezet in een warm en fijn gevoel.

Reageer (1)

  • lyra_belacqua

    awwwwww
    so cuteeeee
    snel weer verder (flower)

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen